Backpacken in Vietnam

De 10 best gelezen artikelen van maart

Budget, backpacken en roadtrips: uit welke artikelen werd deze maand de meeste inspiratie opgedaan?

Er worden heel wat plannen getrokken voor backpack reisjes naar Azië, dat is zeker. De populairste artikelen van maart staan in het teken van veel budgettips, backpack bestemmingen en roadtrip routes. België scoorde ook opvallend hoog met zowel Gent als Mons in de spotlights. Welke overige bestemmingen de lijst hebben gehaald? Hier is ‘ie: de top 10 best gelezen artikelen van maart:

1. Lowbudget Parijs

Het is de stad van de liefde maar ook van de hoge prijzen. Wie een romantisch tripje naar de Franse hoofdstad boekt, kan over het algemeen de portemonnee wel trekken. Dat het ook anders kan, bewezen we deze maand. Waar vind je betaalbare overnachtingen in Parijs en hoe kom je met fikse kortingen binnen bij populaire bezienswaardigheden? En wist je bijvoorbeeld dat er in Parijs ook BYO café’s zijn? Dat zal je portemonnee leuk vinden!

best gelezen artikelen

2. Backpacken in Ubud

Maartje nam ons vorige maand al mee naar Bali, waar ze inzoomde op de duurzame adresjes en projecten op het eiland. Een vervolg over het populaire Ubud mocht natuurlijk niet ontbreken. Een fijne gids naar wellness adresjes, verwen accommodaties en heel veel food en shopping hotspots!

3. Fotograaf Reinier van Oorsouw over Afghanistan

Een tijdje geleden kwamen we in contact met Reinier van Oorsouw; een jonge Utrechtse fotograaf die voor zijn werk de hele wereld afreist. Lang niet altijd naar tropische stranden en luxe resorts, want hij is veel op pad voor stichtingen. Zo reisde hij een paar maanden geleden voor een reportage naar Afghanistan en kwam daar voor het eerst oog in oog met de rijke cultuur, de gastvrije mensen, het lekkere eten én de Taliban. Hij deelde met ons zijn boeiende verhalen en prachtige foto’s over een omstreden land dat de meesten van ons alleen van het journaal kennen.

best gelezen artikelen

4. Reistips en hoogtepunten in Guatemala

Actieve vulkanen, regenwoud, prachtige kusten, historische Mayasteden, kleurrijke dorpen, gastvrije bevolking… zullen we nog even doorgaan? Guatemala heeft ons hart gestolen en daarom zetten we in drie delen de hoogtepunten voor je op een rijtje met heel veel praktische informatie over activiteiten en fijne en betaalbare accommodaties. Deel twee van onze reistips voor Guatemala staat inmiddels ook online!

5 . Onze favo reistips voor Thailand

Thailand is onverminderd populair. Onder backpackers, vakantiegangers, avonturiers of strandgangers; Thailand is een feestje voor elk soort reiziger. Daarom bundelden we deze maand onze favoriete reistips voor dit veelzijdige land. Een handig overzichtje van onze hoogtepunten; van duiken op Koh Tao tot vrijwilligerswerk in een olifanten sanctuary en van de lekkerste streetfood in Bangkok tot een hippie verblijf in Pai.

6. Fietsen langs artistieke hotspots in Gent

Dat Gent een prachtige historische binnenstad heeft wisten we wel. Maar dat het ook een rauwe, artistieke kant heeft ontdekten we pas tijdens een te gekke fietstocht. We fietsen langs creatieve hotspots in het centrum tot aan de karakteristieke en roerige buitenwijken van de Vlaamse stad.

best gelezen artikelen

7. Backpacken in Vietnam

Nog zo’n klassieke backpack bestemming! We namen je mee op een Grand Tour door Vietnam, van Ho Chi Minh in het zuiden tot aan Hanoi in het uiterste noorden. Langs historische steden, charmante dorpjes, langs hagelwitte stranden en heuvelachtig binnenland.

8. Trekking in Sapa

De plek die nog ontbrak aan de Grand Tour is natuurlijk Sapa. Iets van de populaire route gelegen maar geen plek die je over wilt slaan. Sapa, in het noordelijkste puntje van Vietnam aan de grens met China, is een walhalla voor hikers. De intens groene bergen en oneindige rijstterassen met daar tussenin kleine dorpjes met inheemse volken maken dit dé plek voor een meerdaagse trekking. Niet in een actieve bui of te weinig tijd in Sapa? Pak een scooter en toer op je gemakje door het adembenemende landschap!

best gelezen artikelen

9. Roadtrippen door de Australische Outback

Route 66 is dan misschien de bekendste rondtrip route; Australië kan er met de Stuart Highway ook wat van. Campertje huren en lekker op pad met niets dan een verlaten weg die zich voor je uitstrekt. Welke tussenstops mag je niet missen? We gaven tips voor onder andere de mooiste natuurparken, tours naar Uluru én een waanzinnige treinreis met The Ghan.

10. Mons: culturele hoofdstad van 2015

Nog eenmaal België in deze top 10. Mons (Bergen in het Nederlands), is dit jaar de culturele hoofdstad van Europa. En dat resulteert volgens traditie in een eindeloos aanbod aan nieuwe musea, culturele activiteiten en gevarieerde tentoonstellingen. Een tripje dicht bij huis en 2015 is hét jaar om er naar af te reizen!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!