Filipijnen

Achter de schermen bij Stop and Stare: editie augustus

Een nieuw kijkje in het leven van onze travel writers!

Augustus is nog niet eens afgelopen en het is nu al de maand waarin we de meest uiteenlopende reisjes maakten. Van een liftavontuur tot een kampeerexpeditie en van een vintage roadtrip tot een chill vakantie. Where to begin?

Liftend op vakantie

Stiekem vragen we ons als we iemand met een kartonnen bordje langs de weg zien staan af hoe dat toch in zijn werk gaat, liften. Sta je er uren, dagen?! Plannen gaat niet echt en hoe zit dat met een route uitstippelen? En is het eigenlijk wel veilig? Onze dappere Deborah nam deze maand de proef op de som en ging liften door Europa. In vrachtwagens, jeeps en een cabriolet reisde ze vanuit Nederland naar Oost-Europa. “Liften is een ervaring voor het leven en het is zo tof om te zien hoeveel mensen het leuk vinden om je een lift te geven! Ik reisde via Wenen naar Budapest en Bratislava. Daar stapte ik op de trein naar Italië om vervolgens weer liftend naar huis te gaan.” Dat het goed bevallen is mag duidelijk zijn. Ook liftend op reis? Deborah deelde haar tips & tricks!

Stop and Stare

Naline hield het iets minder spannend en ging voor een bucketlist item in eigen land, of twee eigenlijk. Ze ging namelijk op pad in een 2CV met de liefkozende naam Tropique. Ver kwam ze niet, maar dat is in zo’n blits wagentje ook nergens voor nodig! Het werd een mooie route door eigen provincie, inclusief een te gekke overnachting in een scheepshotel in Amersfoort. Hebben jullie de reportage over haar vintage roadtrip al gelezen?

vintage roadtrip

Expeditie Kram

Over te gekke overnachtingen gesproken: Liv werkte afgelopen maand aan een waan-zinnig project. Combineer bloemenjurkjes met racefietsen en tenten met onbreekbare witte wijn glazen. Gooi daar nog een sausje ‘de drukte ontvluchten’ over heen en je hebt Expeditie Kram. “Het begon allemaal op een festival dit jaar toen een vriendin en ik voor haar nieuwe tent goedkope wijn zaten te drinken en wegdroomden bij ideeën om te kamperen op de meest bijzondere plekken. Ons dagelijks leven is druk: we vliegen van hot naar her, van de ene opdracht naar de andere zonder dat we soms echt even stil staan bij hoe mooi het leven eigenlijk kan zijn. En gaat het er niet om dat je geniet van elke dag? Juist in deze drukte verlangen we naar rust op een mooie plek in de natuur. En voilà, daar was Expeditie Kram: van kamperen op het dak van de VPRO tot in een kunstwerk van Urban Campsite. Wij willen overal ons tentje opzetten en anderen meenemen naar de meest bijzondere plekken.” Dat belooft dus nog veel bijzondere avonturen dit jaar!

Stop and Stare

Backpacken in Thailand

Vorige maand vertelden we nog dat Hjalmar ternauwenood aan de chaos in Tunesië ontsnapte. Een week voor zijn vertrek naar Sousse vond er een aanslag plaats. Voor hem liep het allemaal goed af, hij eindigde veilig en wel op het mooie Corfu. Zo’n geluksvogeltje was Elodie deze maand. Ze was op vakantie in Thailand en raakte net met haar vliegtuig de grond op Schiphol weer aan toen in Bangkok een bom ontplofte. Weer met beide benen op aarde dus na een, gelukkig, heerlijke vakantie. Ze vierde haar afstuderen met een backpacktrip door midden- en zuid-Thailand. Hoe dat er aan toe ging? Feesten op de Full Moon party in Koh Phangan, snorkelen op Koh Tao, een jungletocht door Khao Sok en olifanten verzorgen in Kanchanaburi, om maar een kleine greep te doen!

Stop and Stare

Vlak voor haar vertrek schafte ze nog een ultieme reisgadget aan: een powerbank. “Zo’n noodlader komt dus heel goed van pas bij het backpacken, want tijdens het reizen heb ik vaak zonder stroom gezeten! Ik heb in het verleden al vaker een powerbank gebruikt, maar echt goed bevielen ze eigenlijk nooit. Wat handig is om op te letten bij de aanschaf is de oplaadtijd en de capaciteit. Aan een powerbank die er uren over doet om je telefoon een paar procent op te laden heb je gewoon niks. Ik gebruikte nu de Selencia, absoluut een verbetering! Ook handig aan deze: de lader geeft aan hoeveel procent hij aan batterij heeft om door te geven. Het beloofde ’tot wel twee keer volledig opladen van de telefoon’ komt hij niet helemaal na, maar opladen tot 80% lukt zeker wel. Op plekken waar je geen stopcontact bij de hand hebt (en dat zijn er tijdens het backpacken veel!) kan je zo toch weer een tijd vooruit!

Grootse reisplannen

Augustus was ook de maand van de grootse reisplannen! De redactie is voorlopig niet meer compleet want er staan een hoop mooie reizen op de agenda. Jessica zit as we speak in Colombia, het begin van een lange reis door Amerika. Extra leuk: twee weken later voegt Jaimy zich daaraan toe en gaan ze samen op ontdekking! Last-minute reistips zijn welkom! Hjalmar gaat in oktober dezelfde richting op, maar dan voor een trip naar NYC en Florida, terwijl Huub op datzelfde moment op pad is in het oh zo mooie IJsland!

Niets missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuws van Stop and Stare

Het laatste nieuws 1 keer per maand in je inbox

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!