Betalen of besparen: KLM komt met bagagetoeslag

Vanaf vandaag is het meenemen van ruimbagage op een KLM vlucht binnen Europa een “betaalde keuzemogelijkheid”. Klinkt naar, want ineens betaal je 30 euro extra om bagage in te checken. Maar, je kan aan de toeslag ontkomen!

Een koffer of backpack meenemen op je vlucht van KLM richting je surftrip in Bilbao of je strandvakantie aan de Côte Azur kost je vanaf vandaag dertig euro extra. Handbagage mag nog wel kostenloos mee aan boord. Dat wordt dus proppen als je die dertig paar slippers mee wilt nemen.

Flying Blue
Maar, niet getreurd: er zijn manieren om te kunnen genieten van een goedkope vlucht, zonder kofferstress. Wil je toch graag een koffer meenemen, check deze dan in bij het boeken van het ticket. Voor een enkele reis kost je koffer vijftien euro, bij een retour dertig. Op de luchthaven kost dit het dubbele. Maar wie regelmatig met KLM vliegt, kan overwegen om lid te worden van Flying Blue, het frequent flyer-programma van KLM. Het werkt als een soort spaarsysteem: hoe meer je vliegt, hoe meer airmiles je spaart en hoe meer voordeel en leuke aanbiedingen je krijgt. Registreer je dus kosteloos online en vul je Flying Blue nummer in bij het boeken van je ticket, want dan blijft je koffer gewoon gratis.

Uitzonderingen
Wie reist naar Georgië, Italië, Oekraïne, Rusland of Wit-Rusland mag nog wel altijd gratis een koffer meenemen. Ook als je binnen Europa reist als onderdeel van een intercontinentale reis hoef je niet voor je koffer te betalen. Een volledig flexibel ticket (boekingsklasse Y of B) binnen Europa biedt ook nog een uitvlucht voor de extra toeslag.

99-Euro vluchten
Daarnaast staat er iets tegenover de nieuwe regeling. KLM heeft als goedmakertje het aanbod van 99-Euro vluchten naar Europese bestemmingen uitgebreid naar dertig. Voor 99 euro vlieg je ondermeer naar Berlijn, Praag, Madrid of Parijs en terug. Een aardige tegemoetkomer voor de duurdere bagage.

Geschreven door - Marleen schrijft geregeld artikelen voor Stop and Stare over bijzondere plekken en mooie reizen die zij heeft gemaakt.

One thought on “Betalen of besparen: KLM komt met bagagetoeslag”

Wat vind jij? Laat van je horen!