best gelezen artikelen van juni

De 10 best gelezen artikelen van juni

De tips en verhalen die het meest in de smaak vielen!

De zomer op Stop and Stare staat in het teken van Nederland. Maar buiten de grenzen gingen we natuurlijk ook. Van Haarlem naar Madagascar en van Leiden naar het hoge noorden van de Filipijnen. Kijk je mee? Dit zijn de best gelezen artikelen van juni!

City Guide Haarlem

Het was de eerste van de reeks City Guides van Nederlandse steden die begin deze maand gestart is. En hij viel ook gelijk het meeste in de smaak. De dames van Haarlemcityblog.nl weten alle hotspots in de stad te vinden en maakten daarvan een selectie voor Stop and Stare. Dat betekent veel heerlijke horeca-adresjes, maar ook de fijnste strandtenten en creatieve conceptstores. Het is duidelijk: tijd voor een dagje Haarlem!

De mooiste treinroutes ter wereld

Treinreizen spreekt tot de verbeelding. Zoevend door mooie landschappen zie je zoveel meer van een land dan wanneer je op het vliegtuig stapt. Over de hele wereld zijn mooie treinroutes te vinden, maar juist de minder bekende zijn leuk. Bijvoorbeeld de Linga Doura door Portugal, of de Bernina Express die Zwitserland en Italië doorkruist. Aan mooie uitzichten geen gebrek aan boord van deze treinen! Ook buiten Europa is genoeg moois te zien, bijvoorbeeld Australië of Madagascar.

best gelezen artikelen van juni

Op wereldreis van Roosendaal naar Rosedale

We hadden deze maand ook weer een bijzondere wereldreiziger te pakken. De Nederlandse Pieter vatte het idee op om over land vanuit zijn woonplaats naar het uiterste zuidoosten van Australië te reizen. Een tocht van Roosendaal naar Rosedale. En dat gaat best snel, want hij is zojuist per trein Rusland binnengereden. We blijven zijn reis uiteraard volgen!

Vijf opkomende stedentrip bestemmingen

Barcelona, Londen en Parijs: het zijn stuk voor stuk prachtige stedentrip bestemmingen, maar erg origineel zijn ze niet. De afgelopen tijd spotten we een aantal steden die nog niet op ieders lijstje staan, maar wel degelijk hun opmars aan het maken zijn. Bilbao bijvoorbeeld, maar ook het Wit-Russische Minsk of het mooie Verona!

best gelezen artikelen van juni

Een zomerse stedentrip Parijs

En dan toch weer Parijs. Want het blijft een stad waar je als stedentripper niet omheen kunt. Tijdens de zomermaanden is het er helemaal een feestje, want dan vinden er allerlei leuke evenementen plaats. Van dansen aan de Seine tot openlucht bioscopen. We noemden de leukste plekken en evenementen voor een zomers bezoek aan Parijs!

Pico, het groene hart van de Azoren

Naline vertrok afgelopen maand naar de Azoren voor een bliksembezoek aan de eilanden Pico en Terceira. Ze werd opgewacht door een overdaad aan natuur en outdoor mogelijkheden. Om nog maar niet te spreken van de diversiteit aan wildlife die er op Pico te vinden is. Duiken met haaien, vulkanen beklimmen, zwemmen met dolfijnen, walvissen spotten… need we say more?

best gelezen artikelen van juni

City Guide Leiden

Ook Leiden scoorde hoog deze maand. De historische studentenstad leent zich perfect voor een dagje weg. Gastblogger Janneke vertelde over haar liefde voor Leiden en deelde de mooiste plekken en leukste adresjes in de stad!

Een weekend weg in Oostende

Het leven in Oostende draait om de zee. De heerlijkste gerechten komen er vandaan, de mooiste uitzichten en de meest bijzondere activiteiten vinden er plaats. Eet een visje op de boulevard, neem plaats in een van de sterwaardige visrestaurants, of pak de fiets of tram en ontdek de mooiste plaatsen aan de Vlaamse kust. Genieten aan, in en van de zee is in Oostende een makkie.

best gelezen artikelen van juni

Verborgen plekken in Vietnam

Van onze zuiderburen naar het verre Vietnam. We deelden vijf fijne plekjes in dit populaire land. Vijf pareltjes die je kunt vinden als je net wat verder kijkt dan de geijkte backpack routes. Hanoi? Niet echt verborgen inderdaad. Maar wel als je op pad gaat met een streetfoodtour naar de kleine steegjes waar de locals het straatbeeld nog bepalen! En wat dacht je van een scooterrit door het binnenland van paradijselijke Phu Quoc?

Hiken in het hoge noorden van de Filipijnen

Eveneens paradijselijk zijn de Filipijnen. Maar vergeet het hoge noorden niet! Hier bevindt zich volgens velen het achtste wereldwonder: de beroemde rijsterassen van Banaue. Wonderbaarlijk mooi zijn ze inderdaad, en je kunt ze bewonderen tijdens een eveneens hike door de bergen!

Foto’s: Shearings, Paul Chaloner, Naline Roodbeen, Staffan Schertz

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!