5 handige kampeerapps om het meeste uit je kampeervakantie te halen
Of je nu gaat kamperen in the middle of nowhere, of op de bonnefooi door Nederland wil toeren; een beetje hulp bij het inpakken, de route bepalen en sfeer maken kan nooit kwaad. Van offline campinggidsen tot sterke verhalen voor bij het kampvuur: wij selecteerden 5 handige kampeerapps die je vakantie net wat comfortabeler en onvergetelijker maken!
Campercontact
Met 30.000 camperlocaties in meer dan 50 landen is Campercontact onmisbaar onder de kampeerapps voor wie met een camper of caravan reist. De app is niet gratis maar de paar euro aan investering zeker waard. Ideaal aan deze app is dat gebruikers de gegevens aanvullen. Daardoor vind je hierop niet alleen campings en camperplaatsen, maar ook uitgebreide reviews, foto’s en andere handige informatie. De standaard versie is gratis, maar wil je de complete ervaring dan betaal je 5,99 per jaar.
Park4Night
Voor de beste kampeerplekken voor je camper download je ook Park4Night; inmiddels is dit een ware community geworden. Hier zoek je eenvoudig naar parkeerplaatsen in heel Europa. Dat kunnen saaie parkeerterreinen zijn, maar ook echt unieke plekken zoals bij een wijnboer in Italië of de mooiste plaatjes aan zee. Ook hier kun je gebruikmaken van de beoordelingen van kampeerfanaten die je voorgingen! Extra fijn: de app is geheel gratis en ook offline te gebruiken.
➸ Lees ook: Alles over wildkamperen in binnen- en buitenland
Ga je op een lange kampeertrip in Europa? Dan kan je natuurlijk profiteren van internet in het buitenland binnen je eigen bundel. Wil je het goedkoopst uit zijn, kies dan voor een Sim Only abonnement met onbeperkt internet. Let er wel op dat je roaming alleen binnen EU-landen geldig is. Met Prepaid onbeperkt internet kan je ook onbezorgd gebruikmaken van ‘zware’ apps met locatievoorziening, zoals Google Maps. Houd er rekening mee dat er vanwege de fair use policy wel limieten kunnen zitten aan je datagebruik als je lange tijd in het buitenland bent. Kampeerapps die offline gebruikt kunnen worden zijn dan extra fijn!
Creepy Tales
Ga je kamperen met je vrienden? Wij zien het plaatje wel voor ons: tentje op een mooie plek, kampvuurtje, drankjes erbij… het recept voor een geslaagde avond! Wat nog ontbreekt zijn wat spannende verhalen om de sfeer erin te krijgen. Met de app Creepy Tales heb je 100 verhalen bij e hand- en creepy zijn ze zeker!
Packing Pro
Tent opgezet, luchtbed opgeblazen; tijd om lekker te gaan zitten en die fles wijn te ontkurken! Maar, waar is die kurkentrekker toch? Een blik soep zonder blikopener, borden maar geen bestek, een luchtbed zonder pomp: je zal niet de eerste zijn die op de camping alle creativiteit nodig heeft vanwege vergeten items. Voorkomen is gelukkig simpel: de app Packing Pro helpt je met suggesties voor alle essentials. Je kunt bovendien in de app je eigen packinglists maken, die je vervolgens kunt delen en editen met meerdere personen. Sowieso een topper om als reiziger op je telefoon te hebben staan, want buiten de campings list helpt de app je ook bij alle andere soorten reizen!
Green-zones
Als kampeerder kan je er in Europa niet meer omheen: de milieuzones. Voor veel reizigers met een camper heeft dit gevolgen, omdat die leuke ouder Dieselbusjes vaak niet zo’n zone in mogen. Betreed je die toch, dan wordt je direct geflitst en wacht je een flinke boete. Maar zeker voor wie op de bonnefooi reist is het soms lastig uit te vogelen waar die milieuzones precies beginnen. De app Green-zones maakt die in 1 klap heel eenvoudig. De regels zijn namelijk per land verschillend en veranderen nog wel eens. Green-Zones laat je overzichtelijke zien of je met jouw camper een stad in mag rijden of niet. De app is gratis te gebruiken, voor een GPS-tracker betaal je eenmaal 2,99.