goedkoopste steden

Backpacker Index: de goedkoopste steden van Europa

Een spotgoedkope citytrip? Hier moet je heen!

Baseer jij je volgende reisje vooral op je beschikbare budget? Dan is de Backpacker Index altijd goed om even te checken. Jaarlijks rankt de website Priceoftravel.com Europese steden op hun gemiddelde prijzen. Benieuwd wat de goedkoopste steden voor jouw volgende citytripje zijn? Lees verder!

De Backpacker Index

Hoe werkt dat dan, zo’n ranking? Heel simpel. Voor elke stad wordt gekeken naar een aantal uitgaves, namelijk:
➸ 1 nacht in het allergoedkoopste hostel op een goede locatie
➸ Twee ritjes met het openbaar vervoer
➸ Entree voor 1 bekende bezienswaardigheid
➸ 3 budget maaltijden per dag
➸ 3 lokale drankjes (bier of wijn)

Op hostels, openbaar vervoer en entreekosten na zijn veel van deze prijzen nogal variabel. De ene backpacker eet in een restaurant terwijl de andere alleen maar van streetfood leeft. Exact is de index dus niet, maar er wordt uitgebreid research gedaan dus een goede richtlijn is het absoluut wel.

goedkoopste steden

  Backpacker Index  
   

De goedkoopste steden van Europa

Het resultaat van de Backpacker Index? Een gigantische lijst van 56 Europese steden, gerankt naar hun gemiddelde kosten om te bezoeken. Zoek je nog een goedkope stedentrip, dan weet je nu waar je heen moet! De top 5 goedkoopste steden volgende de Backpacker Index:

1. Kiev, Oekraïne

Oost-Europa domineert de top 5 (en top 10) van de index. Bovenaan Kiev, een stad die altijd al goedkoop was maar vanwege de situatie in het land alleen nog maar goedkoper is geworden. Eerlijk: hij staat niet bovenaan onze bucketlist, maar wellicht gaat dat nog veranderen de komende jaren.
Kosten per dag: € 20, 40

2. Boekarest, Roemenië

Niet zo mooi als bijvoorbeeld Brasov, maar goedkoop is het er wel. Indrukwekkende architectuur hebben ze er genoeg en stappen kan je er als de beste. Combineer een bezoek aan Boekarest met een roadtrip door Transsylvanië, gelegen in het midden van Roemenië. Een fascinerende regio met bergen, kastelen en een unieke geschiedenis!
Kosten per dag: € 20,95

3. Krakau, Polen

Ja! Hier worden we blij van! Over Krakau schreven we al uitgebreid en niet zonder reden. Want wat een te gekke stedentrip bestemming is dit! Een stad die enorm in opkomst is maar desondanks nog spotgoedkoop is gebleven.
➸ Meer tips voor je stedentrip
➸ Scoor hier de goedkoopste vliegtickets naar Krakau
Kosten per dag: € 22,50

4. Sofia, Bulgarije

We tipten Bulgarije eerder al voor een lowbudget wintersportvakantie. Maar ook voor een stedentrip bezit het een van de goedkoopste steden in Europa. Je vindt in Sofia geen grote trekpleisters, maar wel een mooi centrum, spotgoedkope winkels en restaurants en een hele fijne sfeer.
Kosten per dag: € 22,58

5. Belgrado, Servië

Ook eentje die je niet snel op je bucketlist zet, maar onterecht als je het ons vraagt. Servië is een prachtig land en absoluut een aanrader om een auto te huren en door de waanzinnige natuur te rijden. Plak daar twee dagen Belgrado aan vast en je hebt een te gekke vakantie. Belgrado is alles behalve toeristisch en heeft een urban vibe. Tip: huur een fiets en ontdek naast de binnenstad ook de buitenwijken.
Kosten per dag: € 23,90

Naast de goedkoopste steden van Europa zijn we natuurlijk ook heel benieuwd waar we het meeste moeten uitgeven. Helemaal onderaan de lijst vind je de volgende 5 duurste steden:

➸ Zurich, Zwitserland € 105,67
➸ Venetië, Italië € 90,90
➸ Helsinki, Finland € 87,95
➸ Londen Engeland € 84,36
➸ Bergen, Noorwegen € 81,23

goedkoopste steden

De volledige lijst van 56 steden in Europa kan je hier vinden.

Header: Michele Ursino
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

One thought on “Backpacker Index: de goedkoopste steden van Europa”

  1. Wat leuke weetjes. Maar vooral leuk om te weten welke steden het duurste en goedkoopste zijn. Wilde sowieso nog naar Krakau volgend jaar dus komt goed uit

Wat vind jij? Laat van je horen!