Stop and Stare

Behind the scenes bij Stop and Stare #17 + WIN

Al die mooie bestemmingen, tips en fijne reisjes. Maar wie zitten er eigenlijk achter de verhalen van Stop and Stare? In ‘Behind the Scenes’ geven we je een kijkje in het leven van onze travel writers. Kijk je mee?

Een romantische roadtrip door Toscane, hotspots ontdekken in Den Haag, kennismaken met Malta en bijzondere reizigers interviewen. Een aantal highlights van onze maand. Oh en we geven een te gek pakket met reisgadgets weg t.w.v. 100 euro! Hoe je meedoet lees je hieronder!

Bella Italia

Mensen kijken me al jaren verbaasd aan als ik zeg dat ik nog nooit in Italië ben geweest. Ik gaf ze groot gelijk, want het land leek me zo prachtig. Deze maand werd dat eindelijk bevestigd: wat is Italië mooi en wat wil ik er graag weer naar terug! Een week lang verbleef ik vlakbij Volterra en roadtripte naar alle uithoeken van de regio.

header

Ik huppelde te paard over de rollende heuvels (another first!), struinde met een glimlach op mijn gezicht en pijnlijke voeten urenlang door Florence en at pasta en gelato tot ik erbij neerviel. Een week was te kort, dus terug ga ik zeker. Maar er is meer dan genoeg om de komende weken over te schrijven!

mooiste van Toscane

Stop and Stare

Mooi Malta

Mijn koffer hoefde ik niet eens uit te pakken deze maand, want ik ging zo door naar Malta. Nog zo’n bestemming dicht bij huis waar ik nooit eerder was geweest. Ik verbaasde me over de prachtige steden, van de rustieke straten van Mdina tot de bruisende hoofdstad Valletta. En de waanzinnige natuur! Malta is móói, met highlights als de Azure Window, ruige kliffen en Blue Grotto.

Stop and Stare

Stop and Stare

En bij een bezoek aan Malta kan je niet om een dagtripje naar buureiland Gozo heen. Met prachtige stranden, heerlijke eten en een fijn laid back eiland sfeertje. Het eerste verhaal over deze bestemming is in de maak, dus hou de site in de gaten!

Stop and Stare

Hotspots in Den Haag

Dayna spendeerde deze maand een weekendje als ambassadeur van haar eigen stad, Den Haag. “Te midden van veel groen, bloesembomen en statige gebouwen logeerde ik in het prachtige Carlton Ambassador Hotel. In twee dagen ontdekte ik een enorme waslijst aan bijzondere adresjes, die ik allemaal nog ga delen de komende tijd. Ik kan het iedereen aanraden om een keer in eigen stad een hotelletje te pakken, je voelt je de koning te rijk, serieus!”

Stop and Stare

Stop and Stare

Reizen voor een record

Willeke sprak afgelopen maand met twee bijzondere jonge reizigers. Heb je de verhalen voorbij zien komen? De Amerikaanse Cassie is bezig aan een wereldrecordpoging waarbij ze binnen 3 jaar alle 196 landen ter wereld wil hebben bezocht. Daarnaast interviewde ze de 14-jarige Jade uit Australië over haar expeditie naar de Noordpool!

Stop and Stare

Het blijft leuk als je werk wordt gedeeld door anderen. Deze maand gebeurde dat met mijn Instagram foto van dit fotogenieke straatje in Valletta, Malta. Het populaire account van Traveldudes pikte hem op voor een repost!

Stop and Stare

WIN: Een reisgadget pakket t.w.v. 100 euro!
Yes, we hebben weer wat leuks weg te geven! Smartphonehoesjes.nl heeft een nieuw assortiment aan reisaccessoires met een hele hoop handige gadgets voor on the road. We gingen los in de webshop en hebben een te gek pakket samengesteld om weg te geven! Wat zit er in?

