Stop and Stare

Behind the Scenes bij Stop and Stare #19

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the Scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

Op safari in Nederland, een reisje met bestemming onbekend en de zomer vieren als een hippie op Ibiza. Onze 10-koppige redactie genoot afgelopen maand volop van de zomer en als het aan ons ligt houden we dat nog wel even vol.

De Nederlandse wildernis

Ik begon de maand juli met een tripje naar Flevoland, de provincie waar mijn roots liggen. Ik racete in een ribboot met 100km per uur over het Gooimeer, bezocht toffe land art én ging op safari. Ja echt, op safari. In de Oostvaardersplassen, ook wel bekend van de film De Nieuwe Wildernis. Het is geen Afrika natuurlijk, maar ik keek oprecht mijn ogen uit. Het artikel met al mijn favoriete plekken in Flevoland al gelezen?

Stop and Stare

In de spotlight

Bij terugkomst werd ik onderworpen aan een interview door Fashionchick.nl. Niet over fashion nee, maar over Stop and Stare, mijn passie voor reizen en mijn bucketlist bestemmingen. Het hele interview vind je hier.

Stop and Stare

Als hippie op Ibiza

Deborah vierde de zomer op Ibiza. Niet op het partygedeelte, maar lekker in het noorden, waar Ibiza gedomineerd wordt door hippies. “Samen met een vriendin zat ik in een gepimpte caravan op een hippie camping aan het strand. De vakantie bestond voor een groot gedeelte uit lekker zonnen, strand feestjes met Bob Marley cover bandjes, loungen, lekker eten bij verschillende organic food tentjes en de hippie markt afstruinen.”

Stop and Stare

Stop and Stare

Hamburg!

Reizen met bestemming onbekend, het was voor mij een nieuw fenomeen en ook best even omschakelen. Ik hou van voorbereiding, zowel om de voorpret als om het uitzoeken van leuke plekjes. Dit keer ging ik compleet blanco naar Schiphol voor een reis met Motel One. Een te gek hotelconcept waarbij je voor een prikkie in prachtige designhotels slaapt op A-locaties door heel Europa. Mij bracht het in…. Hamburg!

Stop and Stare

Een stoere stad die zich dankzij de vele parken, het strand en fijne beach clubs perfect leent voor een zomerse citytrip. Deze week verschijnt de Travel Diary van de reis, dus stay tuned!

Stop and Stare

Over Hamburg gesproken… ik was er niet alleen! Hoewel we elkaar niet zijn tegengekomen (de stad is groooot) was ook Runak op pad in Hamburg. In tegenstelling tot mij kent zij de stad na een aantal bezoekjes al behoorlijk goed en dus trok zij erop uit in de omgeving. Zoals hier, in Blankenese, een prachtig villadorp vlakbij Hamburg, waar je in de rivier de Elbe kunt zwemmen!

Stop and Stare

Thuis op reis

Zit jouw vakantie er al op of blijf je deze zomer even in eigen land? Dayna bewijst dat dit helemaal niet erg hoeft te zijn! “Wanneer ik niet op reis ben, ben ik te vinden op het Scheveningse strand. Aan de kust wonen geeft mij dagelijks het gevoel van op reis zijn en een intens besef van geluk en vrijheid. Afgelopen weekend was de boulevard omgetoverd tot een markt, waar je zelfs een mini bibliotheek tegen het lijf liep. Zo ben ik elke dag een beetje op vakantie in eigen land!”

Stop and Stare

Instagram take-over

Tussendoor spendeer ik nog steeds véél tijd in mijn woonplaats Amersfoort. Sowieso omdat het een hele fijne stad is, maar ook omdat ik deze zomer het Instagram account van TijdvoorAmersfoort overneem! Geregeld doorkruis ik dus met camera de stad om de mooiste plekjes vast te leggen. Wist jij dat Amersfoort zo mooi is? Volg mijn take-over op Instagram!

Stop and Stare

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!