Behind the scenes bij Stop & Stare #12

Kijk je mee naar wat we deze maand allemaal beleefden?

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

Wij zijn klaar voor 2016! Het team is namelijk versterkt met maar liefst drie nieuwe dames. Berber, Renée en Rosa delen vanaf deze maand hun verhalen en de eerste bijdrages staan al online! Met een 20-koppige redactie zijn we er nu helemaal klaar voor om komend jaar weer voor heel veel mooie artikelen en fijne tips te zorgen!

Stop and Stare

Een snoepreisje Leuven

Ook Dayna is nog maar kort bij de crew. Maar deze maand mocht ze al op pad om verslag te doen van Leuven in de winter. En dat was mooi! “De stad heeft een enorme indruk op mij gemaakt. Een ultieme studentenstad, met links en rechts barretjes, hippe zaakjes, unieke boetiekjes en vriendelijke mensen. Ik ging op zoek naar de verborgen parels van de stad, waaronder Balls & Glory; een heerlijke bistro met home made gehaktballen van een heel andere klasse. En Leuven Leisure, waar ik heerlijke speciaal biertjes heb mogen proeven! Ik kom zeker terug!”

Stop and Stare

Winterfest Utrecht

Ook Naline ging op een winters tripje! We verzamelden namelijk de leukste kerstevents in Nederland, en daar hoorde een bezoek aan het Knüss Winterfest in Utrecht ook bij. “Niks geen standaard kerstmarkt, in Utrecht pakten ze het groots aan met door heel de stad verschillende markten. De Mariaplaats stond vol met toffe food carts en kraampjes waar creatieve ondernemers hun zelfgemaakte spulletjes verkochten.”

Stop and Stare

“Op het Domplein was het tussen de kampvuren en eetkraampjes ook heerlijk vertoeven. En als echte wijnliefhebber kon ik het Fonteyn wijnfestival op het Janskerkhof ook niet overslaan. Heerlijke wijnen én hapjes tot in de late uurtjes! Heb je het gemist, zet ‘m dan op de kalender voor komend jaar. En hou Winter Utrecht in de gaten voor activiteiten in december en januari. Niet in ons lijstje met leukste kerstevents, maar eigenlijk hoorde hij er wel in thuis: de enige drijvende kerstmarkt van Nederland! Die staat in Leiden, en Janneke was erbij!

Stop and Stare

Wereldse IJskunst

Ook een tip voor de kerstvakantie: het IJsbeelden Festival in Zwolle. Dit jaar staat het in het teken van ‘Journey through the world’. Dat betekent paleizen, pyramides, The Big Five en heel veel ander moois- volledig van ijs en op sprookjesachtige wijze verlicht. 40 kunstenaars hebben dit in slechts twee weken weten te bouwen. Bizar knap!

Stop and Stare

Roadtrippen op Tenerife

Waar het op het festival in Zwolle met -8 bijzonder koud was, zocht Berber deze maand juist de warmte op.  Zij verruilde de kerstsfeer voor de zon op Tenerife! Lekker met een auto op pad langs de highlights, zoals de groene Masca Vallei en vulkaan El Pico del Teide.

Stop and Stare

Last-minute kerstcadeaus

Last van kerststress? Worden je boodschappenlijstjes al oneindig lang en is je verlanglijstje nog steeds te kort? Bij dat laatste kunnen we je misschien helpen. Check daarvoor ons fijne lijstje met cadeaus voor echte reizigers! Heb je klein budget, dan hebben we hier ook nog tips voor cadeaus onder de 20 euro! Van een horloge met een wereldkaart erin tot een toffe kussensloop en van reisdagboekjes tot handige gadgets voor onderweg.

En we hebben nog meer leuks ontdekt deze maand. Het mooie boek Amsterdam in Stijl bijvoorbeeld. Niet alleen een plaatje om te zien (en cadeau te geven!) maar ook bomvol bijzondere adresjes in onze hoofdstad. Een aanrader voor onder de boom! Ben je meer van het shoppen, neem dan een kijkje in de webshop van bamboodaddy waar kleding te koop is die van bamboe is gemaakt. Een heel stuk duurzamer want bamboe is een van de weinige onuitputtelijke grondstoffen op aarde (na de kap groet bamboe gewoon door!). En daarbij is het ook nog eens heel geschikt voor op reis. Ze verkopen onder andere hele mooie basics, die ook nog een fijn prijsje hebben. Bamboekleding is bovendien dun en supersnel drogend; ideaal voor in je backpack!

Stop and Stare

We hebben dus nieuwe aanwinsten in het team, maar hebben deze maand ook afscheid moeten nemen. Zo zal Willeke de komende tijd even geen jaloersmakende verhalen over Australië meer posten. Ze is namelijk begonnen aan haar te gekke stage bij National Geographic. Benieuwd wat ze daar allemaal doet? Check hier een van haar eerste artikelen!

Liv’s liefde voor IJsland

Ken je dat? Dat je in je hoofd al een heel beeld van een land hebt en dat dat beeld waarheid blijkt te zijn, maar dan nóg mooier? Dat had Liv op het nippertje van dit jaar. “Begin december reisde ik af naar IJsland en het sprookje dat ik in mijn hoofd had bleek écht te bestaan. Roze luchten, witte landschappen, een zwarte lavagrond, heerlijke frisse kou en dansende groene lichten boven je hoofd in de nacht. Bijzondere natuurverschijnselen zoals de geisers in Geysir, de immense Gullfoss waterval, de zonsondergang in Tingvellir… In een weekend tijd ontdekte ik diverse delen van het land en ik weet zeker dat ik daar ergens mijn hart verloren ben. Ik krijg IJsland sindsdien namelijk niet uit mijn hoofd en ben nu al aan het kijken wanneer ik wellicht terug kan gaan!”

Stop and Stare

Dag 2015!

Over twee weken zwaaien we als team 2015 uit. Niet zoals vorig jaar met een serie artikelen waarin we terugblikken op verschillende onderwerpen, maar met 1 groot jaaroverzicht. Een recap vol highlights van onze reizen, de meest memorabele momenten en we kiezen onze persoonlijke favorieten. Maar eerst: kerst! En daar wensen we jullie al het moois van!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!