6 x food hotspots in Leuven

Een culinaire reis door de Vlaamse studentenstad

Een hippe studentenstad waar het wemelt van de trendy food adresjes, charmante boetiekjes en talloze gezellige koffiehuisjes. Met 55.000 studenten in de stad, blijft Leuven forever young en het gezegde “leven in de brouwerij” lijkt hier wel uitgevonden. Tijdens een stedentrip Leuven kom je terecht in een walhalla voor foodies. Ga je mee? Dit zijn onze hotspots om overheerlijk te eten in Leuven!

1. Balls & Glorie – Hemelse gehaktballen

Dat Leuven de bierhoofdstad van Vlaanderen is, kon je al lezen in dit artikel, maar Leuven staat ook bekend om haar vele hemelse food hotspots. De stad is net één grote campus en bezit een schatkist aan culinaire must-sees. Niet de minste is Balls & Glorie met hun veel te lekkere gehaktballen. Twee keer dezelfde bal zal je hier niet krijgen, ze werken namelijk met echte seizoensproducten.

2. Antoine – Chocolademekka

Er is voor ieder wat wils aan de Parel aan de Dijle, zoals Leuven ook wel wordt genoemd. En het zou België niet zijn als daar niet ook chocolade bij kwam kijken. Loop absoluut even binnen bij Antoine voor delicate truffelbonbons. Mijn favoriet: de passievrucht truffel!

3. Burger Folie – ultieme burgers

Een avondje stappen begin ik het liefst met een royaal belegde burger en bij Burger Folie beland je zeker in burger heaven. Met gourmetburgers genaamd ‘The Mexican’ en ‘Sunshine Chicken’ loopt mij het water al in de mond! Je vindt deze top of the bill zaak in dé eetstraat van Leuven, de Muntstraat.

Het food mekka van Leuven

De Muntstraat is het culinaire hart van de stad en dé plek om neer te strijken als je lekker wilt eten in Leuven. Hier kijk je, terwijl je proeft en geniet van alle lekkere hapjes en drankjes, toe hoe het bruisende leven van Leuven je passeert. Leuvenaren vertoeven graag aan de Muntstraat omdat er een divers aanbod is aan keukens. Zin in een herkenbare Vlaamse hap? Of ga je toch liever voor Marokkaanse gastronomie, gezonde sushi of Mexicaans genot? Je zit hier sowieso goed, want de wereld van Italië tot Japan en van Europa tot Latijns-Amerika ligt aan je voeten!

eten in Leuven

4. Julia & Elias – Authentiek Vlaams

We verlaten de foodhoofdstraat en belanden 500 meter later op de Vismarkt, waar je terecht kunt bij Julia & Elias voor authentiek Vlaams eten. Deze gezellige bistro ademt een bepaalde sfeer uit die je direct thuis laat voelen. Het eten is er grandioos en het bier vloeit er rijkelijk! Op het menu staan vertrouwde Vlaamse gerechten zoals kroketjes van Zeebrugse garnalen, lamsvlees en de welbekende stoemp. Het smaakt allemaal even lekker en de gezelligheid en knusheid die Julia & Elias biedt maakt voor een perfect avondje uit eten in Leuven!

5. De Werf – Tussen de studenten

Wil je het studentenleven ervaren, dan is De Werf een topadresje. Een simpele toko met het mooiste plekje op de Vismarkt, uitkijkend op de prachtige binnentuin van het Pauscollege. De Werf is gezegend met een groot terras waar je gezellig drankjes kunt doen tussen de studenten.

6. Kokoon – Fushion

We saved the best for last.. Kokoon is een typisch hip zaakje te midden van dé bezienswaardigheden van Leuven; het majestueuze Stadhuis, het M-Museum en de Katholieke Universiteit. Chef Guy Vantoortelboom weet de perfecte fusie te creëren van verfijnd Westers met verrassende Oosterse culinaire hoogstandjes. Onze absolute tip: bestel het Slaatje Noordzee. Nee, het is geen simpele salade maar een bizar goed gevuld bord met gigantische scampi’s, gerookte- en gebakken zalm, kabeljauw én Hollandse garnalen! De perfecte maaltijd voor fish lovers.

Uit eten in Leuven

Ook zo heerlijk eten tijdens je stedentripje Leuven? Volg onze food tour via onderstaande map:

Beeld: E Miniussi (Muntstraat)
Geschreven door - Dayna is een fervent reizigster met een grote liefde voor Azië. De wereld zien zit in haar bloed en dankzij haar reislustige spirit heeft ze al veel bijzondere plekken mogen ontdekken. Haar bucketlist zal nooit af zijn, omdat er dagelijks nieuwe droombestemmingen bijkomen. Bloggen is haar passie en doet ze op haar website mycurlyway.nl.

Wat vind jij? Laat van je horen!