Behind the scenes bij Stop & Stare #10

Kijk je mee naar wat we deze maand allemaal beleefden?

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Recaps van reisjes waar we al over schreven, vooruitblikken op wat er komen gaat, persoonlijke reistips en memorabele momenten die we je niet willen onthouden. Kijk je mee?

Join the crew!

Vorige maand plaatsten we op social media een oproep voor nieuwe travel writers. En dat hebben we geweten. We zijn letterlijk overladen door mailtjes en het heeft heel oktober in beslag genomen om uit al die enthousiaste reacties een keuze te maken. Maar het is gelukt! Dayna, Nikki en Runak zullen voortaan hun ervaringen, avonturen en reistips met jullie delen. Heb je hun eerste verhalen al gelezen? Check de profielen op onze redactiepagina! Er zijn momenteel nog twee plekjes vrij in ons team, dus onze selectie gaat nog even verder…

Stop and Stare

Sushi in Tokio

Er zijn van die maanden dat we massaal uitvliegen. Oktober was er zo één. Waar we vorige maand vooral op zonnige Europese eilanden vertoefden, bezochten we deze maand nagenoeg alle continenten. Zo was Maartje in de hoofdstad van Japan: “Tokio is waanzinnig, anders dan elke andere stad waar ik ooit geweest ben. Wat een ervaring, tien dagen Tokio vol reclame, neon, miljoenen mensen in bizar gestroomlijnde massa’s, de heerlijkste sushi, sahimi en yakitori- van borst, vel, kraakbeen én poot van de kip.”

“De oude wijk Yanaka vond ik echt een verrassing. Kleine straatjes met oude huizen en dan opeens een pop-up keramiek winkeltje of een hippe brouwerij waar je ook groene thee cocktails kunt drinken. Ook vind je hier de coolste galleries en het is maar twintig minuten lopen naar het prachtige Ueno park waar in het voorjaar de Cherry blossoms uitbundig bloeien.”

Stop and Stare

Hotspots in Nederland

Het lijkt misschien niet zo, maar we zijn ook nog regelmatig gewoon thuis. En ook daar ontdekken we dan weer allerlei fijne plekken. Onze nieuwe aanwinst Dayna komt uit Scheveningen en kon uiteraard niet om de nieuwe plaatselijke hotspot heen: de Pier! De plek die jaren onderwerp van discussie is geweest en er in die tussentijd niet mooier op werd. Maar dat is voorbij, want in augustus werden de gloednieuwe deuren geopend van deze hippe hotspot vol creatieve horeca- en retailconcepten. Dayna’s bevindingen? Daar kan je komende maand over lezen!

Liv was wederom voor het toffe Expeditie Kram op pad, dit keer in Friesland. “Ik werd wakker op de Mini-Kontiki, een vlot dat in de Friese wateren ligt bij het Kleine Paradijs. En een paradijsje is het echt: je kunt er overnachten in een boomhut, pipowagen, yurt, tipi en er zijn verschillende meditatie- en schrijfcursussen. Het is een hele rustgevende plek met heel veel groen in the middle of nowhere van Friesland waar je echt even tot jezelf komt. Ik werd letterlijk wakker op een drijvend vlot tussen de kwetterende eenden, hoe tof is dat?”

Stop and Stare

Manon ontdekte ook een fijne hotspot: “Tijdens een tripje Valkenburg kwam ik- al struinend door het stadscentrum – El Castillo tegen. Een geweldig Mexicaans restaurant! Eyecatcher van de zaak is de binnenplaats waar een fontein klettert. De cactussen, papegaaien en Maya beeldjes maken het plaatje compleet. Drink een cocktail of geniet van taco’s en burrito’s. Moeite met kiezen uit al dat lekkers? Ga voor de Plato Guadalayara. Dan krijg je van alles wat!”

Verjaardag in The Cage of Death

Stop and StareTerwijl Jessica van Colombia via de San Blas eilanden naar Panama reisde, verliet Janneke na een paar waanzinnige weken Australië, om haar reis voort te zetten in Nieuw-Zeeland. Éen van haar hoogtepunten tot nu toe?

“Ik beleefde wel een heel spannende verjaardag in het zonnige Darwin. Zonder dat ik het wist boekte mijn vriend al maanden van tevoren ‘The Cage of Death’ (zwemmen met een krokodil) in Crocosaurus Cove. Pas een half uur voordat we de kooi in gingen, hoorde ik wat we gingen doen. Ik vond het super gaaf, maar stiekem ook behoorlijk eng. Mocht je tijdens een bezoek aan Australië in de buurt van Darwin zijn, dan is dit een must-do!”

Memorabele roadtrips

Hjalmar reisde de afgelopen weken door de USA, waar hij New York bezocht en een roadtrip maakte door Florida. “Ik ben begonnen in Orlando, vervolgens via Saint Petersburg, Naples, the Everglades en Key West (FANTASTISCH!) naar Miami gereden. Daarover dus gauw meer!” Ook Huub maakte een roadtrip, maar dan door IJsland: “Het stond al jaren op mijn wensenlijstje. Die kraakheldere, vrieskoude avond wist ik waarom; samen met de familie van de Airbnb waar ik verbleef stond ik buiten op wacht. “The perfect night”, volgens de gastvrouw. De zon hield het voor gezien, en direct maakten lange groene strepen een kunstwerk in de lucht. IJsland was een adembenemende ervaring.” Meer lezen over Huub’s ervaringen in IJsland? Hij schreef al over het schiereiland Snæfellsnes en er komt nog meer online!

Stop and Stare

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!