doen in Palma de Mallorca

Cultureel & Culinair: 5 x doen in Palma de Mallorca

Een hoofdstad waar heel wat Mediterrane eilanden jaloers op zijn, dat is Palma de Mallorca. De stad is niet alleen het bruisende middelpunt van het eiland, maar is ook nog eens een plaatje om te zien dankzij het historische centrum vol Arabische en Romeinse invloeden. Een topplek voor een nachtje flink stappen, maar net zo goed om cultuur te snuiven en een avondje culinair te genieten. Wij vielen als een blok voor deze stad en geven tips om tijdens je vakantie zoveel mogelijk leuke dingen te doen in Palma de Mallorca!

Er is niet veel voor nodig om in de vakantiesfeer te komen zodra je aankomt op Mallorca. De hoofdstad is een visitekaartje voor het eiland. Al van verre zie je de spectaculaire kathedraal boven de stad uit torenen, mensen slenteren op elk uur van de dag over de boulevard en het doolhof dat het oude centrum van Palma vormt nodigt je uit om de sfeervolle stad op je gemakje te verkennen. Wat moet je in elk geval doen in Palma de Mallorca tijdens je verblijf op dit fijne Spaanse eiland?

doen in Palma de Mallorca
Kathedraal La Seu. © Yves Alarie/Unsplash

1. Bezoek kathedraal La Seu

Ben jij niet zo van de kerken en kathedralen bezoeken op vakantie? Maak een uitzondering, want La Seu wil je van binnen zien! Niemand minder dan Gaudí werkte mee aan de renovatie van de ruim 600 jaar oude kathedraal. Entree is niet gratis (7 euro), maar deze bezienswaardigheid is dat bedrag meer dan waard. Via een audiotour krijg je van alles te horen over de bouw en betekenis van de kathedraal, die gebouwd werd op de fundering van een moskee.

2. Bezoek het Arabische badhuis

De hoofdstad van Mallorca zit vol met Arabische invloeden. Je ziet het heel duidelijk in bijvoorbeeld de architectuur van de mooie gebouwen in het oude centrum, maar soms ook goed verstopt. Dat laatste is het geval bij het Arabische badhuis, gevestigd in een historisch herenhuis in hartje old town. Heb je zin in een cultureel middagje, dan is dit zeker iets om te bezoeken. De overblijfselen van het badhuis zijn ook nog eens bijzonder mooi gelegen in een weelderige tuin.

TIP: Overweeg je een vakantie op Mallorca? Check dan eens het aanbod van vakanties in Spanje op Prijsvrij.nl. Op deze website worden vakanties van reisorganisaties met elkaar vergeleken, waardoor jij ervan verzekerd bent dat je de beste deal boekt!

doen in Palma de Mallorca
Castell de Bellver © Patrick Baum/Unsplash

2. Beklim Castell de Bellver

Wat actiefs doen in Palma de Mallorca? Kan ook! Kasteel Bellver is een 14e-eeuws fort, gelegen op een kleine 3 kilometer van de stad. Je kan er met de auto komen maar veel leuker is het om door het bos naar de top te wandelen. In het kasteel is een museum gevestigd over de geschiedenis van Mallorca dat zeker de moeite waard is. Dat geldt ook voor de uitzichten: vanaf het kasteel heb je prachtig zicht over de stad en het Tramuntana gebergte.

3. Culinair genieten bij de San Juan Mercado

Elke hoofdstad heeft tegenwoordig wel een food market en Palma de Mallorca blijft daarin niet achter. Een rondje langs de 17 stalletjes van de San Juan Mercado Gastronomico leert je dat je hier zo’n beetje al het lekkers uit de Spaanse keuken wel kunt krijgen. Van alles wat proeven dus! Buiten dat je er heerlijk kunt eten, is de food market ook een aanrader vanwege de gezellige sfeer en wat socialising tussen de locals (mits je rond Spaanse etenstijd gaat!)

doen in Palma de Mallorca
© Daniel Frank/Unsplash

4. Neem deel aan de tapas route

Het zou Spanje niet zijn als er niet nog meer eten stond op dit lijstje met dingen om te doen in Palma de Mallorca. De Ruta Martiana, die elke dinsdag plaatsvindt, werd jaren geleden in het leven geroepen om mensen op de rustigste dag van de week naar de barretjes te lokken. Dat werkte zo goed dat het nu ook op woensdag plaatsvindt. Plan tijdens je vakantie op Mallorca dan ook zeker een dinsdag- of woensdagavond vrij om de tapas route te ontdekken. Je ontdekt daarmee ook gelijk een van de leukste wijken van Palma de Mallorca: Gerreria.

Heb je zelf nog gouden tips voor een bezoek aan Palma de Mallorca? Deel het hieronder in de comments!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!