hoogtepunten in Tunesië

5 x hoogtepunten in Tunesië

Mountainbiken in de woestijn, dwalen door kleurrijke dorpjes of toch naar het Sahara festival?

Met uitgestrekte stranden, helderblauw water en volop zon is Tunesië een geliefde vakantiebestemming. Heb je even genoeg van het zonnebaden en wil je ook een dagje cultuur snuiven? Wij noemen vijf hoogtepunten in Tunesië waarbij je net wat meer van het land ziet.

Kairouan

Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt beschouwd als het hart van het islamitische Noord-Afrikaanse land. Hier is alles nog veel authentieker dan in de andere Tunesische steden. Het symbool van de stad is “De Grote Moskee”, maar ook tal van kleinere moskeeën zijn een bezoekje waard en vormen een voorbeeld van de islamitische architectuur. Om een beeld te krijgen van het dagelijks leven in Tunesië is een wandeling door de oude binnenstad van Kairouan dan ook een aanrader. Veel locals laten bovendien hun deuren open staan, dus gluur af en toe even naar binnen om een glimp op te vangen van de inrichting van de sierlijke, oude huizen.

hoogtepunten in Tunesië

Tozeur

In het zuidwesten van Tunesië ligt Tozeur, waar de Tunesische dadel vandaan komt. Met honderdduizenden palmbomen vormt het een oase in het verder droge landschap. Op de dertig meter hoge kliffen van ‘Belvedère’ heb je panoramisch uitzicht over de ‘Sjott el-Djerid’, het grootste zoutmeer in de Sahara. Letterlijk een van de hoogtepunten voor tijdens een vakantie in Tunesië dus. Loop hier door de kronkelende straatjes van de oude stad en bewonder de bijzondere sieraden die ze hier maken. Filmliefhebbers opgelet! In Tozeur zijn delen van de sciencefiction film ‘Star Wars’ opgenomen en ook de speelfilm ‘The English patient’ werd hier gefilmd.

Matmata

Tegengesteld aan de panoramische hoogtepunten in Tunesië, zijn de ondergrondse woningen van Matmata. Ze zijn eeuwenoud en bieden perfecte bescherming tegen zomerse hitte en winterse kou. De grotwoningen werden met de hand tot tien meter diep gegraven. Wie oudejaarsavond in Matmata wil vieren moet zeker naar het Internationale Sahara festival in Douz gaan. Vergaap je hier aan dromedarissen, folklore shows, Berberse huwelijksceremonies, jachthond races en allerlei handwerkkunsten.

Sousse

Breng je een bezoekje aan Sousse, dan kan je vele architectonische monumenten en een kleurrijk doolhof van steegjes verwachten. De stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en biedt een fijne mix van Tunesische tradities en de bekende strandvakanties. Net buiten de stad vind je het begin van een kilometerslang strand met tal van hotels en resorts. Maar loop je nog een stukje verder tot Monastir, dan waan je je in een wereld van 1001 nacht. Oosterse geuren, fijne glanzende stoffen, handgemaakte tassen, sieraden en geurige specerijen – hier vind je het allemaal!

hoogtepunten in Tunesië

Sahara

Als je de hoogtepunten in Tunesië zoekt, dan kan je de woestijn niet overslaan. Angst om te sterven van de dorst hoef je tegenwoordig niet meer te hebben, want de uitgestrekte oases bieden genoeg verkoeling. Hobbel je liever niet op een kameel door de eindeloze zandbak heen, kies dan voor een tour per jeep, quad of mountainbike.

Meer informatie over de hoogtepunten in Tunesië? Kijk op de blog van Tjingo voor handige tips en reisadvies.

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

One thought on “5 x hoogtepunten in Tunesië”

  1. Pingback: Reisadvies: Tunesië | Tjingo blog

Wat vind jij? Laat van je horen!