tapas restaurants in Barcelona

De beste tapas restaurants in Barcelona

Patatas bravas tussen de locals!

Geen vakantie in Spanje zonder minstens één keer aan een tafel vol overheerlijke gerechtjes en flessen vino gezeten te hebben. Begin je met die gedachte aan een stedentrip Barcelona, dan kan je nog wel eens teleurgesteld terugkeren. Met restaurants in letterlijk alle denkbare wereldkeukens staat Barcelona vooral bekend om de internationale cuisine. Dat, en de welbekende tourist traps onder de tapas tenten. De adresjes die je liever wil vermijden dus. Het soort plekken waar de locals voor in de rij staan zijn er niet bepaald in overvloed. Daarom gingen wij op jacht naar de echt goede tapas restaurants in Barcelona. Onze score:

La Flauta

Beroemd onder de locals vanwege hun specialiteit, ‘las flautas’. Deze kleine opgerolde broodjes met diverse vullingen zijn een must eat als je hier aan tafel gaat. De gerechtjes kan je los bestellen, maar ze hebben ook goed geprijsde menu’s. Dat ze bij La Flauta lekker local blijven wordt wel duidelijk door hun openingstijden. Op zondag zijn ze namelijk gesloten. Kom je hier tussen 21:00 en 22:00 uur aan, hou er dan rekening mee dat het bomvol zit. Onze tip: neem met een lekker drankje plaats aan de bar en wacht rustig je beurt af- it’s worth it!
Adres: Carrer Aribau, 23

 tapas restaurants in Barcelona

La Esquinica

Je moet er een stukje voor reizen, maar dat is ook gelijk de reden dat de toeristen hier op één hand te tellen zijn. Pak de metro naar Virrei Amat en zorg dat je vóór de spits binnen bent om lange wachttijden te voorkomen. Waarom dit een van de beste tapas restaurants van Barcelona is? De gerechtjes zijn echt van topkwaliteit, de bediening is vriendelijk en de porties zijn best groot en fijn geprijsd. Zeker bestellen als je hier bent: de patatas bravas! Volgens veel locals behoren ze namelijk tot de lekkerste van de hele stad…
Adres: Passeig de Fabra i Puig, 296

Quimet & Quimet

Ja, hij staat in de Lonely Planet en ja, de meningen hierover wisselen. Maar wat ons betreft is het toch echt een van de betere lokale tapas restaurants in Barcelona. Op zaterdag valt de balans tussen local en toerist wellicht net naar de verkeerde kant, maar schuif hier op een willekeurige doordeweekse avond aan en je verkeert in lokale sferen. Quimet & Quimet is klein maar ontzettend knus. Bestellen doe je hier niet aan tafel bij de Engels sprekende ober maar op je beste Spaans aan de bar. Geen poespas hier dus, wel prachtige gerechtjes die er niet alleen mooi uitzien maar ook heerlijk smaken. Naast de klassiekers als patatas bravas, calamari en pimientos de padron, vind je hier ook de meer verfijnde tapas.
Adres: Carrer Poeta Cabanyes, 25

 tapas restaurants in Barcelona

Zo vind je de beste tapas restaurants in Barcelona

Barcelona is eigenlijk het hele jaar door een populaire reisbestemming. ‘Gelukkig’ volgen de meeste toeristen de massa en kan je ze met een beetje gezond verstand en wat research goed ontwijken. Je hoeft lang niet altijd ver buiten het centrum te zijn voor goede tapas restaurants in Barcelona. Zo is de grootste en drukste wijk L’Eixample met al haar toeristische highlights toch een plek vol traditionele tapasbarretjes. Houd in gedachten dat je restaurants op de drukke pleinen beter kan vermijden en duik in plaats daarvan op goed geluk wat zijstraatjes in. De beste tip: kijk naar de mensen die aan tafel zitten voordat je zelf plaatsneemt. Hoe meer Spaans je hoort, hoe beter de tapas waarschijnlijk smaken. Wil je meer tips voor lokale tapasbarretjes? Neem een kijkje op de website van Apartment Barcelona. Op hun blog tippen zij naast de lekkerste tapas restaurants in Barcelona ook heel veel andere leuke plekken, zoals bars en markten!

Header: Craig Sunter
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!