Alles wat je moet weten over het visum voor Egypte

Het is een land waar het de laatste jaren steeds weer roerig is, maar feit blijft dat Egypte een prachtige reisbestemming is. Van de piramides tot een duikerswalhalla en van rijke historie tot woestijnen en sprookjesachtige steden. Heb jij Egypte op je bucketlist staan? Dan ben je niet de enige! Maar voordat je aan de voorpret van je vakantie begint, kan je beter zorgen dat je alle praktische zaken op orde hebt. En dat begint met het regelen van het visum voor Egypte. We vertellen je alles wat je moet weten over dit visum!

Welk visum voor Egypte heb je nodig?

Alle reizigers met een Nederlandse (en Belgische) nationaliteit behoren voor aankomst in Egypte in het bezit te zijn van een visum. Er zijn verschillende soorten visums, zoals het toeristenvisum, zakenvisum en een werkvisum. Ga je uitsluitend voor vakantie naar Egypte dan heb je het toeristenvisum nodig. Deze is als enige online aan te vragen; ga je voor andere doeleinden naar het land, dan dien je persoonlijk langs de ambassade te gaan. Er zijn twee soorten toeristenvisa; de single entry en multiple entry. De eerste is het meest gebruikelijke visum en geschikt als je eenmalig het land in wil reizen. Maak je bijvoorbeeld een rondreis en bezoek je ook de buurlanden van Egypte? Dan is een multiple entry visum een aanrader, zodat je binnen de geldigheid van het visum onbeperkt het land in en uit kan reizen. Allebei de visa zijn 90 dagen geldig, waarbij je maximaal 30 dagen aaneengesloten in het land mag verblijven.

visum voor Egypte

De voorwaarden voor het toeristisch visum voor Egypte:

Voor een succesvolle aanvraag van het visum voor Egypte dien je aan voorwaarden te voldoen. Let hier vooraf goed op, zodat je aanvraag direct in behandeling kan worden genomen. Bij een standaard single entry gelden de volgende voorwaarden voor het Egypte visum:
✓ Je bent in het bezit van een geldig paspoort dat na je aankomst in Egypte nog minimaal 8 maanden geldig is.
✓ Heb je familie of vrienden in Egypte wonen bij wie je op bezoek gaat? Zorg dan dat je van hun een uitnodigingsbrief ontvangt die je indien nodig kunt laten zien.
✓ Je dient in het bezit te zijn van een retourvlucht of doorreisticket. Neem deze uitgeprint mee zodat je die kunt laten zien als erom gevraagd wordt.
✓ Ook kan er om een reisschema gevraagd worden. Maak een overzicht van je route en bevestigingen van geboekte accomodaties.

Zo vraag je het visum voor Egypte aan

Voldoe je aan de voorwaarden en ga je uitsluitend voor vakantiedoeleinden op reis, dan kan je het visum voor Egypte aanvragen via internet, dat bespaart je een bezoek aan de ambassade. Dit doe je eenvoudig bij een Nederlands visumbureau, zoals visumbuitenland.nl. Voor de aanvraag van dit e-visum vul je het digitale formulier in, waarbij je je paspoort en de gegevens over je accommodatie nodig hebt. De kosten voor het visum zijn € 34,95 voor een single entry visum en € 69,90 voor een multiple entry visum. Houd er rekening mee dat er voor het visum voor Egypte enkele dagen benodigd zijn om toekenning te krijgen. Het advies is daarom om minimaal 7 dagen voor vertrek het visum aan te vragen. Heb je het visum sneller nodig, dan kan je het via een spoedprocedure proberen.

Let op: je hoeft voor de aanvraag van het visum nog geen volledig reisschema te hebben. Wel moet je de eerste overnachting al hebben geboekt.

Alle informatie over het visum voor Egypte in een video:

Inspiratie voor je reis naar Egypte:
➸ De bucketlist voor een vakantie in Egypte
➸ De zeven wereldwonderen: alles over de Piramides van Giza
TIP: Combineer je bezoek aan Egypte met Israel of Jordanië!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!