Stop and Stare

Behind the Scenes bij Stop and Stare #21

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the Scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

Studeren in Valencia

YES! Deze maand was het eindelijk zo ver: na heel wat jaren duik ik weer het studentenleven in. In Spanje! Al sinds ik me kan herinneren roep ik dat ik de taal wil leren, maar altijd was er wel een excuus. Sinds ik als digital nomad overal ter wereld mijn werk kan doen is er niet langer meer een excuus te verzinnen. En dus stapte ik op het vliegtuig naar Valencia. De komende 2 maanden dompel ik me hier onder in de Spaanse taal- en het leven. Benieuwd hoe dat er aan toegaat? Lees hier het eerste deel van mijn travel diary!

De eerste weken gaan me in ieder geval goed af. Wat is Valencia mooi!

Stop and Stare

Maar er wordt niet alleen maar rondgestruind door de stad; ’s ochtends zit ik gewoon in de schoolbanken. Zie hier mijn gezellige klasje!

Stop and Stare

Herfsttaferelen

En terwijl ik hele middagen languit op het strand doorbreng (love it!) is in Nederland de herfst toch echt begonnen. Lang niet altijd slecht, zo bewijst Liv. Ze bezocht de Soesterduinen, waar de heide nu mooier dan ooit in bloei staat <3

Stop and Stare

Langgekoesterde reis

Manon is deze maand op een echte droomreis vertrokken. Ze zit momenteel op het fijne Bali en reist daarna drie maanden lang door Australië en Nieuw-Zeeland. Een langgekoesterde reis met héél veel voorpret:

Stop and Stare

En dat roze hartje? Dat herken je misschien van de vorige Behind the Scenes, of van Instagram. Onze manier om de stichting Reis Met je Hart toe te juichen om hun mooie werk. Voor lang niet iedereen is op vakantie gaan vanzelfsprekend en deze stichting zorgt ervoor dat mensen die het hard nodig hebben er toch even tussenuit kunnen. Mooi!

Stop and Stare

Willeke’s verslag van BrabantNacht gelezen? Wat een gezelligheid! In de nacht van 17 op 18 september gingen door heel Tilburg deuren open en vonden er talloze evenementen plaats. Het resultaat: een lange en gezellige nacht zoals je die in Brabant kunt verwachten. Hopelijk volgend jaar weer een editie!

BrabantNacht

BrabantNacht

Op pad in ’s werelds lelijkste stad

Tja… de schoonheidsprijs verdient het zeker niet, maar Renée is as we speak op ontdekking in het Belgische Charleroi. Een stad die al eens de twijfelachtige eer had om tot lelijkste stad ter wereld te worden verkozen. Waarom Renée er dan toch is? Omdat de vervallen industrie de stad tot een walhalla voor urban exploring maakt. Manon schreef vorig jaar dit prachtige verhaal over haar stadssafari op deze bizarre bestemming. De bevindingen van Renée volgen snel!

Stop and Stare

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!