Universal clip lens voor op je telefoon. Bestaande uit een macro, fish eye en wide angle lens. Geloof mij: Hiermee kun je nog veel mooiere foto’s maken met je telefoon!
➸ Divoom Voombox: compacte Bluetooth speaker. Super licht en ook nog waterdicht!
Universele wereldstekker van Lionheart: Geen geklungel meer met losse stekkers in hotelkamers: deze is geschikt voor meer dan 150 landen!
Universele mini-selfiestick: kom maar door met die selfies!
Powerbank van Fonex: wist jij dat powerbanks er zo tof uit konden zien? En deze design powerbank is niet alleen mooi: hij heeft ook genoeg power om je toestel volledig op te laden.

Stop and Stare

Doe je mee?

Wil jij dit pakket van Smartphonehoesjes.nl winnen? Laat in de comments hieronder weten voor welke reis jij deze gadgets wel kan gebruiken. Laat daarnaast je naam en mailadres achter in onderstaand formulier. Dan nemen we contact met je op als je hebt gewonnen. Doe dit voor vrijdag 17 juni, want dan wordt de winnaar bekend gemaakt!

[contact-form-7 id=”2671″ title=”Winactie”]

Dus, voor welke reis kan jij deze gadgets goed gebruiken? We zijn benieuwd!

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

44 thoughts on “Behind the scenes bij Stop and Stare #17 + WIN”

 1. Malta ziet er mooier uit dan ik dacht! En die powerbank is gaaf! Ik zou de gadgets meenemen naar New York, daar ga ik in september voor het eerst heen 🙂

 2. Gaaf pakket! Ik zou het graag winnen, we gaan deze zomer met een daktent naar Scandinavië. Eens kijken hoe rondtrekken en kamperen met een 1-jarige koter bevalt 🙂

 3. Leuk! Wij gaan in juli naar Kreta met ons kleine meisje (van 1 jaar). Dan zou ik dit pakket heel graag meenemen. Kunnen we iedereen lastig vallen met kleuterliedjes enzo 😉

 4. Ik ga deze zomer een wandeltocht van ongeveer 500 km maken in Spanje – de reisstekker zal ik nog niet nodig hebben, maar de rest zou zeker goed van pas komen! Ik ga in mijn eentje, dus een selfiestick is dan heel handig (heb ik ook eens foto’s waar ik zelf op sta) en voor al het natuurschoon onderweg zijn verschillende lensjes ook wel heel leuk natuurlijk! En stroom onderweg is nooit weg, aangezien het maar afwachten is of ik onderweg kan opladen (en af en toe een fotootje naar het thuisfront sturen is natuurlijk wel leuk). En tja, muziek onderweg is natuurlijk ook een must – als je even een momentje voor jezelf wilt in een drukke alberge 😉

 5. Wauw wat een ontzettend praktische gadgets! 🙂 Ik ga binnenkort naar Japan, dus een universele stekker gaat zeker van pas komen ^^ en extra smartphone lenzen staan zeker ook nog op mijn lijstje 🙂

 6. De volgende reis gaat naar Colombia! Een maand in m’n eentje dit schijnbaar prachtige land ontdekken, ik kan niet wachten! Maar een muziekje daarbij lijkt me heel gezellig en extra lenzen voor smartphone fotografie zijn altijd handig, aangezien ik verslaafd ben aan foto’s maken!

 7. Dit pakket gaat – bij winst! – mee in het ‘farewell-pakket’ van mijn twee vrienden. Zij gaan over twee maanden naar Azië en Australië.

 8. Wat een leuke actie zeg! Ik zou deze gadgets heel goed kunnen gebruiken tijdens onze roadtrip van 3 weken door Noorwegen deze zomer! En ook wanneer ik een bezoekje breng aan een vriendin in Italië. 🙂

 9. Naar Italië, lekker muziek luisteren op het strand of in het zwembad, mooie selfies maken op mooie Italiaanse locaties en kan ik ook mooi de speaker en mijn telefoon opladen.
  Dus super handig dat pakket!

