Stop and Stare

Behind the scenes bij Stop & Stare #13

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

Er is iets moois aan januari. De maand waarin alle reisplannen voor het komende jaar vorm krijgen en er uit de nodige brainstormsessies allerlei verhalen en ideeën ontstaan. Het vierde levensjaar van Stop and Stare is ingegaan, een goed moment om terug te kijken naar hoe het begon en te fantaseren over de toekomst.

What’s in a name?

Nog bijna wekelijks krijg ik de vraag waar de naam Stop and Stare toch vandaan komt. Geduldig leg ik het dan uit, over het principe van slow travel, bewust reizen en het stilstaan bij al het moois, ver weg én dicht bij huis. Zo ging het ook in Engeland eind vorig jaar, toen ik na storm Barney drijfnat in een pub eindigde en mijn gids die ene vraag stelde. Ik legde het uit, en in één klap snapte hij de essentie. Een paar tellen later had hij namelijk het prachtige gedichtje ‘Leisure’ op zijn iPhone getoverd van de Britse dichter William H. Davies. Een fragment:

What is this life if, full of care,
We have no time to stand and stare.
No time to stand beneath the boughs
And stare as long as sheep or cows.
No time to see, when woods we pass,
Where squirrels hide their nuts in grass.
A poor life this is if, full of care,
We have no time to stand and stare.

Stop and Stare

Slowing down

Daar, met onze doorweekte sokken bij het haardvuur lazen we deze zinnen en het drong weer tot me door hoe mooi ik de gedachte achter de woorden Stop and Stare vind. Waarom zijn wij niet vaker dat schaapje in de wei dat zo geduldig voor zich uit kan staren?

Het Stop and Stare principe geldt voor reizen, maar zeker ook daar buiten. Het deed me denken aan de mooie interviews die we eerder publiceerden over Digital Nomads Steven en Diana, en de familie Tack uit New York die hun drukke bestaan en torenhoge hypotheek inruilden voor een leven in een minuscuul huisje op wielen. Inspirerende verhalen van mensen die er voor kozen om op een meer bewuste en simpele wijze te leven en reizen. Food for thought- dus dit jaar meer van dat moois!

Stop and Stare

Behind the scenes

Terug naar januari. Want ook hier gebeurde genoeg moois. We waren aanwezig op de Vakantiebeurs en deden weer bergen inspiratie op voor nieuwe verhalen en bestemmingen! Ook zijn er weer travel writers uitgevlogen, op zoek naar avontuur. Huub reist de komende 3 maanden door Azië. Hij heeft Lombok net verlaten, om via Java, Bali en Maleisië naar Borneo te trekken. Het afscheid met Lombok viel hem zwaar: “Het is een eiland waar je als toerist zelf een toeristische attractie bent, en waar overal naar je gezwaaid wordt. Het ontmoeten van fijne medereizigers, avonden gevuld met Bintang, verbluffend mooie stranden en het leven tussen de lokale gemeenschap maakten dit een uitstekende introductie op Indonesië. Ik kan maar een ding zeggen: tot ziens Lombok!”

Zo’n reislustige groep reizigers bij elkaar levert soms bijzondere situaties op! Zo stuurde Huub en Berber deze maand exact dezelfde foto in van het paradijselijk Lombok:

Stop and Stare

Ondertussen verklaarde Renée haar liefde aan het Filipijnse eiland Siquijor. We can’t blame her! Haar verslag over dit prachteiland lees je hier.

Stop and Stare

Living the good life

Wie ons op Instagram in de gaten houdt, ziet regelmatig bijzonder mooie plaatjes van onze travel writer Rosa voorbij komen. Niet zo gek, wat ze zwerft al maanden rond tussen de prachtigste bestemmingen. “Ik ben niet zo van het backpacken en van hostel naar hostel trekken. Vandaar dat ik in Kaapstad, Jeffrey’s Bay, Cairns en nu Byron Bay even heb gewoond. Ik heb steeds een huisje, een fiets, een baantje voor een paar maanden en dan trek ik weer verder.” Ook wij volgen haar op de voet, en dan zien we nog wel eens van dit soort fijne digital nomad plaatjes voorbijkomen als ze vanuit haar droomlocatie bezig is met een nieuw reisverhaal:

Stop and Stare

We ♡ Holland

Dat Stop and Stare principe, dat gaat dus ook heel prima in eigen land. Liv deed het even voor in de Soesterduinen:

Stop and Stare

We krijgen eigenlijk nooit genoeg van dit soort mooie plekken in Nederland. Er gaan de komende maanden dan ook nog veel leuke cityguides, roadtrip routes en hotspot lijstjes volgen! Want als je bankrekening even niet meewerkt, je vakantiedagen voor 2016 nu al opgenomen zijn (herkenbaar!) of als je gewoon net als wij dol bent op Nederland, dan trek je er op uit bij je om de hoek. En dat is precies wat Marije deed. Ze ging mee op een trendtour door haar eigen Utrecht en ontdekte allerlei heerlijke én eerlijke food hotspots. Daarover snel meer!

Stop and Stare

And so the adventure begins

Met het schaapje in ons achterhoofd is meer stilstaan en meer genieten ons credo voor dit jaar. Het staren naar prachtige plekken, proosten op mooie momenten en het vieren van het volgende reisje zijn daarmee onvermijdelijk. And so the adventure begins…

Header: Merel van Esch
Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!