vakantie op Lanzarote

Behind the Scenes bij Stop and Stare #20

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the Scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

We kunnen het niet ontkennen, vandaag is de meteorologische herfst meedogenloos ingegaan. Maar wat nou einde zomer? Hij lijkt wel net begonnen! Hoewel voor veel mensen de zomervakanties er weer opzitten, genieten we nog volop van deze laatste zomerse weken in eigen land. Zo kanode ik vorige week nog door de Amersfoortse grachten, stapte ik op een boot bij Spakenburg en bracht ik heel wat uurtjes schommelend in een hangmat door. Ook nog even goed genieten van de Nederlandse zon? Dayna maakte een fijn lijstje van de allerleukste strandtenten in Scheveningen!

Stop and Stare

Slovenië it is!

Elk jaar heb je wel een aantal bestemmingen die ineens overal opduiken. Dit jaar is dat Slovenië. Hadden we voorheen alleen een vaag idee van hoe dit land eruit zou zien: nu worden we doodgegooid met bijzondere reisverhalen en plaatjes van waanzinnige landschappen. En het is allemaal waar: Slovenië is prachtig. Maartje kan het weten, want zij ging er met haar tent op ontdekking. Ze ontweek de drukke campings (ook Slovenië kent een hoogseizoen!) en genoot van de mooiste plekjes in de natuur!

Stop and Stare

Holiday on the moon

Deborah was ook al op zo’n fijne bestemming: zij maakte met een vriendin een roadtrip over Lanzarote. Een eiland waar je je oprecht op een andere planeet voelt! Check deze bizarre maanlandschappen:

Stop and Stare

Stop and Stare

Liv dobberde ondertussen lekker in het Isomeer in Noord-Italië!

Stop and Stare

Back to school!

Zelf genoot ik vooral van de zomer in Nederland. Niet zonder reden, want er staat een mooi avontuur te wachten! In september stap ik op het vliegtuig naar Valencia, om daar vervolgens twee maanden lang Spaans te gaan studeren bij Lingua Schools. Iets wat al jaren op mijn bucketlist stond en nu eindelijk afgestreept kan worden. Mijn maand augustus bestond dus niet alleen uit genieten van de Nederlandse zon, maar vooral ook uit voorbereidingen. Zo toverde ik mijn Spaanse schoolboeken tevoorschijn en studeerde ik heel wat uurtjes voor de instaptoets. En ik snuffelde tussen de scholieren naar nieuwe schoolspullen!

Stop and Stare

Willeke gooide haar studieboeken juist aan de kant, want zij studeerde deze maand af en heeft nu officieel haar Bachelor of Journalism! Jeej, gefeliciteerd!

Legendarische treinreis

Het nieuwste artikel van Berber al gelezen? Ze maakte een dagboekje van haar dagen aan boord van de Transmongolië Express. Stiekem zijn we allemaal wel benieuwd wat je nu in godsnaam doet als je dagenlang in zo’n trein zit. Even lezen dus!

aan boord van de Transmongolië Express

#Reismetjehart

Een hoop hartjes gespot op onze social media accounts? Dat kan kloppen! We hoorden namelijk over de stichting Reis met je Hart. Hoewel wij elke maand weer naar alle uithoeken van de wereld reizen, is op vakantie gaan lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Stichting Reis met je Hart maakt het voor minder kansrijke Nederlanders mogelijk om toch te genieten van een welverdiende vakantie. En dat vinden wij mooi! Jij ook? Wees dan creatief met hartjes en deel jouw foto op social media met #reismetjehart!

Stop and Stare

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!