workation bestemmingen

Werken in het buitenland? Dit zijn de beste workation bestemmingen!

Werken vanuit het buitenland wordt steeds populairder. En dat hoeft al lang niet meer als fulltime digital nomad want de workation maakte de afgelopen jaren zijn opmars. Zie jij het ook wel zitten om je werk een tijdje te verplaatsen naar een andere omgeving? De kenners weten inmiddels: werken vanuit het buitenland kan heel goed, mits je op een fijne plek zit. We tippen je de top vijf workation bestemmingen!

Waar let je op bij het kiezen van workation bestemmingen?

Wie al wat ervaring heeft met werken op reis heeft ongetwijfeld al vroeg ontdekt dat veel van de typische instagram plaatjes geen afspiegeling zijn van de werkelijkheid. Want met je laptop aan het zwembad is nu eenmaal onpraktisch en van werken in een hangmat wordt je rug allesbehalve blij. Waar let je dan wel op bij het uitkiezen van de beste workation bestemmingen? Daar deed Cheaptickets grootschalig onderzoek naar, met als resultaat de Workation Index. Hiervoor zijn bestemmingen beoordeeld op onder andere bereikbaarheid, klimaat, levenskwaliteit en communicatie. Aan de hand van deze tool bereken je eenvoudig welke bestemming voor jou het beste is. Welke locaties uitblinken uit voor een workation of digital nomad verblijf? Dit is de top 5:

workation bestemmingen
Het kleurrijke wijk San Juan in Las Palmas © Hector Martinez/Unsplash

1. Las Palmas, Spanje

Met een gemiddelde van een 8,8 is het Spaanse Las Palmas op Gran Canaria volgens het onderzoek de beste workation bestemming ter wereld. De zonnige stad scoort op eigenlijk alle onderdelen goed, maar met name het klimaat (inclusief zeer milde winters), de hoge levenskwaliteit en goede bereikbaarheid voor Nederlanders zijn doorslaggevend.

2. Lissabon, Portugal

Eerlijk is eerlijk, Gran Canaria is behoorlijk toeristisch en je komt hier gegarandeerd een hoop Nederlanders tegen. Dompel jij je liever wat meer onder in de lokale cultuur, dan is Portugal een fijne uitvalsbasis. Lissabon scoort een 8,6 in de top workation bestemmingen. Digital nomads weten de Portugese hoofdstad bovendien al jaren goed te vinden, waardoor je al gauw een internationaal netwerk van gelijkgestemden opbouwt.

Meer: De leukste kustplaatsen in Portugal

workation bestemmingen
Malaga is sfeervol én gelegen aan zee © Tabea Schimpf/Unsplash

3. Malaga, Spanje

Op nummer drie, met een 8,5 wederom een Spaanse stad die geliefd is onder Nederlanders: Malaga! Ook hier zijn de voorzieningen en het klimaat uitstekend voor een maandje of langer werken in het buitenland. Een fijne bonus als je het ons vraagt is dat de ligging perfect is voor de nodige uitstapjes in de weekenden. Laat je gelijk maar inspireren met deze roadtrip door de provincie Malaga.

Lees ook: Een stedentrip Malaga

4. Palma de Mallorca

Genieten van het eilandleven terwijl je je geld verdient kan niet alleen heel goed op Gran Canaria maar zeker ook op Mallorca (8,5). Infrastructuur is hier dik in orde, het klimaat heerlijk en deze sfeervolle stad ligt ook nog eens op een van de mooiste eilanden van Europa (is onze bescheiden mening). Mallorca is uitgerust met niet alleen prachtige baaitjes aan een azuurblauwe zee, maar ook met grillig en bergachtig binnenland waar je volop op avontuur kunt. Een fijne keuze voor een workation!

workation bestemmingen
De kathedraal van Palma de Mallorca © Tom Podmore/Unsplash

5. Heraklion, Griekenland

Best wel verrassend is de Griekse stad Heraklion met een 8,4 op nummer vijf. De hoofdstad van Kreta is een goede keuze voor wie het graag net anders doet dan de massa. Hier zitten de koffietentjes niet vol met nomads achter hun laptop, maar kan je wél comfortabel werken. Buiten het hoogseizoen is het hier bovendien heerlijk rustig, dus zorg dat je een autootje hebt en er lekker op uit kan gaan.

Workation bestemmingen buiten Europa?

Uit het Workation onderzoek komen vooral Europese bestemmingen goed uit de bus. Ga je liever wat verder weg? Ook dat kan natuurlijk! Abu Dhabi scoort op plek 20 het hoogst als workation bestemming buiten Europa. Ook Perth (Australië), Auckland (Nieuw-Zeeland) en Tel Aviv (Israël) zijn geliefd onder de avontuurlijke nomads.

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!