Behind the Scenes bij Stop and Stare #15

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the Scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

Dag maart! Voor mij een relatief rustige maand die ik half doorbracht met griep in bed en half voorbereidend op de drukke (reis)maanden die komen gaan. Desondanks stroomde de site vol met foto’s en verhalen vanuit alle hoeken van de wereld. We namen ook afscheid van Daisy, die als journalist hard aan de weg timmert en na een paar jaar schrijven voor Stop and Stare deze maand officieel uitvloog. Nog een keer lezen van welke bijzondere plekken ze allemaal verslag deed? Check hier al haar bijdrages!

IJsland in beeld

Heb je ze gezien? De afgelopen weken zag je een hele hoop mooie foto’s voorbij komen op ons Instagram account. Ze kwamen rechtstreeks van Maartje uit IJsland en ik blééf ze maar posten. Wat een bijzonder land is het toch. Twee weken lang reisde ze er rond en legde de mooiste landschappen vast:

Stop and Stare

Greetings from paradise…

Ondertussen begon Huub aan zijn laatste weken in Azië. Daar genoot hij nog even goed in Borneo en op de paradijselijke Perhentian Islands. Hebben jullie zijn artikel over deze prachteilanden al gelezen? Zo ziet het er daar dus uit:

Stop and Stare

Momenteel zit hij op Java, waar hij weer bijzondere avonturen beleefde tussen de locals. Meer hierover komt gauw online!

Citytrippen

Manon bezocht deze maand Krakau en Londen en ontdekte een paar te gekke adresjes. “In Krakau is Pod Wawelem, gelegen aan de voet van kasteel Wawel, een top restaurant om kennis te maken met de Poolse keuken. Voor nog geen tien euro heb je een flink bord Poolse lekkernijen voor je neus compleet met pul bier!”

Meer over Krakau lees je hier!

“In Londen is de wijk Aldgate een bezoekje waard. Eind negentiende eeuw het decor waar Jack the Ripper zijn gruweldaden pleegde en armoede de dagelijkse realiteit vormde. Tegenwoordig is Aldgate een fijne wijk met veel barretjes. Wijnbar Vagabond is er een van. Met een pasje waar je krediet op zet kun je meer dan honderd verschillende wijnen tappen!”

In eigen land

Zelf bleef ik in maart even binnen de grenzen. Maar ook daar viel genoeg te ontdekken! Zo kwam ik voor het eerst in Enkhuizen waar ik me vergaapte aan het mooie oude centrum en al slenterend door de geschiedenis het Zuiderzeemuseum ontdekte.

Stop and Stare

Liv was voor Expeditie Kram ook weer op de mooiste plekjes in Nederland te vinden. Zo bezocht ze het Zeeuws-Vlaamse Breskens en waaide ze uit op Terschelling!

Stop and Stare

Ook in haar woonplaats Utrecht weet ze de hotspots wel te vinden. Zo schreef ze deze maand nog een artikel over de leukste koffietentjes in Utrecht.

Rosa on the road

Ondertussen onderwierp ik onze nomad Rosa aan een interview. Want wat ooit begon als een mini wereldreis is uitgegroeid tot een heel nieuw leven. As we speak zit ze in Australië, het land dat voor haar inmiddels een soort thuis is geworden.

Stop and Stare

Na afloop van het interview ontving ik nog een update uit Byron Bay. Rosa: “Deze week zou ik vertrekken naar de Blue Mountains, vlakbij Sydney, om farm work te gaan doen. Maar Byron Bay heeft mijn hart gestolen. Daarom besloot ik – een beetje laat – in de bus naar Sydney, om mijn farm werk te cancelen en terug te gaan naar Byron. Ik zei tegen mezelf: “ik moet niks. Ik kan zelf bepalen wat ik doe.” Dus sinds gisteravond ben ik weer terug. Deze plek maakt me zo gelukkig!” Wat een bewondering heb ik voor de manier waarop ze haar vrijheid en dromen achterna gaat. Met een grote dosis inspirerende verhalen gaat het met dat artikel wel goed komen, dus houd de site in de gaten!

Preview Zuid-Tirol

En dan was er natuurlijk nog Zuid-Tirol! Want wat doe je als je een uitnodiging krijgt voor een wintersportreis in Italië maar nog nooit op skies hebt gestaan? Dan maak je iemand anders blij. En Dayna was de gelukkige.

Stop and Stare

Ze reisde af naar een prachtig gebied in Zuid-Tirol, ging op een waanzinnige wine-ski safari en genoot van al die belachelijk mooie uitzichten van de Dolomieten. Komende maand meer van dit moois in haar Travel Diary!

Nieuws van Stop and Stare

Wil je op de hoogte blijven van onze mooiste foto’s en verhalen? Schrijf je dan via onderstaande button in voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je van ons 1 keer per maand een update!

Nieuws van Stop and Stare

Het laatste nieuws 1 keer per maand in je inbox


Foto’s IJsland: Maartje Strijbis. Foto Rosa: Merel van Esch
Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!