restaurants in Den Haag

De Haagse foodie guide deel III | 7 x onze favoriete restaurants in Den Haag

In de eerste en tweede foodie guide konden jullie al mijn tips lezen in het Hofkwartier en Scheveningen. Maar wat zijn nu de echte favoriete restaurants in Den Haag? Welke hotspots horen op de lijst van elke food lover? Ik selecteerde 7 hotspots die niet tot één bepaalde wijk behoren, maar zijn verspreid door het centrum van Den Haag, de duinen, het Valkenboskwartier en het altijd chique Statenkwartier. Reis je mee door deze vier mooie wijken van mijn stad?

Even een reminder nodig? Lees hier de food hotspots in het Hofkwartier en onze favoriete adresjes in Scheveningen

Jamey Bennett

Ik ben fan van restaurants waar shared dining de formule is. Zeg maar adios tegen gigantisch grote borden met een lap vlees, wat koolhydraten en een droog slaatje ernaast. Geef mij maar 5 verschillende borden met gezonde porties die je lekker met elkaar kunt delen. Zo proef je bij Jamey Bennett in een avond lang tafelen de complete menukaart (bij wijze van spreken dan – ik heb nog steeds niet alles geproefd!). Jamey Bennett vind je op de Plaats, vlakbij de Gevangenpoort, tegenover de Hofvijver. Het restaurant is ingericht als een huiskamer en voelt ook zo: knus, warm en gezellig. Chesterfield banken in cognac kleur met matching rosé gouden lampen en een prachtige bar. Nu we het toch over favorieten hebben, de rauwe tonijn pizza van filodeeg is echt to die for!
Prijs: €€

restaurants in Den Haag

Seafoodbar Vigo

Ze zijn nog maar net een half jaartje open en nu al op weg naar een van de mooiste viszaken van Scheveningen én behoren tot de beste restaurants van Den Haag! Een gezellige zaak, met veel sfeer en toffe bediening. Ik hou ervan om te zien dat de chef en zijn personeel met passie hun werk doen en dat is bij Vigo zeker het geval. Denk je aan Scheveningen dan denk je aan vis, bij Vigo vangt de familie Roeleveld de vis ’s ochtends zelf om je die vervolgens dezelfde avond te serveren. Je krijgt het niet verser dan hier! Mijn favoriet is toch echt wel de Crunchy Tempura: een inside out rol gevuld met tempura gamba en avocado. Ik heb nog nooit zo verfijnde en lekkere sushi gegeten als hier. Naast sushi heeft Vigo daadwerkelijk een Seafoodbar waar je verse kreeft, oesters en schelpen kunt bestellen. Zorg er trouwens wel voor dat je een reservering hebt; zelfs op dinsdagavond weten de Hagenezen Vigo te vinden.
Prijs: €€€

Lees ook: 10 x de leukste strandtenten in Scheveningen

SLA

Speciaal voor de altijd drukke mens, die wel wil kiezen voor een gezonde en snelle hap! Naast echte salades, kun je veel andere dingen eten bij SLA: mango hummus dip met brood, seizoenssoep en bijvoorbeeld de raw choco chia & kokoscake. SLA werkt uitsluitend met lokale en seizoensgebonden producten, elk kwartaal krijg je dus iets nieuws voorgeschoteld. Mijn favoriet blijft nog altijd de Kip Gado Gado. Rijkelijk gevuld met romaine sla, bruine rijst, zoete aardappel met kokos, geroosterde bloemkool, kurkuma, zoete komkommer, ei en koriander. Giet daar de heerlijke dressing van cashewnoten, kokos, rode peper en sesamolie overheen en smullen maar! Liever zelf je sla maken? Dat kan voor € 8,-.
Prijs: €

restaurants in Den Haag

Café Franklin

Zo’n plek waar je op zondagmiddag neerstrijkt voor een weekend-afsluit-borrel met vrienden, je gezin, buren of kennissen. Café Franklin is de perfecte borrelzaak waar je verrassend goeie biertjes (Vedette IPA, Tank 7 of Single-Wide IPA) hapjes en ambiance hebt. Naast de welbekende borrelsnacks (lees: bitterballen, chickenwings en nacho’s) was ik vooral onder de indruk van de Multitawny soep. Een super smaakvolle en kruidig Indiase soep, die ik niet had willen missen! Helaas staat die niet meer op de kaart, maar je kunt je dit seizoen tegoed doen aan een halve kip, ceviche, spareribs en afsluiten met een sticky banana sundae. Franklin is niet alleen populair bij locals, maar ook bij toeristen. Zorg er dus voor dat je een reservering hebt, want mensen lopen de boel plat daar..
Prijs: €

restaurants in Den Haag

Pastis

Sinds onze trip door de Loirestreek in juni zijn we een beetje, zeg maar gerust een beetje veel, aangestoken met het joie de vivre gevoel. En waar in Den Haag haal je je vakantiemomenten van Frankrijk beter op dan in de meest karakteristieke Franse bistro van de stad? Pastis is en blijft een van onze favoriete restaurants in Den Haag! Pastis vind je in één van de gezelligste straten (Oude Molstraat) en is een fijne en authentieke plek om van de klassieke Franse keuken en wijnen te genieten. De Steak Frites kun je het beste samen delen, maar hou de verrukkelijk coquilles liever voor je zelf.

