Handige must haves voor op reis

Óók als je geen gadget freak bent...

Een stopcontact dat niet overeenkomt met de stekker van je laptop. Een smartphone die uitvalt als je ein-de-lijk genoeg bereik hebt om te skypen met het thuisfront. Back to basic is heerlijk, maar stiekem is wat luxe toch wel fijn. Wij hebben 5 handige must haves voor op reis geselecteerd.

Investeer in een krachtige powerbank

Een smartphone mee op reis is handig, wij ontkennen het niet. Even gauw tripadvisor nakijken voor een leuk eettentje, last-minute een hostel boeken of even een appje sturen naar je jarige zusje. Jammer alleen dat je onderweg lang niet altijd kunt vertrouwen op stroomvoorzieningen. Een bijzondere maar basic homestay, een urenlange busreis; je telefoon is leeg voordat je het weet. Met een powerbank heb je altijd een back-up bij de hand.

Tegenwoordig word je doodgegooid met deze dingen, maar ze zijn lang niet allemaal van goede kwaliteit. Let daarom bij het uitzoeken op het cijfer dat voor de mAh staat, hiermee wordt de kracht van het apparaatje aangegeven. Hoe hoger dit getal, hoe beter. Zelf reis ik er met eentje van 6700 mAh, waarmee ik mijn telefoon twee keer volledig op kan laden. Handig als je even lekker muziek wil luisteren en je accu bijna leeg is, maar vooral ook geruststellend voor noodsituaties, als het er echt op aan komt.

handige gadgets voor op reis

Zorg voor een stevige telefoon

Gesleep met bagage, boottochten, regenbuien, en dat ene fotootje van die zandstorm wil je eigenlijk ook hebben. Op reis heeft je telefoon nogal wat te verduren. Investeer daarom in een goed exemplaar of rust hem zodanig uit dat hij wel tegen een stootje kan. Zelf reis ik met een iPhone 6. Onwijs blij mee, maar kwetsbaar is hij wel. Daarom bescherm ik hem tijdens het reizen met een speciale shockproof case. Wil je de beste telefoon voor op reis hebben, dan is de Samsung Galaxy S7 Edge een slimme keus. Dit toestel is namelijk stof- en spatwaterdicht.

Tip: Check ook deze handige apps voor op reis!

Neem een USB wereldstekker mee

De echte light travellers duiken bij aankomst op hun bestemming een winkeltje in om voor heel weinig geld een lokale stekker te kopen. Ik neem toch liever het zekere voor het onzekere en heb een wereldstekker mee. Zo weet ik dat ik altijd overal gebruik kan maken van stroom, en niet alleen op mijn bestemming de juiste stekker mee heb, maar bijvoorbeeld ook tijdens een stopover.

Je hebt tegenwoordig ook gecombineerde wereldstekkers met met een gewone stekker ingang én USB poorten. Ideaal als je ergens bent met weinig stopcontacten of als je krap in tijd tijd, want zo kan je meerdere apparaten tegelijk opladen. Tip: vergeet niet ook te checken wat de netspanning op je bestemming is en of jouw apparaten daarvoor uitgerust zijn. Kijk hiervoor aar het cijfer bij Hz. Is het niet geschikt, neem dan naast een wereldstekker ook een omvormer mee.

➸ Meer inpaktips? Lees hier onze backpack essentials

Altijd een sfeermaker: de portable speaker

Oké, een beetje luxe is dit item wel, maar het staat altijd garant voor een gezellige sfeer. Een portable speaker of boxje sluit je eenvoudig aan op je telefoon via een kabeltje of via bluetooth. Voor muziekliefhebbers echt een must have. Ideaal tijdens het chillen op het strand, bij het kampvuur voor je tentje of met je vrienden in het park.

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!