visum voor Vietnam

Je visum voor Vietnam: dit is wat je moet weten

Het behoort tot de populairste backpack bestemmingen van Zuidoost-Azië. Vietnam heeft met een groen binnenland, culturele steden, fijne stranden én heerlijk eten alles in huis voor een mooie reis. Heb jij het land op de planning staan? Vergeet dan niet om een visum voor Vietnam aan te schaffen. Die je heb je namelijk altijd nodig. Hoe je die aanvraagt, wat de kosten van het visum zijn en welke regeltjes eraan vastzitten lees je hier!

Online visum voor Vietnam of visum on arrival?

Om meteen met het belangrijkste in huis te vallen: het Visum on Arrival voor Vietnam is niet langer de aan te raden manier om het land binnen te komen. Helemaal afgeschaft is het niet en er zijn nog visumbureaus die aangeven de approval letter voor je te kunnen regelen waarmee je bij aankomst een stempel kunt halen, maar de ambassade van Vietnam raadt dit sterk af. Sinds 2018 is deze methode namelijk vervangen voor het e-visum, dat volledig online aan te vragen is. En dat is alleen maar goed nieuws, want het maakt het voor jou extra eenvoudig.

visum voor Vietnam

Let op: Heb je de Belgische nationaliteit, dan kom je niet in aanmerkingen voor het e-visum. België is namelijk nog niet aangesloten op dit digitale systeem. Je kunt in dat geval je visum alleen via de ambassade regelen. Voor Nederlanders is het e-visum wel beschikbaar.

De voorwaarden van je e-visum voor Vietnam

Voor je reis zal je altijd een visum voor Vietnam nodig hebben. Bij het e-visum maakt het daarbij niet uit of je naar Vietnam reist voor vakantie, voor zaken of studie. Je hebt in alle gevallen hetzelfde visum nodig. Haal je je visum zelf op bij de ambassade, dan dien je het wel te melden als je voor zaken naar het land afreist. Het visum is standaard 30 dagen geldig, wil je langer in het land blijven dan kom je niet in aanmerking voor het e-visum en zal je langs de ambassade moeten gaan. Voorafgaand aan de aanvraag van je e-visum moet je aan kunnen geven waar je de eerste nacht in Vietnam zal verblijven. Een bewijs van je vluchten is daarentegen niet vereist. Zorg er verder voor dat je paspoort na aankomst in Vietnam nog minimaal 30 dagen is.

Inspiratie voor je reis naar Vietnam:
Backpacken in Vietnam, van zuid naar noord
➵ De mooiste stranden in Vietnam
➵ 5 verborgen pareltjes tijdens je reis door Vietnam
Trekking in Sapa

visum voor Vietnam

Hoe vraag je een visum voor Vietnam precies aan?

Je visum voor Vietnam kan je op verschillende manieren aanvragen. Nogmaals: de on Arrival variant waarbij je vooraf een approval letter aanvraagt is daarbij niet langer aan te raden. Je hebt dan nog twee opties over. Ten eerste is het visum aan te vragen bij de ambassade van Vietnam in Den Haag. Daarnaast kan je het Vietnam visum online aanvragen via een Nederlands visumbureau zoals bijvoorbeeld visumbuitenland.nl. Je voert dan online de benodigde gegevens in, samen met een scan van je paspoort en een goede pasfoto. Na goedkeuring ontvang je een email ter bevestiging. Dit document is ook gelijk je visum en dien je mee te nemen tijdens je reis en te kunnen laten zien bij aankomst.

De kosten van het visum kunnen afhankelijk van waar je het aanvraagt, variëren tussen 19,95 en 39,95. Een visumaanvraag bij de Ambassade is in principe prijziger dan het online regelen via een visumbureau. Na aanvraag is het visum in de meeste gevallen binnen 7 werkdagen binnen. Heb je het visum voor Vietnam met spoed nodig, dan kan je vaak tegen meerprijs een spoedaanvraag indienen.

Alle info over het visum voor Vietnam nog even in één overzicht:

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!