backpacken in Singapore

Backpacken in Singapore | Must sees & budget tips

Tips voor een kort bezoek tijdens je reis door Azië

Slechts 50 jaar oud en het ziet eruit alsof het gister pas geopend is. Singapore is gloedje nieuw. Als reiziger in Azië is dat absoluut even omschakelen. Bezoek je tijdens het backpacken Singapore? Dan zijn er een aantal dingen je niet wil missen. Mijn tips!

Backpacken in Singapore

Ooit was Singapore een klein vissersstadje, weggedrukt tussen zijn sterke buren Melaka en Sumatra. Tot de dag dat een of andere prins een leeuw zag lopen en de stad omdoopte tot ‘Singapura’: Lion City. Pas in 1819 werd er echt iets met Singapore gedaan. Sir Thomas Stamford Raffles maakte er een ruilhaven van, wat het in een klap populair maakte. Het centrum is nog steeds zoals hij het toen ontworpen heeft. Dat wil zeggen: skyscrapers, immense kantoorgebouwen en een hip uitgaansgebied. Singapore is gemaakt voor succesvolle expats. Engels is de meest gesproken taal en 75% van de bevolking heeft roots in China. De stad is schoon, de regels strikt. Gooi geen rommel op straat want dat komt je duur te staan.

backpacken in Singapore

Groen en hypermodern

Het centrum van Singapore is groot genoeg om je een hele dag te vermaken, maar te klein om er veel langer voor uit te trekken. Scoor een routekaartje van het centrum, wandel rond en kijk goed om je heen. De gebouwen zijn groot, je waant je bijna in New York. De architectuur alleen al is bijzonder om te zien. Want wie kwam op het idee om een enorme boot op het dak van drie flats te bouwen? En hoe krijg je het voor elkaar om palmbomen te laten groeien op letterlijk alle balkons van een kantoorpand? Singapore is de perfecte mix van groen en hypermodern.

Lowbudget backpacken in Singapore?

Vergeet niet: Singapore is duur! Niet te vergelijken met andere landen in Zuid-Oost Azië. Maar natuurlijk zijn er opties om te hoge uitgaven te omzeilen. Skip de toeristische boottochtjes, high tea’s in rooftop-restaurants en Universal Studio’s. Pak de metro in plaats van een taxi. Het netwerk is namelijk uitstekend en de treinen rijden volgens een strak schema. Boek een hostel buiten het centrum. Little India is bijvoorbeeld een goede locatie, voor zo’n € 20,- heb je een bed in een kamer met gedeelde badkamer.

In Singapore vind je ook de beste restaurants ter wereld. Fijnproevers, met een hoog budget, kunnen hier flink uit hun dak gaan. Gelukkig zijn er genoeg andere opties voor de minder welvarende reiziger: hawkers! Food hallen ten top. Tientallen winkeltjes rondom tal van tafels en stoelen. Koop wat je lekker vindt, ga zitten en smullen maar! Ideaal om van alles te proeven en prima betaalbaar. De hawkers zitten verstopt door de hele stad. Gewoon even vragen in je ho(s)tel en je hebt ze zo gevonden. Meer lowbudget tips voor het backpacken in Singapore? Check hier ons artikel!

backpacken in Singapore

Singapore by night

Nachtclubs, bars en goede feesten; natuurlijk zal je dat vinden in deze leeuwenstad. Betaalbaar? Not really. Als westerse buitenlander ben je wel in het voordeel. Keurige kleren en een vriendelijke lach zullen je vaak helpen om gratis een hippe tent binnen te komen. Laat je het feesten liever voor wat het is, ga dan naar Bayfront. Je kunt daar heel relaxed zitten met uitzicht op de verlichte skyline. En elk uur word je verrast door de light show. Verwacht geen enorm spektakel, maar het is leuk om mee te pakken als je tijdens het backpacken in Singapore belandt. Het meenemen van je eigen eten en drinken is daar ook helemaal niet zo vreemd. Let wel, na 22:30 uur is het ten zeerste verboden alcohol te kopen en te drinken op straat. De boetes zijn geen geintje, dus het is verstandig deze regel serieus te nemen.

backpacken in Singapore

Een andere lichtshow aanschouw je in de botanische tuinen. Vanaf Bayfront loop je door een poepie-luxe winkelcentrum naar de ingang van het park. Grinniken mag, aangezien ze in het winkelcentrum een poging gedaan hebben Venetië na te bouwen. Gondelaars die fanatiek romantische stelletjes langs de winkels van Gucci en Chanel varen. Niet alleen ’s avonds voor de lichtshow een aanrader, ook overdag is de tuin prachtig.

Beeld: Michaele Loheit (incl. header),Mac Qin, Kai Lehmann
Geschreven door - Zolang je je ogen openhoudt, komt het avontuur vanzelf. Met dit in haar achterhoofd, beleeft Renée haar reizen en vakanties. Ervaringen omtoveren in verhalen is geen enkel probleem voor deze freelance schrijfster.

Wat vind jij? Laat van je horen!