48 uur in Los Angeles

Het mooiste van Los Angeles en méér, in twee dagen tijd.

Twee dagen voor een citytrip. Het klinkt als een veel te korte tijd, maar met een aantal tips op zak kan je een heel eind komen. Zelfs in LA. Ben je aan het roadtrippen of heb je een stopover in deze enorme stad? Wij geven je tips voor 48 uur in Los Angeles.

Bekende hotspots
Zeg je Los Angeles, dan zeg je Hollywood. LA is dé stad van de filmindustrie. Een bezoek aan deze stad is dan ook niet compleet zonder dat je een kijkje neemt op de Hollywood Boulevard. Hier vind je de Walk of Fame met de sterren van duizenden beroemde mensen uit de entertainmentwereld. Ook aan deze straat zitten Madame Tussauds en het Dolby Theater (voorheen Kodak Theatre). In dit theater worden sinds 2002 elk jaar de uitreiking van de Oscars gehouden.

Griffith Observatory
De hele stad in één oogopslag zien? Dat doe je bij het Griffith Observatory op Mount Hollywood. Dit observatorium ligt ruim 345 meter boven zeeniveau. Toegang tot het uitkijkpunt is helemaal gratis en ook voor de parkeerplaatsen hoeft niet betaald te worden. Maar het uitzicht, dat is priceless! Zowel overdag als ’s avonds heb je vanaf dit punt een geweldig uitzicht over de hele stad en kan je ook het Hollywood Sign goed zien. Griffith Observatory is geopend van dinsdag tot en met zondag. In het weekend rijden er om het half uur shuttle busjes vanaf het metrostation op het kruispunt van Vermont Avenue en Sunset Boulevard in East Hollywood. Maar als je sportief bent kun je natuurlijk ook naar boven lopen of fietsen.

Shoppen in Santa Monica
Goed winkelen kan je op heel veel plekken in Los Angeles, maar een echte aanrader is Santa Monica. Hier vindt je zowel de grote ketens als H&M, Zara en Victoria’s Secret, maar ook kleine boetiekjes. Een goede plek om je middagje winkelen te beginnen is het deels overdekte winkelcentrum Santa Monica Place. Daar heb je onder andere Nordstrom, Bloomingdales en nog tientallen andere bekende winkels. Even bijkomen met een verkoelend drankje en een hapje doe je op het dakterras op de derde verdieping. Ook hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en het strand! Het winkelcentrum ligt aan de zuidkant van 3rd street promonade. Aan deze straat zitten ook nog heel veel winkels en kan je als shopaholic je hart ophalen. En als je dan aan het eind van de middag écht moe bent van het shoppen dan is het maar een klein stukje lopen naar Santa Monica Pier waar je lekker kunt uitwaaien aan zee.

Hamburgers bouwen bij The Counter
In de Amerikaanse keuken kunnen hamburgers niet ontbreken. Bij The Counter stel je zelf je eigen hamburger samen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rundvlees, varkensvlees, kip of een vegetarische burger. Ook het broodje, de groenten, de kaas en de saus kies je zelf. Zo kan je zelf naar smaak een eigen burger ‘bouwen’. The Counter heeft vier restaurants in Los Angeles : Century City, Downtown, Miracle Mile en Sunset Boulevard.

Fly & Drive
Vliegtickets naar Los Angeles zijn niet goedkoop. De prijzen kunnen variëren van 500 tot 1000 euro voor een retourvlucht, afhankelijk van het aantal overstappen en wanneer je gaat. Haal daarom meer uit je reis door een tweedaags bezoek aan LA te combineren met andere bestemmingen in Amerika, zoals Las Vegas en San Francisco. Boek een betaalbare vlucht naar LA of een andere stad en regel voor vertrek vanuit Nederland een huurauto die al voor je klaarstaat bij aankomst op het vliegveld. Een ideale manier om de States in alle vrijheid te ontdekken!

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!