bezienswaardigheden in San Francisco

De bezienswaardigheden in San Francisco die je nog níet kende

Met deze bezienswaardigheden zie je de andere kant van de stad!

Na New York is het de meest dichtbevolkte stad in de Verenigde Staten. San Francisco is bekend van de iconische Golden Gate Bridge en het beruchte gevangeniseiland Alcatraz. Wil je meer zien dan de standaard toeristische hotspots, volg dan deze vijf tips voor alternatieve bezienswaardigheden in San Francisco.

Sausalito

In de San Francisco Bay Area ligt het plaatsje genaamd Sausalito, dat na het oversteken van de Golden Gate Bridge vanuit San Francisco bergafwaarts te bereiken is. Het stadje is door de jaren heen uitgegroeid tot een bloeiende en welvarende artistieke gemeenschap, waar veel kunstenaars zich vestigen. De temperatuur ligt er altijd net iets hoger dan in de meeste delen van San Francisco en er zijn meer dan genoeg goede eetgelegenheden. Neem op de terugweg naar San Francisco de ferry, waarbij de Golden Gate Bridge vanaf het water te bewonderen is en je jezelf gelijk een klim bespaard.

Penny Arcade

De Penny Arcade bevindt zich in het Musée Mécanique dat op pier 45 in de buurt van Fisherman’s Wharf te vinden is. Het is een van ’s werelds grootste collecties van munt-geopereerde machine’s. Alle spellen zijn voor minder dan $1 te spelen en toegang tot het museum is gratis.

Top of the Mark

Tussen Pine street en California street bevindt zich het restaurant genaamd Top of the Mark op de bovenste verdieping van het Mark Hopkins Hotel. Deze verdieping is het hoogste punt van downtown San Francisco en biedt daardoor een spectaculair uitzicht over de hele stad. Vroeger was het de bar waar mariniers hun afscheidsborrel hielden voordat ze vertrokken. Het restaurant is open voor toeristen en een consumptie is niet verplicht, al is het meer dan de moeite waard en dan met name de desserts.

 

bezienswaardigheden in San Francisco
Joseph Barrientos/Unsplash

Golden Gate Park

Het rechthoekige park wordt vanwege de vorm vaak vergeleken met Central Park, NY maar is net iets groter. In het Golden Gate park zijn onder andere musea, botanische tuinen, een Japanse tuin en diverse meren gevestigd.

Haight Street

De straat Haight Street staat bekend om het bohemian karakter dat het uitstraalt en je vindt er allerlei lokale onafhankelijke zaakjes. Er zijn veel invloeden van de jaren vijftig, de jaren zestig, punk-rock en computer cultuur terug te zien, zowel op artistiek als sociaal gebied. Een populaire attractie hier is the Red Victorian, een historisch hotel waar vroeger de idealen van de straat sterk naar voren kwamen.

San Francisco heeft dus meer te bieden dan Alcatraz, de Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf, Lombard Street, Cable cars en the painted ladies. Neem een paar goede wandelschoenen mee en laat je verassen door alles wat San Francisco te bieden heeft.

Welke andere bezienswaardigheden in San Francisco mag je absoluut niet missen? Deel ze met ons!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!