kampeerapps

Haal het meeste uit je kampeertrip met deze 5 handige kampeerapps

Summer’s here! Dat betekent dat je eindelijk dat tentje van zolder kunt halen en op pad kunt. Of je nu gaat kamperen in the middle of nowhere, of op de bonnefooi door Nederland gaat toeren, een beetje hulp bij het inpakken, de route bepalen en sfeer maken kan nooit kwaad. Van offline campinggidsen tot sterke verhalen voor bij het kampvuur: wij selecteerden 5 handige kampeerapps die je vakantie net wat comfortabeler en onvergetelijker maken!

CampingApp

What’s in a name! Onmisbaar voor alle happy campers die net als wij van reizen op de bonnefooi houden, is de CampingApp. Hiermee heb je informatie over bijna 8.000 campings op zak in heel Europa. De kaarten zijn bovendien offline toegankelijk, dus als je on the road bent en het tijd wordt om een camping te zoeken, klik je deze app open om direct te zien welke campings er bij je in de buurt zijn.

Packing Pro

Tent opgezet, luchtbed opgeblazen; tijd om lekker te gaan zitten en die fles wijn te ontkurken! Maar, waar is die kurkentrekker toch? Een blik soep zonder blikopener, borden maar geen bestek, een luchtbed zonder pomp: je zal niet de eerste zijn die op de camping alle creativiteit nodig heeft vanwege vergeten items. Voorkomen is gelukkig simpel: de app Packing Pro helpt je met suggesties voor alle essentials. Je kunt bovendien in de app je eigen packinglists maken, die je vervolgens kunt delen en editen met meerdere personen. Sowieso een topper om als reiziger op je telefoon te hebben staan, want buiten de campings list helpt de app je ook bij alle andere soorten reizen!

Lees ook: Alles over wildkamperen in binnen- en buitenland

kampeerapps

Creepy Tales

Ga je kamperen met je vrienden? Wij zien het plaatje wel voor ons: tentje op een mooie plek, kampvuurtje, drankjes erbij… het recept voor een geslaagde avond! Wat nog ontbreekt zijn wat spannende verhalen om de sfeer erin te krijgen. Met de app Creepy Tales heb je 100 verhalen bij e hand- en creepy zijn ze zeker!

Wil je helemaal goed voorbereid op pad, dan zijn er nog veel meer handige kampeerapps. Denk aan de app AroundMe, die wij ook al tipte als favoriet onder de must have apps voor reizigers. Maar het kan nog praktischer: zo bestaat er een app die de inhoud van je gasfles meet en eentje die je haarfijn uitlegt hoe je die vervelende waslijn goed vast kunt knopen. Simyo selecteerde samen met kampeergoeroe Sander Janson een aantal van deze én andere slimme apps:

SkyView

Mag het wel wat romantischer? Download dan de app SkyView, haal je luchtbed uit de tent en maak je op voor een avondje sterren kijken! Een sterrenhemel is natuurlijk altijd mooi om te zien, maar waar kijk je nu eigenlijk naar? De SkyView app helpt je een handje: richt je telefoon simpelweg naar de hemel en je krijgt een volledige kaart met wat er te zien is, inclusief achtergrondinformatie.

CamperMate

De ultieme kampeertrip is er toch wel eentje in Australië of Nieuw-Zeeland: lekker in alle vrijheid met een camper rondrijden en overnachten op de allermooiste plekjes. Het is alleen wel net even anders dan met je tentje in Frankrijk rondrijden; de afstanden zijn gigantisch en de plekken waar je voor een nachtje mag parkeren zijn lang niet altijd duidelijk aangegeven langs de weg. Daar heeft de app CamperMate iets op bedacht: met behulp van offline maps vind je waar je ook bent informatie over de dichtstbijzijnde kampeerplek, van degelijke campings tot budget opties en gratis campsites. Extra fijn: de app helpt je ook aan informatie over wifi locaties, supermarkten, tankstations, hostels en weginformatie. Een must have kampeerapp!

kampeerapps

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!