Alternatieve luchthavens voor voordelige vluchten

Hoe je geld kunt besparen door vanaf andere luchthavens te vliegen.

We speuren allemaal urenlang het internet af naar de goedkoopste vliegtickets. Prijzen variëren vaak aanzienlijk per dag en tijdstip, maar ook per vertrekpunt. Vliegen vanaf alternatieve luchthavens kan je soms honderden euro’s per ticket besparen.

Verreweg de meeste Nederlandse reizigers vliegen vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar hun bestemmingen. Tweede keus is Eindhoven Airport waarvandaan veel budget maatschappijen vertrekken. Vliegen vanuit eigen land is wel zo handig en comfortabel, maar met wat extra speurwerk vind je vaak soortgelijke tickets vanaf nabijgelegen vliegvelden voor een veel fijnere prijs.

Zaventem Brussels Airport

Erg geliefd onder Nederlanders is Brussels Airport. Het grootste vliegveld van België is erg populair vanwege de voordelige belastingtoeslagen. Vertrek je hier vandaan naar je bestemming, dan hoef je dus niet bang te zijn dat je op de laatste stap van je boeking ineens verrast wordt met een giga toeslag bovenop de weergegeven prijs. Let wel op: Brussels Airport bestaat uit twee verschillende locaties: ten zuiden van Brussel ligt Brussels Airport Charleroi en ten noordoosten Zaventem Brussels Airport.

Met de trein reis je vanaf Amsterdam in ongeveer 3,5 uur naar het vliegveld, met twee overstappen. Voor een enkeltje betaal je per persoon al gauw 40 euro, dus houd het prijsverschil van het ticket goed in de gaten. Een makkelijker en goedkoper alternatief als je met meer mensen reist is de auto. Vanaf Utrecht ben je er in een kleine twee uur en parkeren kan makkelijk en voordelig. Je hebt al een parkeerplek vanaf €5 per dag op een goed beveiligd terrein en een gratis shuttlebus brengt je direct naar de vertrekhal.

Düsseldorf Airport

Een ander bekend alternatief voor de Nederlandse vliegvelden is Düsseldorf Airport bij onze oosterburen. Vanaf hier vlieg je naar 180 verschillende bestemmingen van 75 airlines en vaak voor een scherpere prijs dan Schiphol je kan bieden. Het prijsverschil moet het wel waard zijn natuurlijk, want je doet er met de auto ongeveer 2,5 uur over om te komen en met het openbaar vervoer ongeveer even lang. Maar hé, als je ticket naar Sydney er 300 euro goedkoper van wordt is het de moeite van het ritje best waard toch?

Flexibel zoeken naar luchthavens voor voordelige vluchten

Het loont dus echt om tijdens je zoektocht naar tickets ook te selecteren op verschillende vliegvelden. Bij veel vergelijkingssites kan je niet alleen flexibel zoeken op de datum, maar kan je ook meerdere vliegvelden selecteren. Soms moet je er een kleine omweg voor maken, maar met je bespaarde euro’s kan je vaak op de bestemming weer een hoop leuke dingen doen!

Heb jij tips voor ander luchthavens voor voordelige vluchten?

 

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!