backpacken in Pai

Don’t worry, be hippie: backpacken in Pai

Het dorp dat als een magneet is voor backpackers die zich even terug willen trekken in een wereldje van vrijheid blijheid!

De meeste backpackers gaan er voor een dag of 2 naar toe, maar bevinden zich een week later nog altijd op dezelfde plek. Pai is met zijn hippie vibe een magneet voor reizigers die zich even in ‘60s willen wanen. Of je jezelf nu wel of niet als hippie beschouwd: in Pai trek je je even terug in een wereldje waar maar 1 ding belangrijk lijkt: genieten van het leven!YOLO: backpacken in Pai


Met haar moeilijk bereikbare locatie, wel te verstaan 376 bochten vanaf Chiang Mai, is Pai op zijn zachts gezegd een grote challenge om te bereiken. Veel reizigers zijn dan ook snel afgeschrikt als ze horen dat reizigers die geen wagenziekte kennen, toch hun eerste ervaring ondervinden tijdens deze tocht naar dit hippiedorp in de bergen van het noorden van Thailand. De echte avonturiers kiezen er dan ook voor om per motorbike dit avontuur aan te gaan, want echt; Pai is de moeite waard. Er wordt niet voor niets gezegd dat iedereen die tijdens het backpacken in Pai aankomt, het moeilijk vindt om deze plek weer te verlaten. En daar is niets aan gelogen.

backpacken in Pai

Pai op zijn mooist


Fietsen lijkt vrijwel onmogelijk in Pai, het bergachtige landschap en de ‘bumpy roads’ zorgen er al snel voor dat scooterrijden het nieuwe fietsen is. Het is dan ook niet gek dat iedereen in Pai een eigen exemplaar heeft. Huren kost omgerekend zo’n € 1,50 per dag en voor €1 heb je een volle tank waar je een hele dag plezier van kunt hebben. Een absolute must is om op de bonnefooi de omgeving rondom Pai te gaan verkennen. De omgeving kent een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de Golden Boeddha on the Hill en de populaire hotsprings in de bergen. Vergeet niet om eieren mee te nemen die dag, de hoogste laag van de hotsprings is namelijk zo heet dat je een lekker eitje kunt koken!

Ben je een echte avonturier? Bekijken tijdens het backpacken in Pai de mooiste plekjes in de omgeving en ga op expeditie in de jungle of bezoek de mooie watervallen. Wil je de echt authentieke Thaise dorpjes zien? Pak dan de scooter, kies een wat onbekendere route en je zult verbaasd zijn van wat je allemaal tegenkomt onderweg. Eén tip, kijk goed om je heen, de varkens die geheel onverwacht voor je opdoemen en inwoners die al wuivend aan de weg marihuana aanbieden, zullen dan niet te missen zijn.

backpacken in Pai

Don’t worry, be hippie


Het nachtleven in Pai begint al redelijk vroeg en kent dan ook geen clubs en discotheken die vaak in grote steden te vinden zijn. Een avondje in Pai begint vaak in een van de zovelen muziekbarretjes die hier te vinden zijn. Een absolute aanrader is ‘Edible Jazz’, een jazzcafé in de buitenlucht, waar regelmatig ‘open mics’ worden gehouden en waar elke avond te genieten is van live muziek. Vele reizende muzikanten komen dan ook naar dit café om hun talenten voor het eerst aan de buitenwereld te tonen. Hangmatten zorgen ervoor dat je helemaal kunt wegdromen bij de live muziek. Eindig de avond in Reggae bar, net na de brug en je avond is helemaal af. De gemoedelijke sfeer die hier hangt zorgt ervoor dat je gerust met iedereen een praatje kunt maken of een dansje kan wagen rondom het kampvuur.

backpacken in Pai

Overnachten met het mooiste uitzicht van Pai


Het hostel met het mooiste uitzicht over de vallei, de naam zegt het al, is ‘Darling Viewpoint’. De eigenaresse heeft dit hostel een aantal jaar geleden opnieuw laten bouwen na een flinke overstroming, met resultaat! De hangmatten en loungeplekken geven je het beste uitzicht over Pai. Ben je met een grotere groep? Go basic en huur een hutje middenin de vallei. Test meteen je onderhandeltechnieken, want met een knipoog en grote glimlach kan je er ook nog eens een mooi prijsje uitslaan!

Ben jij tijdens het backpacken in Pai langs geweest? Wij zijn benieuwd naar je ervaringen! Meer tips voor je reis door Thailand vind je op onze landenpagina. Lees bijvoorbeeld alles over duiken op Koh Tao en het overheerlijke Thaise streetfood in Bankok!

Foto’s: Gavin Firkser, Davidlohr Bueso, Jessica Jane Fleming

Geschreven door - Hoewel Deborah momenteel psychologie studeert, zou ze het liefst vandaag nog haar backpack pakken om al schrijvend de wereld over te reizen. Haar motto: "Life is about telling stories''.

Wat vind jij? Laat van je horen!