Stop and Stare

Behind the scenes bij Stop and Stare #18

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the Scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

“Stop, stand and look up!” Het zijn de wijze woorden van Steve, een Britse Fries (ja echt) die ik deze maand ontmoette in Sneek. Hij verwees daarmee natuurlijk naar onze naam, maar ook naar de essentie die hij zelf vindt in al zijn reizen. Stilstaan, de tijd nemen en vooral genieten. Of dat nu van iets is wat voor je neus staat of van een prachtig monumentaal pandje dat boven je uittorent. Kijk om hoog, mis het niet! Hij was niet de enige met wie we inspirerende ontmoetingen hadden. We maakten deze maand weer kennis met locals op heel wat verschillende plekken, van Friesland tot Gambia en van Benidorm tot IJsland. Genoeg inspiratie om weer een maandje volop verhalen te delen!

Iceland working its magic

Na Marije, Maartje, Jaimy, Huub (…zal ik nog even doorgaan?) was het deze maand Berber die afreisde naar het magische IJsland. En ja, het is nog net zo mooi als alle voorgaande posts die we erover plaatsten. Geen woorden dus, maar plaatjes!

Stop and Stare

Stop and Stare

Over magic gesproken, Liv bezocht het NorthSide festival in Aarhus en genoot op volle toeren van fijne muziek in een al net zo fijne stad. En daar was ze helemaal in haar element:

Stop and Stare

Oranje boven!

Bij mijzelf stond de maand in het teken van Nederland, want voor wie het nog niet doorhad: daar ben ík dus helemaal in mijn element. Soms gewoon om de hoek, zoals hier in de Arkemheen, een prachtig natuurgebied tussen Amersfoort en Nijkerk.

Stop and Stare

Stop and Stare

Bij 28 graden lekker op de fiets over de dijk en met mijn nieuwe laarzen door de weilanden banjeren. Om vervolgens met een picknick aan het water te belanden natuurlijk, want op elke zonnige dag mag geproost worden ☺

De volgende stop was Friesland, waar ik tot grote schaamte nog nooit was geweest. Dat wordt nu wel anders, want wat is het daar prachtig mooi! Ik struinde een dag door Leeuwarden en ontdekte met mijn gids van A Guide to Leeuwarden alle toffe verhalen die achter de stad schuilgaan. Ik overnachtte midden in de natuur en roadtripte vervolgens via de Elfstedenroute naar Stavoren, waar ik mijn eerste pogingen tot windsurfen deed. Wat een fantastische watersport is dat! Je raadt het al… meer foto’s en verhalen volgen!

Stop and Stare

Stop and Stare

Kan jij ook zo genieten van uitstapjes in eigen land? Of het nu een dagje shoppen in Rotterdam, een kampeeravontuur op de Veluwe of een roadtrip door Friesland is: vanaf nu vind je alle tips en inspiratie voor bestemming Nederland nog makkelijker terug op de website. Klik bovenin het menu op de nieuwe knop voor Nederland en je vindt per provincie alle tips en verhalen!

Benidorm

Ondertussen sprong Dayna in het vliegtuig naar Alicante. Niet voor een heel voor de hand liggende bestemming, namelijk Benidorm, misschien wel de stad met de meeste vooroordelen. Dayna ontdekte de andere kant van deze stad en schreef daarover ook al een fijne travel diary!

Stop and Stare

Hjalmar vloog nog een stukje door en stapte uit in Gambia. Wat een bijzonder en kleurrijk land is dat toch!

Stop and Stare

Stop and Stare

Cheers!

Na al die fijne reisjes moest er natuurlijk bijgekletst worden. Dayna was lyrisch van een van de hotspots die ze ontdekt had in Den Haag (check haar food guide!), dus spraken we af in Café Pistache. En terwijl de regen naar beneden stortte, klonken we binnen de cocktailglazen tijdens het delen van fijne reisverhalen. Dat zijn de betere zaterdagen!

Stop and Stare

Volg ons live!

De komende weken staan er weer veel leuke dingen op het programma. Volg ons op Instagram voor live updates!

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!