visum voor India

Je visum voor India: dit is wat je moet weten

Het is het land dat je wellicht de grootste cultuurshock zal bezorgen, maar dat maakt een reis door India ook sowieso een onvergetelijke ervaring. Een van de eerste stappen tijdens de voorbereiding op je reis is het visum. We helpen je op weg met alle informatie die je over het visum voor India nodig hebt, inclusief kosten, voorwaarden en hoe je het visum het beste kunt aanvragen.

Welk visum voor India heb je nodig voor je reis?

Ongeacht wat je gaat doen in het land en hoelang je er wilt verblijven; je hebt als Nederlander altijd een India visum nodig. Sinds 2015 is dit volledig online te regelen en geldt voor India een e-visum. Er zijn hiervan drie types te onderscheiden, namelijk het eTourist visa, eMedical visa India en eBusiness visa, die alle drie voor een verblijf van maximaal 60 dagen geldig zijn. Wanneer je puur komt om te reizen, is het eTourist visum voor India op jou van toepassing. Je hoeft de 60 dagen overigens niet aaneengesloten in India te blijven, het is namelijk mogelijk om binnen de geldigheid van je visum voor India het land een tweede keer binnen te komen. Handig voor als je een land als Nepal of Bangladesh in je reisroute op wilt nemen! Maar let op: reis je India binnen over land vanuit een van de buurlanden? Dan heb je een fysiek visum in je paspoort nodig.

visum voor India

Belangrijk om te weten: je kunt niet meer dan 2 keer per jaar een e-visum voor India aanvragen. Dat houdt in dat je maximaal twee keer 60 dagen in het land mag verblijven. Je dient hierbij tussentijds wel het land te verlaten. Wil je vanwege een reis, studie of werk langer in India blijven, dan kom je niet in aanmerking voor het e-visum, maar kan je wel een fysiek visum aanvragen bij de Ambassade van India in Den Haag of bij een Visa Application Centre in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam.

Dit zijn de voorwaarden voor het visum voor India:

Voor een succesvolle aanvraag van het visum voor India dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Let hier goed op zodat je aanvraag direct goedgekeurd kan worden en je ook eenmaal in India niet voor verrassingen komt te staan. De voorwaarden van het toeristen visum voor India zijn als volgt:
✓Je paspoort moet bij aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig zijn en beschikken over 2 lege pagina’s
✓Je bent in het bezit van een duidelijke scan of foto van je paspoort en een recente pasfoto
✓Je dient bij aankomst een retour- of doorreisticket te kunnen laten zien
✓Gedurende de geldigheidsduur van het visum kan je India maximaal 1 keer tussentijds verlaten.
✓Het e-visum is alleen geldig bij aankomst op de luchthavens Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam en de zeehavens Cochin, Goa en Mangalore. Voor de overige vliegvelden en grensovergangen heb je een fysiek visum nodig.

Het aanvragen van je visum voor India

Ben je van plan om India op een van bovengenoemde vliegvelden binnen te komen en minder dan 60 dagen te blijven? Dan kom je in aanmerking voor het e-visum en kun je je visum voor India heel eenvoudig online aanvragen. Daarvoor zijn verschillende Nederlandse visumbureaus, zoals visumbuitenland.nl. Je aanvraag neemt dan niet langer dan 15 minuten in beslag. Het e-visum is de goedkoopste optie, fysieke visums zijn altijd duurder. De kosten van het e-visum bedragen €109,95, wat je met iDeal kunt voldoen. Je krijgt je visum voor India na aanvraag uiterlijk binnen vier werkdagen opgestuurd via e-mail. Dit document dien je uit te printen en te kunnen laten zien bij aankomst op de luchthaven. Heb je je visum voor India sneller nodig? Dan kan je een spoedaanvraag indienen, waarbij je in de meeste gevallen al binnen 24 uur je visum binnen hebt.

Alle informatie over het visum voor India in een video:

Meer tips voor je reis naar India:
De must sees in India
➸ Delhi, Agra en Jaipur: India’s Golden Triangle
➸ Interview: Fleur liep stage in Delhi
➸ Longread: Nomads of Gujarat | Een ontmoeting met India’s vergeten volk

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!