Behind the scenes bij Stop & Stare #14

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the Scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

Vorige maand vertelden we nog over hoe Stop and Stare eigenlijk begonnen is, waar de naam voor staat en waarom we zo houden van slow travel. De afgelopen weken zijn we daar volop mee bezig geweest en stonden mijn interviews en brainstormsessies volledig in het teken van bewust reizen. Zo schoten op razend tempo de woorden over mijn beeldscherm toen ik besloot te schrijven over mijn eigen ervaringen hiermee. Er werd duidelijk dat ik niet de enige ben die onderweg tegen het gevoel van haast aanloopt en druk voelt om alles te zien op een bestemming. Veel van jullie herkenden zich in mijn ervaringen en hopelijk helpen mijn tips voor bewuster reizen jullie op de goede weg!

Feeling GOOD

Over datzelfde thema verschijnt volgende maand een mooie reportage. Steeds meer mensen kiezen bewust voor een accommodatie, restaurant of activiteit. Niet zozeer de goedkoopste of populairste, maar degene met het mooiste en eerlijkste concept heeft de voorkeur. Zelf van een heerlijke vakantie genieten, maar tegelijkertijd iets bijdragen aan een mooi initiatief met aandacht voor de omgeving. Het bracht mij bij het Good Hotel in Amsterdam.

Stop and Stare

Een prachtig initiatief waar Amsterdammers die in de bijstand zitten worden opgeleid in het hotel, om vervolgens door te stromen naar een baan in het hotelwezen. In mei wordt dit pop-up hotel verscheept naar Rio, waar ze hetzelfde gaan doen, maar dan met kansarme locals in de favella’s. Mooi toch? Volgende maand dus meer hierover.

Stop and Stare

Vulkaanfanaten

Ik was niet de enige die bezig was met mooie dingen. Maartje- onze vulkanenfanaat- schreef een prachtig verslag van haar Kawah Ijen beklimming. Lees hem hier gauw nog even, want dan weet je waarom je hem niet wil missen als je in Indonesië bent. Huub volgde Maartje’s voetsporen en stond afgelopen maand zelf ook op de top. En dat ging zo:

Stop and Stare

Inmiddels heeft Huub Indonesië verlaten en reist hij door Maleisië. Een land waar je goed schijnt te kunnen liften en dat besloot hij gelijk even te testen. Met succes, want deze vrouw reed zelfs 120 km voor hem om!

Stop and Stare

Meer over reizen door Maleisië? Renée schreef er dit praktische artikel over! Zij heeft Maleisië inmiddels verlaten en zwerft nu door het mooie Sri Lanka. Afgelopen week ging om 05:00 uur haar wekker voor dit uitzicht vanaf Liptons Peak. So worth it!

Stop and Stare

Liv keek ook uit over iets moois, zij was namelijk citytrippen in Riga en bekeek de stad vanaf de Petruskerk!

Stop and Stare

Manhattan aan de Maas

Terug naar Nederland, waar ik me waagde aan mijn eerste(!) bezoek aan Rotterdam. Onnederlands, verrassend en even wennen. Dat waren mijn twee dagen heel kort samengevat. Ik bezocht klassiekers als de Markthal en de Euromast, ging op jacht naar hotspots in Oud-Noord en waande me met uitzicht op de Erasmusburg en een fenomenaal diner in de NY Basement voor even in onze eigen versie van New York. Ook daarover komende maand meer!

Stop and Stare

Going local

Van modern en soms zelfs futuristisch Rotterdam ging ik zo door naar historisch, kneuterig en Oer-Hollands Amsterdam. Tijd voor een kennismaking met het mooie concept van Trip4Real. Locals bieden hier allerlei toffe activiteiten aan die je op een unieke en erg voordelige manier meer van een bestemming laten zien. Ik koos voor een kaasproeverij bij de fameuze Henri Willig in hartje Amsterdam. Een trots familiebedrijf waarover mooie verhalen werden gedeeld onder het genot van heerlijke kaasjes en een goed glas wijn en port óf een lokaal gebrouwen speciaalbiertje. Aanrader!

Stop and Stare

Te gek om zo toerist in je eigen land te zijn, maar natuurlijk kan je ook tijdens je citytrip Barcelona kiezen voor een tapastoer, of op pad met een reisfotograaf in Londen! Check hier of jouw volgende bestemming er ook bij zit!

De Vlaamse Persprijs 2015

Je hebt het niet kunnen missen, want we waren nogal vereerd. Eerder deze maand togen Dayna en ik naar Den Haag omdat Stop and Stare in de prijzen is gevallen. Uit handen van Toerisme Vlaanderen kregen we de persprijs overhandigd in de categorie Blogs voor onze content over Vlaanderen in 2015.

blogprijs1

We schreven er dan ook heel wat over. Zo gingen we op de fiets door Gent, proefden we ons een weg door Oostende en ontdekten we sprookjesachtig Leuven in de winter. Een eer dus- dat vind ik het echt- want er zijn er zoveel die net als wij verhalen delen van deze mooie aardbol. Een aanmoediging om door te gaan en nog heel veel van dat moois te delen!

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!