citytrip Innsbruck

Op deze Europese bestemmingen combineer je een stedentrip en wintersport!

Je hebt weinig vrije dagen en staat graag elk jaar een paar dagen boven op de pistes, maar houdt ook wel van een beetje cultuur en sightseeing. Wat kies je dan? Goed nieuws, want kiezen is helemaal niet nodig. We zijn in Europa gezegend met een aantal te gekke bestemmingen waar je ’s winters terecht kunt voor een geslaagde stedentrip en wintersport vakantie. Win-win!

Innsbruck

We noemden het Oostenrijkse Innsbruck eerder al ‘die mooie stad tussen de bergen’. En die ligging maakt het een perfecte bestemming voor een combinatie van stedentrip en wintersport. De hoofdstad van Tirol is is gelegen midden in de Alpen, wat het een populaire bestemming onder wintersporters maakt. Een piste dichterbij het centrum dan zoals in Innsbruck vind je bovendien bijna nergens. Vanaf de stad vertrekt er een treintje dat je afzet bij de voet van het Nordkette skigebied. Heb je genoeg piste gezien, dan wacht de stad je op met meer dan genoeg leuks om je een paar dagen te vermaken. Lees Hjalmar’s tips voor een bezoek aan de mooie altstad en andere activiteiten in en om Innsbruck!

citytrip Innsbruck

Barcelona

Eentje die je misschien niet direct in gedachten hebt voor wintersport, is Barcelona. Maar wanneer je op de promenade langs de Middellandse zee nog van een lekker winterzonnetje kunt genieten met je voeten in het zand, sta je op nog geen twee uur rijden bovenop de piste. La Masella is met 65 pistes het populairste ski resort in de buurt van Barcelona en prima als dagtrip vanuit de stad te bezoeken. Andere opties zijn Valle de Nuria in de provincie Girona, op ongeveer dezelfde afstand. Dit kleinschalige wintersportgebied is vooral voor beginners een aanrader!

TIP: check bij een wintersportvakantie altijd op tijd je reisverzekering. De meeste reisverzekeringen hebben namelijk niet standaard een wintersportdekking. Voorkom vervelende verrassingen op vakantie door verzekeringen te vergelijken en aanvullende dekkingen goed na te lopen!

Praag

Tsjechië heeft nogal wat voordelen. Zo heb je er niet alleen prachtige culturele steden en grote wintersportgebieden, maar is het ook nog eens lekker low budget. Voor een goede stedentrip en wintersport combinatie ga je het beste naar Praag. Een van de mooiste Europese steden als je het ons vraagt en vanuit de stad zit je zowel met de auto als het openbaar vervoer al gauw tussen de bergen. Rondom Praag zijn er drie wintersportgebieden gelegen: Monínec, Špindlerův Mlýn en Ještěd. De eerste is het bekendste en goed toegankelijk met de trein vanuit Praag. Je doet er dan twee uurtjes over en dankzij de lage prijzen in Tsjechië kost een rit je niet meer dan 30 euro.

Lees ook: Reistips voor een stedentrip Praag

stedentrip en wintersport

Olso

Hoef je wat minder op je budget te letten, dan is Oslo ook een goede stedentrip en wintersport bestemming. Want hoewel Noorwegen nu eenmaal niet bekend staat als goedkoop land, is het wel een prachtige winterbestemming. Met de metro ben je vanuit de stad al in 30 minuten in het wintersportgebied Tryvann. Weer terug in de stad heb je keuze uit tientallen musea, breng je een bezoek aan Kasteel Akershus, struin je door de hipsterwijk Grünerlokka of pak je de boot naar het mooie Oslofjord. Meer dan genoeg voor een afwisselende vakantie in de winter!

Foto Innsbruck: Hjalmar Guit
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!