Stop and Stare

Behind the scenes bij Stop and Stare #11

Kijk je mee naar wat we deze maand allemaal beleefden?

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

Janneke is back! Eind oktober stapte ze met haar vriend in het vliegtuig voor een onwaarschijnlijk mooie rondreis door Nieuw-Zeeland. En mooi was ‘ie zeker. Janneke: “hoogtepunten waren er in overvloed. Alleen al het rondrijden met de camper was één grote highlight die maar liefst 26 dagen duurde. Op een gebroken spiegel en een lekke band na, was ‘ie ons heel trouw!”

stop and stare

“En natuurlijk het zwemmen met (wilde!) dolfijnen in Kaikoura. Het heeft heel lang als twijfelgevalletje op onze reisplanning gebungeld, maar we werden beloond met het zien van honderden dolfijnen en mochten maar liefst 40(!) minuten lang met deze bijzondere dieren zwemmen.”

stop and stare

“Voor mij op nummer één deze reis: het lopen van de Tongariro Alpine Crossing. Deze dagwandeling is 19,4 kilometer lang en de gemiddelde wandelaar doet er zo’n 6,5-8 uur over om van de ene naar de andere kant te lopen. Het is een hele pittige wandeling, maar wel met een uitzicht op prachtig azuurblauwe meren en maandlandschap als beloning!”

stop and stare

Burgers tussen de studenten in Gent

Wie Nieuw-Zeeland nog niet op de bucketlist had staan, heeft dat nu wel gedaan. Iets eenvoudiger te bezoeken is de tip van Dayna. Zij ging begin deze maand naar de Vlaamse studentenstad Gent. “Een pittoresk stadje met prachtige grachten, lieflijke huisjes, tal van hippe conceptstores en genoeg gelegenheden om culinair te genieten! Een van mijn favorieten is Uncle Babe’s Bar; een trendy burgerzaakje met niet meer dan 20 tafels, heerlijke Amerikaanse en Spaanse bieren en een uitgebreide cocktailkaart. Voor een echt lekkere ordinaire burger moet je hier zijn. Ga voor de klassieke cheeseburger of probeer de pulled-pork variant!” Ga je zelf binnenkort naar Gent? Check dan even dit artikel met leuke hotspots!

GENT

The upside of rainfall

Wie ons volgt op Instagram heeft afgelopen week veel Harry Potter waardige plaatjes voorbij zien komen. Waar dat was? In Noord-Engeland! Naline reisde vanuit Manchester dwars door Yorkshire en Cumbria. Dat ging gepaard met heel wat regen, maar ze ontdekte daar ook de voordelen van:

“Zoals het station van Dent in sprookjesachtige setting. Het is gelegen in the middle of nowhere, maar wel aan een van de mooiste treinroutes ter wereld! En veel regen betekent woeste watervallen… Wauw!”

Stop and Stare

“…En een overdosis aan regenbogen die de Moorlands nog mooier maken. Gauw meer over deze te gekke roadtrip!”

Stop and Stare

Over regenbogen gesproken… hoe bizar mooi gekleurd is deze lucht?! Elodie legde hem vorige week vast vanaf een rooftopbar tijdens haar citytrip Madrid.

Stop and Stare

Aussie reünie in Berlijn

We gaan nog even door hoor, want Willeke bracht deze maand voor de eerste keer een bezoek aan Berlijn! “Ik was er om een vriendin op te zoeken die ik leerde kennen tijdens mijn semester in Brisbane. Ze liet mij het studentenleven in Berlijn zien. We bezochten haar prachtige universiteit Humboldt midden in de stad, aten een broodje bij één van de populairste dönertenten in Berlijn, struinden over kerstmarkten en gingen naar huisfeestjes in de hippe en wat alternatieve wijk Neuköhlln. Wat is Berlijn een heerlijke stad en zeker rond de feestdagen enorm sfeervol en gezellig!”

Stop and Stare

Belgische spookstad

Manon was deze maand op een bijzondere plek. Ze bezocht Doel; een Belgische spookstad waar op een klein aantal gezinnen na niemand meer woont omdat de stad moet wijken voor de uitbreiding van de Antwerpse haven. Een bizarre aanblik als je daar door de verlate straten wandelt.

Stop and Stare

Niet alleen bizarre plaatjes, maar ook een bizar verhaal dat hierachter schuilt. Daarover in december meer! Wij kregen er ook flashbacks van naar Charleroi, waar Manon eerder een tour deed door de verlate industriegebieden. Haar bijzondere verhaal daarover lees je hier.

Voordat we weer verdergaan met onze plannen voor komende maand: hebben jullie ons artikel over alleen reizen al gelezen? Een powerverhaal waarin 4 van onze travel writers hun ervaringen delen over hun allereerste solo reis. Als je nog twijfelt om alleen op pad te gaan… go read it!

Stop and Stare

Benieuwd naar meer verhalen van de redactie? Check onze andere Behind the scenes! Zelf een leuke tip voor een plek om te ontdekken? Laat van je horen via redactie@stopandstare.nl!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!