 10. Ik ga mijn allereerste fotojournalistieke project in het buitenland doen en kan dus al deze spulletjes goed gebruiken

 11. We vertrekken eind juli voor 5 weken naar Costa Rica. Onze zoon gaat na de zomer naar de middelbare school en het afronden van zijn lagere schooltijd vieren we met deze mooie reis. We stellen de hele reis zelf samen en verheugen ons ontzettend op de wonderschone natuur. Wat zou het fantastisch zijn om de reis vast te kunnen leggen met behulp van de universal clip lens en de mini selfiestick, terwijl we op een rustig moment met de divoom voombox onze favoriete muziek beluisteren en alle apparaten aan het werk houden met de powerbank en de universele wereldstekker….. mmmmm dat klinkt goed!

 12. Onze volgende trip is een rondreis door Bolivia. Ontzettend spannend en zo’n pakket zou heel goed van pas komen.

 13. Er staat nog niet concreet een reis op het programma. De financiën laten het niet toe. Maar waarschijnlijk wordt de eerstvolgende bestelling Berlijn of Barcelona. En dan komen deze gadgets zeker van pas.

 14. Dit jaar eindelijk mijn droomreis naar Zuid-Afrika en ik hoop daar heel veel mooie foto’s te maken, dus die lenzen komen wel goed uit. De bluetooth speaker kan ik vast wel gebruik voor het lokken van wilde dieren en mooie selfies maken met een leeuw of olifant moet ook wel lukken. Een wereldstekker en powerbank zijn altijd handig. Je zal maar midden in het Kruger Park zonder stroom voor je camera komen te zitten.

 15. Ik heb deze blog nog niet zo lang ontdekt, maar wat een heerlijke site! Proficiat hiermee.

  Het pakket zou zeer welgekomen zijn! Mijn zomerreis is nog niet geboekt. Ik start mijn eerste job, dat maakt plannen wat moeilijk, financieel zit dat ook allemaal nog niet snor. Ik wil wel zeker een last minute reisje doen, zo goedkoop mogelijk, wellicht alleen.

  Het pakket zou het bloggen op reis aangenamer maken. Ik zou het ten volle benutten om mijn reis met de wereld te delen. Om de inzichten van de trip op mijn volgers uit te storten.

  – De krachtige powerbank houdt het mogelijk om mijn sociale media mee te laten genieten van de reis. Zo ben ik toch niet alleen. Het maakt het mogelijk om te bloggen waar ik maar wil. Een blog is altijd beter als hij geschreven wordt ter plaatse!
  – Hetzelfde geldt voor de lenzen. Ik hou van Instagram, met deze lenzen worden mijn foto’s geweldig.
  – Op een eenzaam reisje komt die selfiestick zo ook wel van pas. Hoe leuk het ook is mensen te leren kennen door ze te vragen je te fotograferen 😉 .
  – Ik zoek al een tijdje naar een waterdichte box. Mijn hobby is kajakken. Als ik op reis ga, zit een dagje kajakken sowieso in het programma. Deze box is daarbij een heerlijk accessoire.
  – De wereldstekker wordt een cadeautje voor mijn broer, de wereldreiziger. Hij gaat binnenkort een jaar naar het buitenland en dan zal hij deze zekerwel kunnen gebruiken.

  Mijn blog bestaat deels uit zelf-uitdagingen. Hierbij beloof ik plechtig dat, indien ik deze prachtige prijs in de wacht sleep, ik mezelf uitdaag in 2016 nog in vijf verschillende landen te komen. Aut viam inveniam, aut faciam. Of ik vind een weg, of ik maak een weg.

 16. Als ik t pakker ga winnen dan ga ik t weggeven. Weggeven aan iemand in mijn vrienden of familiekring die een reis gaat maken, lowbudget, waarbij deze gadgets handig zijn. Het maakt niet uit waar ze naartoe gaan, overal is het avontuur te vinden, dichtbij en veraf.

