Stop and Stare

Achter de schermen bij Stop and Stare: editie juni

Een nieuw kijkje in het leven van onze travel writers!

Summer is a state of mind, zullen we maar zeggen. Het weer is er nog niet helemaal naar, maar wij genieten al volop van eigen land tijdens onze Bestemming Nederland special. Heb je onze City Guides al gezien? Vier gastbloggers deelden afgelopen maand het allermooiste van hun stad. Haarlem, Rotterdam, Den Haag en Leiden kwamen al voorbij. En daar worden de komende weken nog vier te gekke steden aan toegevoegd!

Afscheidstoernee studenten OV

Juni was een spannende maand. Een aantal van ons zit in het laatste jaar van de opleiding journalistiek en kreeg afgelopen week een belangrijk bericht. Geslaagd of niet? Gelukkig pakte het goed uit en werden er de nodige feestjes gevierd. Het nadeel aan slagen is alleen dat je ook je geliefde studenten ov-kaart in moet leveren. Au, dat doet pijn! Huub heeft nog tot september en maakt er daarom nog even optimaal gebruik van. Hij is momenteel op een heuze OV-afscheidstoernee door Nederland. Dat betekent dus veel in de trein om nog op de valreep wat bijzondere plekken te ontdekken. Het resultaat van afgelopen maand? Heel veel mooie polderplaatjes!

Stop and Stare

Bucketlist materiaal

Themamaand Nederland of niet, er werd natuurlijk ook buiten de grenzen gereisd. We kunnen het gewoon niet laten. De uitnodigingen voor mooie reisjes stroomden de afgelopen tijd binnen, dus werd er zelfs behoorlijk veel gereisd! Zo heb je Hjalmars avonturen in Noord-Thailand en Naline’s belevenissen op de Azoren al kunnen bekijken in een fotodagboek. Wat een mooie en verrassende bestemmingen! Over beiden gaan de komende weken nog heel wat mooie verhalen online, dus stay tuned- het is bucketlist materiaal!

Stop and Stare

Liv was ook op pad, haar reis ging naar Zuid-Duitsland. Ooit geweten hoe mooi het daar is? Kijk maar eens op onze Instagram; het zal je verbazen! Ze reisde maarliefst 600 kilometer vanaf München per voet, fiets, bus, kano, segway én luchtballon tot aan de bron van de Junge Donau, om uiteindelijk via het prachtige Zwarte Woud weer te vertrekken vanaf het Zwitserse Basel. Het hoogtepunt spreekt voor zich: “Om de Donau echter echt goed te kunnen bekijken sprong ik met trillende benen in de mand van een luchtballon om de mooie rivier van bovenaf te bekijken. Wát een ervaring: de rust bovenin de lucht, de zonsondergang en het waanzinnige uitzicht over diverse dorpen en de Donau maakte dit tot hét toppunt van de trip.”

Stop and Stare

Weekendjes weg

Er werden ook leuke uitstapjes gemaakt bij onze Zuiderburen. Naline was een weekendje in Oostende waarbij alles in het teken stond van de zee. “Op de packlist stonden kaplaarzen, en dus werden die braaf ingepakt in de gloednieuwe Duifhuizen handbagagekoffer van mijn favo merk SuitSuit (leuk is ‘ie hè?). De laarzen bleken niet overbodig, want ik had de eer om mee het water in te gaan met de garnaalvissers te paard. Alleen in het Vlaamse Oostduinkerke wordt deze manier van vissen nog beoefend. Bijzonder om te kunnen meemaken!” Ook Deborah was in België, zij ging op een shopping spree in modestad Brussel. Dat betekende een bezoek aan fashionshows, mode-exposities en natuurlijk een jacht naar marktjes, vintage wijkjes en bijzondere winkels. Ze vond er een heleboel en die lees je nog deze week op de site!

Stop and Stare

Ondertussen in Australië, geniet Willeke met pijn in haar hart van haar laatste dagen daar. Haar semester in Brisbane zit er bijna op en dat betekent afscheid nemen van het land waar zij- net als zovelen- hoteldebotel van is geworden.

Mooie concepten

Juni is wat ons betreft de maand van de geliefde eerste zomerdagen en erop uit trekken om nieuwe dingen te ontdekken. Blij verrast waren we daarom bij het ontdekken van Meet June. Een nieuwe speler op de markt van shared economy (fan!). Meet June is een gloednieuw platform dat een brug slaat tussen reizigers en locals in de vorm van unieke overnachtingen en activitieten- en nog betaalbaar ook. Na de zomer gaat het officieel van start en wij zijn zeker van de partij!

Nog wekelijks zien wij startups voorbij komen waar we blij van worden!

In juni stonden meer mooie initiatieven op. Nog wekelijks zien wij startups voorbij komen waar we blij van worden, en With Locals is er daar ook zo een van. Ze spelen in op de internationale trend van eten bij mensen thuis. En waarom zou je dat niet in eigen land doen? Aanschuiven dus aan de keukentafel bij een van de vele hosts en je hebt gegarandeerd een heerlijke maaltijd en onvergetelijke avond! We gaan het komende maand uitproberen en houden je op de hoogte!

Goedkoopste deals met Tooltje

Nog zo’n mooie is Tooltje.nl. Op zoek naar een nieuwe backpack? Of op jacht naar een goedkoop vliegticket? Installeer Tooltje als extensie in je browser en je krijgt bij 2.500 webshops automatisch een melding als je korting kan krijgen. Geeft de webshop geen extra korting, dan kijkt tooltje zelf of het ergens anders niet goedkoper kan. Gegarandeerd de beste deal dus en dat betekent meer geld over om aan je reis te besteden. Dat is altijd goed nieuws als je het ons vraagt.

Stop and Stare

Win een retourtje Parijs

Heb je hem voorbij zien komen? We deelden onze favo zomertips voor een citytrip naar Parijs en mochten daar een retourtje voor 2 personen met iDBUS bij weggeven. De winnaar wordt vandaag bekend gemaakt in onze nieuwsbrief, dus heb je je nog niet ingeschreven? Doe dat dat gauw hieronder!

Nieuws van Stop and Stare

Het laatste nieuws 1 keer per maand in je inbox

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!