Sinds de lente hebben eigenaren Sylvia en Leander tegenover het restaurant ook een winkeltje geopend waar ze ambachtelijke Franse producten verkopen zoals onder andere mooie wijnen uit de Loire streek en kazen uit de Bourgogne. Een stap in Le Magasin en je weet het meteen: ik ben in Frankrijk! Of zoals ze zelf zo mooi zeggen “Frankrijk in een tasje” want alles, ja echt alles halen ze zelf ter plekke op. Het leuke vind ik dat ze werken met kleine ondernemers die hun kazen en wijnen maar al te graag in Nederland willen verkopen. Zo steunt Pastis ook nog eens het kleine ondernemerschap. Tres bien, wij houden ervan!
Prijs: €€

restaurants in Den Haag

Walter Benedict

Waar de Denneweg voor menig student/starter buiten bereik blijft, zorgt Walter Benedict ervoor dat elke portemonnee hier terecht kan. De zaak is van dezelfde eigenaar als Café Franklin, maar met een totaal andere vibe. Het oogt formeler, netter met een vleugje Haagse kak. Niets is gelukkig minder waar, want het publiek is heel gemêleerd: van jong tot oud, hip en deftig, iedereen komt een hapje en een drankje meepikken bij Walter Benedict. De sfeer is industrieel en bistro, wat een leuke combi is geworden. De eye catchers zijn sowieso de bar, het grote Perzische tapijt onder de leestafel en de bakstenen muur. Qua eten bevind je je hier nogmaals in Franse sferen. Walter Benedict is een echte bistro waar we botermalse carpaccio samen met vijgen en afgetopt met eendenlever krullen aten en stiekem nog een portie oesters bestelden.
Prijs: €€

Opporto

Sinds augustus vorig jaar geopend en 12 maanden later kom ik hier nog steeds graag. Opporto heeft een nieuw fris menu, nieuw concept, met nog steeds diezelfde kwalitatief goede vis- en schelpdieren. In Scheveningen kun je dagelijks verse vis eten en bij Opporto heb je ruime keuze uit fun bites, oesters en verschillende hoofdgerechten en natuurlijk nog steeds de mega grote Fruit de Mer schalen. Het nieuwe menu bevat gerechten zoals de soft shell crab met een pittige Aziatische smaak, typische Portugese cataplana, kreeft en vele andere lekkere visgerechten. Het menu oogt haast exotisch, er staan namelijk allerlei bijzondere gerechten op de kaart die ik niet ken. Ik was blij dat ik toch voor de Sea Bream Tiradito heb gekozen, een sashimi van dorade en Opporto’s moderne versie van de ceviche. Geen visliefhebber? Geen zorgen, er is ook genoeg vlees om uit te kiezen.
Prijs: €€€

restaurants in Den Haag

Jamie’s Italian

Eindelijk! Jamie’s Italian is nu ook geopend in Den Haag. Ik heb er vaker gegeten in Rotterdam en sprong dan ook een gat in de lucht toen ze hun deuren eind augustus in hartje centrum van mijn stad openden. Net als de vestiging in de Martkhal heeft deze Jamie ook twee verdiepingen en voelt toch knus en gezellig aan. Je krijgt er een warm huiskamer gevoel, waar iedereen welkom is en je op je gemak bent. De sfeer van de zaak is enorm bruisend, ik had het gevoel in een hippe hotspot ergens in New York te zijn. De open keuken bij de chef’s table zorgde daar ook voor.

Eerlijk is eerlijk, de pasta’s en antipasti smaken niet alsof nonna urenlang heeft staan ploeteren in de keuken. Echt authentiek Italiaans zou ik Jamie’s Italian dan ook niet noemen, maar dat maakt het nou net zo leuk. Traditionele Italiaanse recepten worden op creatieve wijze, en natuurlijk met Jamie’s eigen twist, geserveerd. Naast alle pizza’s, pasta’s en antipasti kun je ook smullen van secondi: ik heb nog nooit zo’n lekkere, sappige en malse lamssteak gegeten! Een heerlijk stuk vlees met een bijbehorende grill smaak en fantastische salsa verde. Eenvoud op z’n best! In elk gerecht proef je de kwaliteit van de producten, bij Jamie krijg je alleen het beste van het beste. Zorg er vooral voor dat je een plekje overhoudt voor het dessert. De Epic Brownie en witte chocolade cheesecake zijn onze absolute favoriet.
Prijs: €€

Hebben we nog hotspots gemist? Laat ons hieronder in de comments weten wat jouw favoriete restaurants in Den Haag zijn!

Dayna Smith
Geschreven door - Dayna is een fervent reizigster met een grote liefde voor Azië. De wereld zien zit in haar bloed en dankzij haar reislustige spirit heeft ze al veel bijzondere plekken mogen ontdekken. Haar bucketlist zal nooit af zijn, omdat er dagelijks nieuwe droombestemmingen bijkomen. Bloggen is haar passie en doet ze op haar website mycurlyway.nl.

2 thoughts on “De Haagse foodie guide deel III | 7 x onze favoriete restaurants in Den Haag”

Wat vind jij? Laat van je horen!