bestemming Israël

Bestemming Israël | Waarom dit land op je bucketlist hoort

Veel mensen denken bij bestemming Israël als eerste aan de nieuwsberichten over onrust. Maar wie eenmaal voet in Israël heeft gezet, is verkocht. Weinig landen van dit bescheiden formaat hebben zoveel geschiedenis, zo’n rijke cultuur en zo’n grote verscheidenheid aan natuur. Daarom voor alle twijfelaars: 5 redenen waarom bestemming Israël er eentje is voor op je bucketlist!

Dobberen in de Dode zee

Het is een fenomeen- en eentje die niet teleurstelt als je er eenmaal in real life bent aanbeland. Wist je trouwens dat de Dode Zee eigenlijk een meer is? Het laagst gelegen meer ter wereld zelfs. Het water van de Dode Zee staat er natuurlijk om bekend dat je er zonder moeite in kunt blijven drijven. Dat is te danken aan het enorm hoge zoutpercentage (33% maar liefst!). Een ‘duik’ in de Dode Zee is dus heerlijk ontspannend én het zout zou een helende werking hebben. Lekker dobberen dus!

bestemming Israël

Actief in de natuur

Het is niet het eerste waar je aan denkt bij bestemming Israël, maar natuurliefhebbers kunnen hier echt hun hart ophalen. Met bergen, strand, zee, rivieren en woestijnen is er echt voor iedereen wel wat. In het bergachtige noorden is het een walhalla voor hikers. In de bergen van Galilee en de Golan hoogvlakten zijn prachtige trails te volgen te voet of per jeep over bergen, slapende vulkanen en valleien. Onderweg kom je langs kleine dorpjes die bewoond worden door de Druzen, een minderheidsgroep die in dit gedeelte van Israël woont. ’s Winters kan je in het noorden van Israël zelfs skiën!

bestemming Israël

Waar het noorden wordt gedomineerd door bergen en bossen, behoort het zuiden toe aan de Negev woestijn, die meer dan de helft van het land beslaat. Het toerisme is hier volop ontwikkelt en je kan de woestijn goed ontdekken per buggy, kameel of jeep.

bestemming Israël

Cultuursnuiven in Jerusalem

Het is een uiterst interessante, maar beladen stad. Jerusalem, de hoofdstad van Israël is alleen al een reden om bestemming Israël op je wish list te zetten. Om geen andere stad ter wereld is zoveel gestreden en over geen andere stad is zoveel geschreven. De beroemde klaagmuur met eigen ogen aanschouwen is iets enorm bijzonders. Bezoek de Rotskoepel moskee, shop op de Mahane Yehuda Market en neem een kijkje in de veelbesproken Kerk van het Heilig Graf. Je kunt met gemak een paar dagen lang je ogen uitkijken in deze fascinerende hoofdstad!

bestemming Israël

Chillen aan het strand

Geloof het of niet, maar voor een strandvakantie kun je dus prima terecht in Israël. Met ruim 200km aan Mediterraanse kust en zo’n 50 openbare stranden, is het heerlijk vertoeven tijdens een zonvakantie. Zo staat Tel Aviv bekend als de Côte d’ Azur van Israël en heb je langs de mooie stranden van Eilat niet alleen spathelder water maar ook goede gelegenheid om te kitesurfen!

bestemming Israël

Vakantie vieren in de badplaatsen

Zie je het wel zitten, zo’n strandvakantie in Israël? Tel Aviv en Eilat zijn de bekendste maar ook beste keuzes. Tel Aviv, de eerste moderne stad van Israël, vormt vandaag de dag het economische en culturele hart van het land. Tel Aviv is een echte badplaats, met naast fijne stranden ook genoeg entertainment, festivals en een behoorlijk nachtleven. Eilat is vergeleken met Tel Aviv een stuk rustiger en kleinschaliger. De badplaats is gelegen in het zuiden, aan de Rode Zee, en is de perfecte vakantiebestemming voor liefhebbers van watersport. In de riffen rondom Eilat kan je goed duiken en snorkelen en er komen vaak dolfijnen voor. Vanuit Eilat ben je ook snel in de Negev woestijn.

bestemming Israël

Op reis naar bestemming Israël

Zorgen om de veiligheid in Israël? Alleen in het uiterste noordoosten, aan de grens met Syrië en Libanon geldt een negatief reisadvies. Zoals op de website van de Rijksoverheid te zien is, is de rest van het land inclusief alle toeristische trekpleisters, goed te bereizen. Een vakantie in Israël is goed betaalbaar. Een rechtstreekse vlucht naar Tel Aviv (retour) heb je al voor minder dan 200 euro. Naar Eilat vlieg je vanaf Amsterdam met 1 tussenstop.

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!