best gelezen artikelen van mei

De 10 best gelezen artikelen van mei

De populairste tips, reportages en bestemmingen van afgelopen maand!

Een maand voorbij en 25 publicaties over 18 bestemmingen verder. We reisden de afgelopen weken van Canberra naar Tbilisi, van Luxemburg naar Yogyakarta en van Durban naar Amman. Heb je iets gemist? We zetten de populairste artikelen nog een keer voor je op een rij:

De leukste Foodfestivals van 2015

Foodfestivals zijn booming; elk jaar komen er weer nieuwe evenementen bij waar foodies hun hart kunnen ophalen. De eerste festivals zijn inmiddels achter de rug, maar dat er nog genoeg is om naar uit te kijken dit jaar bewijst onze Foodfestival kalender wel. En dan hebben we nog selectief moeten zijn ook. Pak je agenda er maar bij om te plannen langs welke mobiele keukens jij dit jaar loopt!

food festivals

Vijf handige Reisapps

Ja, reizen zonder hulpmiddeltjes heeft zo zijn charme. Maar eigenlijk is het gewoon heel fijn als je op sommige momenten door je smartphone uit de brand kan worden geholpen. Of het nou gaat om het vinden van dat ene leuke restaurantje, het dichtstbijzijnde ziekenhuis of het omrekenen van de lokale munteenheid; overal is tegenwoordig wel een app voor te vinden. Wij hebben een aantal slimme exemplaren op een rijtje gezet!

De mooiste stranden op Curaçao

Het paradijselijke Curaçao is de perfecte bestemming voor strandliefhebbers. Alleen al met strandhoppen kan je je dagen zoet houden. Wil je rust? Snorkelen? Feesten? Voor ieder wat wils op dit fijne eiland. Onze favorieten hebben we vast voor je gebundeld!

stranden op Curaçao

Bubbelen in de badhuizen van Boedapest

Een stedentrip en kuuroord in één? Het sprak ons aan en daarin waren we duidelijk niet alleen. Eerlijk is eerlijk: een stedentrip is over het algemeen best intensief. Je wil tenslotte in een korte tijd zoveel mogelijk van de stad zien. Bijkomen in een warm badje is in Boedapest gelijk sightseeing. De stad heeft prachtige oude badhuizen waar het heerlijk vertoeven is!

Zes magische trails Machu Picchu

De Inca Trail staat bij menig reiziger op de bucketlist. En terecht, want de tocht is waanzinnig. Maar wist je dat er nog veel meer routes naar de Machu Picchu leiden? We selecteerden er zes, die variëren van uitdagende trekkingen tot luxe varianten en alles daar tussenin.

bezoek aan Machu Picchu

Slowtravel in Yogyakarta

Bijzondere plekken op de wereld deel je over het algemeen liever niet met hordes dringende toeristen. De Borobudur is er ook zo eentje. Het boeddhistische bouwwerk en hoogtepunt van een bezoek aan Java is ongekend populair als excursie. Wie zijn wekker heel vroeg zet kan hier de massa omzeilen en wordt beloond met een onvergetelijke zonsopkomst.

Burning Man festival

Het is het festival der festivals: in augustus barst het legendarisch Burning Man weer los in Nevada- over epische settings gesproken. Een surrealistische samenkomst van meer dan 50.000 feestvierders midden in de woestijn. Bezoekers leven een week lang in een artistieke en excentrieke gemeenschap van totale vrijheid. Hoe dat er uitziet en hoe je je daarop voorbereid? Wij geven tips en previews!

Burning Man

Roadtrippen door de Champagnestreek

Het is een klassieker inderdaad; de Champagnestreep trekt jaarlijks heel wat roadtrippers aan. Een rit over rollende heuvels, door fotogenieke wijnvelden en langs statige champagnehuizen. Aan charmante dorpjes en historische steden ontbreekt het ook niet. Of je nu twee dagen of twee weken de tijd hebt: tussen de scenic routes heb je het voor het uitkiezen. Wij kozen voor een rit van Champagnehoofdstad Reims naar het historische Troyes.

Jordanië over de Desert Highway

Maartje reisde dwars door Jordanië, van hoofdstad Amman naar de Dode Zee. Natuurlijk niet zonder een bezoek aan Petra! Ze maakte er schitterende foto’s en deelde deze na terugkomst alvast in een fotodagboekje. Haar reportage over het boeiende en ondergewaardeerde Amman staat inmiddels ook op de site!

Jordanië

De bucketlist van REIZEN Magazine

De reislustige breinen achter Nederlands grootste reisblad weten exact welke bestemmingen je in de gaten moet houden. Nog geen plannen voor de vakantie van dit jaar of volgend jaar? Denk eens aan de Lofoten, Honduras of Borneo! Deze en nog meer favorieten hebben ze voor ons op een rijtje gezet.

Foto’s: Deepa, Siagi, Maria Grazia Montagnari, Bexx Brown-Spinelli, Maartje Strijbis Jono Hey (header)

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!