 17. 1 gadget?! Ik vind ze allemaal geweldig! En gebruiken op 1 reis?! Nee joh, nog zoveel prachtige reizen in het verschiet! Deze zomer sowieso nog een paar x Berlijn. Daarnaast In het najaar Laos, Cambodja en Viernam. En als het kan nog een paar leuke lange weekenden weg! En dan moet ik nog even nadenken over oud en nieuw! Dat wil ik altijd op een speciale plek in de wereld doen! Jullie tips?! Ik ben al naar Londen, New York, Antwerpen, Parijs, Berlijn, Oostenrijk en Thailand geweest voor deze speciale avond…

 18. Tof pakket, handig! Fillepijnen it is deze zomer! Op plekken waar geen stroom is, is die powerbank toch wel erg handig en dan heb ik het nog niet over de andere gadgets gehad! 🙂

 19. Wauw super leuk pakket! Ik vertek volgende week naar Rome voor een paar daagjes en dan 5 juli ga ik richting Indonesië en Maleisie, dus dit pakket zou super goed van pas komen!

 20. Wauw, ik ben ook gek op Italië! Maar weet in elk land wel de charme te ontdekken en tientallen redenen om ooit weer terug te gaan.
  Een lang gekoesterde droom was een reis door IJsland. Deze heb ik vorig jaar waargemaakt. Tijdens de reis een aantal hele toffe locals ontmoet die ons direct hebben uitgenodigd het jaar daarop terug te komen om te helpen in het toeristenseizoen. Over twee weken vlieg ik dus weer terug om een paar weken te paard het land verder te verkennen!
  Het accessoire pakket zou hierbij bijzonder goed van pas komen trouwens!

  1. Wauw wat bijzonder dat je dat gaat doen in IJsland Frederieke! Ik zou hierover graag met je in contact komen, wellicht voor een artikel of interview. Vind je het goed als ik je volgende week een mailtje stuur?

 21. Eind juli ga ik voor het eerst mijn eigen travel bug combineren met het reizen met een gezin… Ik reis al 17 jaar de hele wereld over zodra ik kan, sinds een jaar heb ik verkering met mijn lief en zijn twee kids van 12 en 9. Omdat ik nou eenmaal niet zonder verre bestemmingen kan leven, hebben we besloten om met z’n vieren met een camper door Amerika te gaan trekken. Oké, niet de meest avontuurlijke bestemming (voor mij), maar wel prachtig en uitdagend met die kids. Alles wat die reis comfortabel kan maken is dan ook ongelofelijk nodig. Ik maak mijn lief en zijn kids heel graag blij met gadgets, zeker voor onze mooie vakantie! Met name de lenzen zou ik geweldig vinden. We gaan oa naar Bryce Canyon en Antilope Canyon, waar het licht betoverend mooi op de rotsen valt. Hoe geweldig zou het zijn om dat met bijzondere invalshoeken vast te leggen. Daarmee kan ik mijn travel bug wellicht nog beter overdragen op Isa en Sam!

 22. Wauw wat een gaaf pakket! Ik ga in september beginnen met mijn reis met de trein naar zuidoost Azië! Ik reis door mega veel landen dus die wereldstekker is super handig! Ook kan ik de powerbank goed gebruiken, want in al die treinen heb bijna nooit elektriciteit.
  Tijdens werk gister een boete gekregen, zo stom! Kostte nog meer dan ik heb verdiend, dus even leuk cadeautje kan ik wel gebruiken 🙂

 23. Waauw! Ik ga eind van het jaar 3 maanden door Azië reizen!
  En zo’n beetje alles komt mij goed van pas daar!
  Het zou echt super gaaf zijn als ik dit pakket alvast in mijn backpack kan doen!!

 24. Ik ga in oktober beginnen aan mijn tussenjaar. Ben nu druk bezig met mijn scriptie en daarna wordt het tijd voor een hele mooie reis naar Australië, nieuw zeeland, Vietnam en de Filipijnen en misschien wel meer… Voor de eerste keer zolang weg van thuis en in mijn eentje reizen, spannend maar zo leuk!

 25. Over een paar weken ben ik als het goed is afgestudeerd en ga ik 4 weken backpacken in Indonesië. De jungle in opzoek naar de orang-oetan en de mooie cultuur ontdekken! Het pakket zou heel goed van pas komen, tijdens onze trip zonder elektriciteit haha!

