Stop and Stare

Achter de schermen bij Stop and Stare: editie juli

Duiken in IJsland, selfies uit Leiden en goede berichten uit Griekenland!

De laatste City Guide van onze Holland special is afgelopen maandag online gegaan. Met Amsterdam werden de stadsgidsjes na acht weken afgesloten. Zijn we nu klaar met bestemming Nederland? Dat niet! De zomer leent zich gewoon te goed voor uitstapjes in eigen land. Daarom werden er afgelopen maand weer heel wat leuke plekjes ontdekt en gaan we er ook de komende weken nog volop op uit, maar dan met de auto!

Stop and Stare

Holland tour part II

Naline deed een rondje in haar eigen regio. Van een landgoedcamping in Elburg en een kastelentocht in Wijk bij Duurstede tot een weekendje Den Bosch. Naline: “De dames van Den Bosch City Blog brachten me met hun City Guide op het idee om van een dagje een weekendje te maken, dus kon ik hun tips gelijk in praktijk brengen. Dat resulteerde in een echte Bossche Bol, een terrasje in de gezellige Korte Putstraat en een overnachting in The Duke Hotel, gelegen in hartje centrum met alle leuke cafeetjes en restaurantjes direct om de hoek! Het boutique hotel is net nieuw en heeft een toffe industrial look met allemaal vintage details zoals een oude telefoon en een Marshall bluetooth speaker. De volgende ochtend met een kickstart organic ontbijtje de stad weer in mét natuurlijk een kijkje in de indrukwekkende Sint Jan!”

Stop and Stare

Naar het noorden

Terwijl half Nederland massaal de snelwegen naar Frankrijk en Spanje koos, trokken er bij ons een aantal naar het hoge noorden. Jessica maakte een roadtrip door Estland. Van Tallinn, waarover ze al een stedentrip artikel schreef, ging ze het binnenland in. Wist jij dat Estland zo onwijs mooi is? Jaimy maakte een reis door IJsland, met snorkelen als absolute hoogtepunt . Gekleed in een speciaal thermopak trotseerde ze het ijskoude water en dat was het meer dan waard! Zelf ook benieuwd hoe en waar je precies kan snorkelen in IJsland? Ze deelt haar tips komende maand!

Stop and Stare

Selfie, anyone?

Janneke is in voorbereiding op een lange reis! Samen met haar vriend gaat ze dit najaar naar Nieuw-Zeeland. De route is al uitgestippeld en via Smartphonehoesjes.nl scoorde ze ook alvast de ultieme gadget: de selfiestick! Janneke: “Fotograferen is iets dat ik heel graag doe en daardoor sta ik vaak zelf niet op de foto. Met het vooruitzicht van zo’n mooie reis, kijk ik er nu al naar uit om ook eens foto’s te maken waar ik zelf op sta! Ik ben behoorlijk onhandig, maar de stick is erg makkelijk in gebruik en tot 1 meter uitschuifbaar. Foto’s én video’s maak je met een kleine afstandbediening die via Bluetooth in contact is met je telefoon. Het handigste vind ik dat de stick ingeschoven maar 21cm lang is en daardoor ook in mijn kleinste formaat handtas past. Ideaal voor op reis maar ook voor een dagje op stap in het mooie Leiden!”

Stop and Stare

Reisadvies negatief

Hjalmar is tussen zijn reisjes naar Vilnius en Thailand ook nog even afgestudeerd en vierde dat met een vakantie in Sousse, Tunesië. Tenminste, dat was het plan. Een paar dagen voor vertrek voltrok zich aan het strand een ramp, zoals we allemaal hebben kunnen volgen in het nieuws. Zijn vakantie kon gelukkig nog worden omgeboekt en de keuze viel op Corfu. Het artikel van Daisy over een vakantie in Griekenland kan hij alleen maar beamen: op de toeristische eilanden merk je niets van de crisis waarin het land verkeerd. Corfu bleek een heerlijk paradijsje, waarvan hij de mooiste foto’s al deelde op Instagram!

Stop and Stare

Zomer in de Alpen

Op zomervakantie in de Oostenrijkse Alpen? Freke kende het vooral van wintersport maar ging er deze maand op uitnodiging naartoe voor een sportieve trip in de regio Stubai. Hebben jullie het fotodagboek van haar reis al gezien? Freke: “Ik ging van tropische temperaturen in het dal naar vrieskou in een ijsgrot. Bizar!”. Meer over de Stubai regio volgt gauw, dus stay tuned!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!