Stop and Stare

Behind the Scenes bij Stop and Stare #23

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the Scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

Hiep hiep! We hadden drie jarigen deze maand: zowel Hjalmar, Berber en Liv vierden een feestje. De laatste twee deden dat op een wel heel speciale manier. Berber maakte de afgelopen weken een reis door de Filipijnen en werd op haar verjaardag wakker op het paradijselijke eiland Bohol. Het contrast met de jarige Liv kon niet groter zijn: zij sloot haar 27e verjaardag af in the middle of nowhere in Noorwegen onder het dansende Noorderlicht!

Stop and Stare

Greetings from Down Under

En er kwam weer bericht van Manon! Ze is nog steeds aan het genieten van haar droomreis: “Na de befaamde zoutwaterkrokodillen te hebben gespot in Darwin en het Litchfield National Park te hebben bezocht, ben ik naar Cairns gevlogen waar ik een introductieduik heb gedaan en een vriend onder water heb gemaakt. Hij was zelfs zo aardig om met mij te poseren!”

Stop and Stare

“Daarna ben ik in een sneltreinvaart met de Greyhound naar beneden afgezakt met tussenstops in Airlie Beach (Whitsundays en een skydive!) en Fraser Island, Brisbane en Byron Bay.” Inmiddels is ze aangekomen in Nieuw-Zeeland waar ze nog een hele maand de tijd heeft om te reizen. Stiekem zijn we natuurlijk mega jaloers!

Stop and Stare

Stop and Stare

Heimwee en reisplannen

En ik? Ik kan me vooral heel moeilijk voorstellen dat ik begin deze maand nog in de schoolbanken en op het strand van Valencia te vinden was. Wat een waanzinnig avontuur is het geweest. Een prachtige stad leren kennen, een hoop nieuwe mensen ontmoet en een nieuwe taal geleerd. Tenminste… in 2 maanden gaat dat natuurlijk niet zo makkelijk. Het zou dus zomaar kunnen dat ik volgend jaar weer het vliegtuig pak om verder te studeren. Helemaal geen straf!

➸ Mijn avonturen als student in Valencia teruglezen? Dat kan hier!

Ondanks dat de overgang wat zwaar viel, ben ik dolblij om weer in Nederland te zijn. En dat wordt natuurlijk het best gevierd met een tripje in eigen land. Het werd een roadtrip door Gelderland, een provincie waar ik letterlijk op steenworp afstand van woon, maar die ik op Arnhem en Nijmegen na nooit goed heb leren kennen. Ik reisde in drie dagen over de Veluwe, door de Achterhoek, volgde een stuk van de Liberation Route en ontdekte allerlei bijzondere adresjes. Daarover is alles te lezen in dit artikel!

roadtrip door Gelderland

Sprookjesachtig Zagreb

En inmiddels ben ik net terug uit Zagreb, mijn eerste kennismaking met Kroatië. Een land dat ik vooral kende van foto’s van de zonnige kust, de tropische eilanden en het prachtige Plitvice. Plekken die ik allemaal nog met eigen ogen wil zien, maar Zagreb was al een mooi begin. Een weekend lang struinde ik door een sprookjesachtig verlichte hoofdstad: de stad die vorig jaar werd geprezen om de mooiste kerstmarkt van Europa. Later deze week meer daarover!

Stop and Stare

En na een weekend tussen duizenden lichtjes, glühwein en torenhoge kerstbomen, kwam ik terug in een toepasselijk winters Nederland. Even wennen weer, maar wat is het mooi! Liv maakte dit fijne plaatje in het Julianapark in Utrecht.

Stop and Stare

Stop and Stare in 2017

Yes, en dan kan het nieuws eindelijk de wereld in. We beginnen 2017 namelijk met een frisse look voor Stop and Stare. Onze designheld Indira is druk bezig om de homepage opnieuw vorm te geven- en dat wordt mooooi! Wat het beloofd te worden? De stijl zoals je die van ons gewend bent, maar dan frisser, moderner en meer gericht op inspiratie. Stay tuned!

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!