Madrid

Zin in een citytrip? Deze vliegbestemmingen zijn snel en goedkoop te bereiken!

Stedentrips zijn ideaal. Ze kosten je weinig vakantiedagen en je hoeft er meestal je bankrekening niet gelijk voor te plunderen. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat er budget airlines naartoe vliegen en je bij aankomst op het vliegveld niet eerst een lange en dure reis richting de stad voor de boeg hebt. Snel weten welke populaire steden het best bereikbaar zijn? Omio zocht precies uit welke Europese steden de best bereikbare vliegvelden hebben en wat je ervoor moet betalen om naar het centrum te komen. Wij geven je de top 5!

Praag

Praag is prachtig! Vorige maand waren we er nog en ontdekte we te gekke adresjes buiten de gebaande paden. Een fijne bonus aan Praag is dat het een hele betaalbare bestemming is. Perfect dus als je wel een paar dagen weg wilt maar even krap bij kas zit. Een vliegticket scoor je met een beetje mazzel al voor een paar tientjes. Eenmaal daar kun je genieten van sfeervolle pleinen, gotische kerken en de diverse wijken. Duik bijvoorbeeld de geschiedenis in in de Joodse wijk en proef lokale specialiteiten op de vele marktjes. Mocht je genoeg tijd hebben, verlaat het mooie maar toeristische centrum dan en trek een dag de buitenwijken in. Hier vind je het jonge en artistieke Praag, zonder de massa en vol street art en alternatieve cafés en winkeltjes.
Reistijd Luchthaven – Centrum: 15 minuten
Kosten: € 0,90

praag

Berlijn

We houdt niet van de Duitse hoofdstad? Berlijn is nog altijd onverminderd populair als citytripbestemming. Het is een paradijs voor hipsters en feestgangers maar net zo goed your best bet voor musea en geschiedenis. Alleen al in de studentenwijk Friedrichshain kan je je een heel weekend vermaken. Underground clubs, oude hallen die een nieuw leven kregen als restaurant/gallery/concertzaal en natuurlijk de East Side Gallery; het langste stuk Berlijnse Muur dat nog overeind staat en inmiddels een gigantisch kunstwerk is.
Reistijd Luchthaven – Centrum: 20 minuten
Kosten: € 2,80

Berlijn

Venetië

Misschien een verrassing in deze top 5. Het immens populaire Venetië is niet direct een low budget bestemming maar met een rechtstreekse verbinding vanaf Schiphol via diverse budget airlines, hoeft een ticket je niet veel te kosten. Eenmaal daar zal je even wat research moeten doen om het betaalbaar te houden, maar het kan absoluut. Het meeste geld zal je kwijt zijn aan accommodatie en eten en drinken. Overnachten doe je dan ook het beste net buiten de stad, wat gezien de drukte in het centrum ook helemaal geen slecht idee is. Tip: ga mee op een van de de gratis stadswandelingen waarbij je met een gids langs de highlights gaat. Een betaalbaar alternatief voor de peperdure gondels is de waterbus, waarmee je voor 7 euro de stad vanaf het water kunt bewonderen!
Reistijd Luchthaven – Centrum: 20 minuten
Kosten: € 8,00

Venetie

Barcelona

Spanje doet het altijd goed als het gaat om citytrips. Tickets zijn spotgoedkoop en een mooie stad die ook nog eens aan zee ligt is nu eenmaal altijd een succes. De stad wemelt bovendien van de mooie Airbnb opties; een leuke en betaalbare manier om in het centrum te overnachten! Ben je al eens eerder in Barcelona geweest? Laat dan de populaire trekpleisters dit keer links liggen en ga opzoek naar het Barcelona van de locals. Wij vroegen locals naar hun favoriete plekken en ontdekten zo dat er waanzinnig mooie parkjes en pleintjes zijn waar de massa niet komt. Middagje strand? Ga voorbij aan het overvolle Playa Barceloneta en leg je handdoekje in plaats daarvan neer bij Mar Bella, Bogatell of Llevant. Check ook even onze tips voor betaalbare tapasrestaurantjes waar je tussen de locals eet!
Reistijd Luchthaven – Centrum: 26 minuten
Kosten: € 4,10

Madrid

Madrid

Het is onvergelijkbaar met Barcelona, maar net zo goed een altijd succesvolle citytripbestemming. Madrid voelt minder toeristisch, is een stuk stadser en vormt met wereldberoemde musea een walhalla voor kunstliefhebbers. Het park El Retiro en het Prado museum mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een weekendje Madrid, maar pak bijvoorbeeld ook een flamenco optreden mee tijdens je bezoek. Struinen naar mooie vondsten doe je op El Rastro: de grootste vlooienmarkt van Europa!
Reistijd Luchthaven – Centrum: 15 minuten
Kosten: € 5,00

De best bereikbare luchthavens in Europa

Heb je een citytripbestemming op het oog maar twijfel je aan de bereikbaarheid van de stad? In onderstaand overzicht van Omio vind je de 10 best bereikbare luchthavens in populaire Europese steden. Check voor informatie over meer steden de volledig ranking van best bereikbare Europese luchthavens!

luchthavens in Europa

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!