motorroutes in Europa

5 van de mooiste motorroutes in Europa

Haarspeldbochten, uitzichtpunten en hoogtemeters: een roadtrip per motor is er eentje die afwisselend moet zijn. Een route die niet alleen langs bezienswaardigheden leidt, maar er zelf ook eentje is. We zetten vijf van de mooiste motorroutes in Europa voor je op een rijtje, van de legendarische Trollenroute in Noorwegen tot een verrassend weekendje in de Duitse Eifel.

1. Trollenroute, Noorwegen

De koning der motorroutes in Europa ligt in Noorwegen. De Trollenroute is een 20 kilometer lange tocht met 11 uitdagende haarspeldbochten. De route neemt je mee door een spectaculair landschap vol uitzichtpunten. De Trollenroute eindigt met een fenomenaal uitzicht bovenop een van de bergtoppen waarbij je uitkijkt over de route die je zojuist hebt afgelegd. Nog niet genoeg gehad? Noorwegen heeft een uitgebreid en zeer goed onderhouden wegennetwerk waarbij het in alle richtingen genieten is!

motorroutes in Europa

2. De Transfagarasan, Roemenië

Een verborgen parel vind je in het nog ongerepte Roemenië. De DN7C, ook wel de Transfagarasan, is geliefd onder motorrijders. De route neemt je mee door de Transsylvanische Alpen (ook wel de Roemeense Karpaten) en is in totaal ruim 90 kilometer lang met talloze haarspeldbochten en uitzichtpunten. Delen van de Transfagarasan zijn bovendien op meer dan 2000 meter hoogte gelegen!

TIP: Als je kiest voor uitdagende motorroutes in Europa, zoals de Transfagarasan, dan is een goede voorbereiding aan te raden. Ben je op zoek naar de juiste gear, neem dan een kijkje in de webshop van XLmoto. Deze grootste online motorwinkel van Europa heeft een enorm aanbod aan motorkleding en motoruitrusting en de experts kunnen je adviseren over de juiste keuze voor jouw motorvakantie.

motorroutes in Europa

3. Douro vollei, Portugal

Portugal is minder bekend onder motorrijders maar heeft met de Douro vallei toch echt een van de mooiste motorroutes van Europa binnen haar grenzen. Dwars door de vallei slingert deze 27 kilometer lange route. Saai is het zeker niet, want onderweg tref je ruim 90 bochten. Wanneer het tijd is voor een pauze heb je de keuze uit knusse dorpjes of talloze wijngaarden midden op het platteland.

4. De Wrynose Pass, Engeland

We tipten al vaker voor mooie roadtriproutes in Engeland en ook voor motorrijders scoort deze bestemming hoog. Het is lastig kiezen in dit land, maar als je één keer naar Engeland afreist per motor, pak dan zeker de Wrynose Pass mee. Deze oudste romeinse bergweg van Europa is gelegen in de regio Cumbria. Dankzij de vele bochten en hoge stijgingspercentages is de route op sommige stukken best uitdagend en omdat een groot deel een zogenaamde single track route is komt je hier alleen andere motorrijders tegen!

TIP: je route na de Wrynose Pass vervolgen? Pak dan de nabijgelegen Hardknott Pass mee, ook wel de steilste auto- en motorroute van heel Engeland!

5. De Eiffel, Duitsland

Houd je het liever wat dichter bij huis? De Duitse Eifel zal je verrassen. Dit gebied wemelt van de mooie routes die ideaal zijn voor wie graag veel tussenstops wilt maken om bezienswaardigheden te bezoeken. De regio heeft prachtige burchten en kastelen, zoals in de omgeving van Nürburg. Zoek je een mooi uitzichtpunt, dan is Hohe Acht een aanrader; met 747 meter is dit het hoogste punt van de hele Eifel. In het zuiden kan je prachtige kilometers maken langs de Moezel, met onderweg wijngaarden en mooie plaatsen zoals Cochem.

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!