best gelezen artikelen

De 10 best gelezen artikelen van februari

Welke tips en verhalen vielen deze maand het meest in de smaak?

Fietsend naar de andere kant van de aardbol, in een zeilbootje op rantsoen de oceaan over en ondanks een chronische ziekte de hele wereld bereizen: de top 3 van deze maand wordt gevuld met drie reislustige Nederlanders die met ons hun bijzondere en soms verbazingwekkende avonturen deelden. Deze, en nog zeven andere van de populairste artikelen in februari op een rijtje:

1. Henk van Dillen fietst naar Singapore

Met zijn meer dan bijzondere reis haalde hij de landelijke media- en terecht. 12000 kilometer door 22 landen is niet niets en al helemaal niet als je dat op een fiets doet. Begin deze maand vertrok Henk van Dillen uit Rotterdam en over zo’n zes tot acht maanden wil hij op zijn eindpunt Singapore zijn. Wij blijven hem in die tussentijd volgen!

best gelezen artikelen

2. Marc reisde de wereld rond, zonder vliegtuig

Fietsen deed hij niet, maar er kwamen wel de nodige andere vervoermiddelen aan te pas. Marc maakte een wereldreis en verplaatste zich met alles behalve het vliegtuig. Hij vertrok op een brommertje naar Moskou, pakte de Trans Mongolie Express en stapte  zo van het ene in het andere duizelingwekkende avontuur.

3. Reizen met een ziekte: Edita in Saalbach-Hinterglemm

Het bijzondere aan Edita’s reizen is wellicht niet de route of bestemming maar zijzelf. Edita heeft de chronische ziekte SLE en dat heeft behoorlijk wat impact op haar leven. Maar reizen is haar grootste passie en die liet ze zich niet afnemen. Freke interviewde haar vorig jaar over reizen met een ziekte en dat greep zoveel lezers aan dat we nog een keer hebben bijgekletst met haar. Wederom een mooi kijkje in Edita’s leven en haar mooie reisavonturen!

4. Ecotoerisme op Bali

Bali is een van de populairste bestemmingen in Azië. Niet zo gek ook want het is er prachtig. Maar al dat toerisme laat wel zijn sporen achter. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan ecotoerisme en zijn er meer dan genoeg groene adresjes om te overnachten en op een juiste manier in contact te komen met de lokale bevolking. Komende maand volgen meer tips voor deze mooie bestemming!

ecotoerisme op Bali

5. Backpacken in Pai: don’t worry, be hippie

Wat is het toch met Pai? Er zijn van die plekken die op backpackers het effect hebben van een magneet. Pai is er zo eentje. Reizigers die het dorpje in het noorden van Thailand bezoeken hebben er zonder uitzondering de tijd van hun reis en gaan er vaak later dan gepland en met pijn in hun hart weg. Wij namen een kijkje in de wereld van dit hippiedorpje!

6. London’s Favourites: reistips van een local

We introduceerden deze maand ook een nieuwe rubriek. In London’s Favourites deelt Pauline al haar favoriete plekken in Londen. Ze verruilde Amsterdam twee jaar geleden voor Londen om een carrière als ballroomdanseres na te jagen. Tussen de glitterjurken en krakende parketvloeren ontdekte ze hoe waanzinnig leuk Londen is en verzamelde heel veel leuke insider tips!

best gelezen artikelen

7. Niet te missen bezienswaardigheden in Paramaribo

Suriname is divers en alleen al in de hoofdstad kan je je weken vermaken. Wie niet zoveel tijd in Paramaribo te besteden heeft zal moeten kiezen. De selectie was moeilijk, maar Huub selecteerde uiteindelijk de 10 hoogtepunten waar je in ieder geval niet aan voorbij wilt gaat.

8. Avontuurlijke honeymoonbestemmingen

14 februari voorbij laten gaan zonder ook maar enige hint naar Valentijn? Had zeker gekund, hebben we toch niet gedaan. In plaats van de mierzoete (oké en adembenemende) stereotype honeymoon bestemmingen, kozen wij vijf avontuurlijke varianten uit. We verruilden Mauritius voor Kenia en Bora Bora voor Lapland en vonden nog meer van deze alternatieve plekken voor een romantische vakantie!

best gelezen artikelen

9. Een roadtrip langs de oostkust van de VS

Huur in de VS een auto en de mogelijkheden voor een onvergetelijke roadtrip zijn oneindig. Maar welke route kies je? Wij lichtten afgelopen weken verschillende opties uit, waaronder de oostkust. Met Washington DC, Philadelphia en New York is het de ideale route als je van steden houdt. Liever een combinatie van stad en natuur? Ook dat kan aan de oostkust, denk maar aan de Niagara Falls en het mooie eiland Nantucket!

10. Stedentrippen in veelzijdig Kaapstad

Het is niet echt om de hoek, maar Kaapstad staat bekend als de beste stedentripbestemming ter wereld. Reden genoeg voor een goede cityguide naar het beste van deze Afrikaanse schone. Van shoppen en shaken downtown tot de creatieve hub Woodstock en klimmen naar de Tafelberg!

best gelezen artikelen

Foto’s: Henk van Dillen, Garry Knight, Serenity Eco Guesthouse, The Safari Collection, Sylvie de Weze

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!