 26. Deze gadgets stonden al op mijn verlanglijst voor mijn reis door Australië waar ik voor onbepaalde tijd heen ga in Augustus! Zou ze dus heel graag willen winnen !

 27. Zodra ik weer hersteld ben van mijn ongeluk in Vietnam ga ik weer voor onbepaalde tijd reizen met mijn vriend! Dus zulke gadgets komen dan zeker van pas!

 28. Mijn vriend en ik hebben een half jaar geleden een one way ticket geboekt naar Nieuw Zeeland, in oktober vertrekken we. We zeggen onze banen en huis op, maar zijn voorlopig nog hard aan het sparen voor deze spannende nieuwe stap in ons leven.
  Al Wwoofend willen we met een tent deze mooie aarde verkennen en andere culturen leren kennen. Wie weet waar we uitkomen, hoelang we weg blijven en in welke situaties we zullen belanden! De universele reisgadgets zouden daarom een dankbaar ontvangen geschenk zijn, passende en fijne hulpjes bij het avontuur wat we aangaan!
  Fijne dag allemaal, safe travels!

 29. Supergaaf pakket, al deze dingen zouden super handig zijn geweest op mijn reisjes naar Nieuw Zeeland, zuidelijk Afrika of Myanmar de afgelopen 3 jaar. Helaas voor mij de komende maanden niets groots gepland, maar mijn 2 lieve vriendinnetjes daarentegen gaan in augustus voor het eerst op reis.. In Thailand en Maleisië kunnen zij deze gadgets denk ik erg goed gebruiken dus ik hoop dat als ik hem win hen er blij mee kan maken!

 30. Ik ga voor ’t eerst in me uppie backpacken dus dan komt z’n pakket prima uit. De reis gaat naar Indonesië en ben zo enthousiast dat ik bijna niet kan wachten tot het zover is, z’n mooi pakket erbij beloont het wachten nog meer

 31. Ik ben op het moment 5 maanden op reis en midden juli wordt ik herenigd met mijn vader en gaan we samen 3 weken reizen in de Filipijnen! Dit zou supertof zijn met dit pakket die hij dan mooi kan meenemen voor ons 😀

 32. GAAF PAKKET!! Na 6 maanden reizen door Sri Lanka, India, Thailand, Nepal en Tibet, ben ik sinds januari aangekomen op de Galapagos eilanden. In India heb ik een sterilisatieproject voor honden en katten opgezet in Goa en nu in de Galapagos ben ik als vrijwillige dierenarts aan het werk voor de non-profit organisatie Darwin Animal Doctors (we zijn de eerste en enige gratis dierenkliniek hier). Na al een jaar van huis te zijn, heeft zowel mijn powerbank als mijn wereldstekker het begeven 🙁 Ik kan deze items dus zeker goed gebruiken! Maar ook de clip lens en selfie-stick komen op de Galapagos, met de prachtige natuur en bijzondere dieren hier, heel erg goed van pas. En de speakers, die ga ik gebruiken in de dierenkliniek voor als ik sta te opereren! Lijkt me heerlijk om er een muziekje bij te hebben en ik denk dat de rest van mijn vrijwilligers dit ook wel kunnen waarderen 🙂 FINGERS CROSSED!!!

 33. Deze zomer wil ik een aantal dagen in mijn eentje gaan kamperen. Spannend voor het thuisfront, dus een powerbank zou goed van pas komen. Daarna nog met een orkest op tournee, waar je goed moet zoeken naar een leeg stopcontact (en ja, daar komt die powerbank weer van pas ;)). En dan als kers op de taart al deze mooie momenten met mooie mensen vast kunnen leggen met alle fotogadgets in dit pakket, dat zou leuk zijn natuurlijk 🙂

 34. Wat een gaaf pakket! Ik ben net terug van een weekje Cyprus en ga dinsdag een weekje naar Portugal, dus voor dit jaar zit de vakantie er helaas op. De volgende reis is nog niet gepland, Scandinavië staat wel boven aan mijn lijstje.

Wat vind jij? Laat van je horen!