tussenstops op Route 66

Bizarre tussenstops op Route 66 in de Verenigde Staten

Las Vegas, Los Angeles en de Grand Canyon: doen! Maar rijd vooral ook niet voorbij aan deze opmerkelijke plekken

Huur in de VS een auto en de mogelijkheden voor een onvergetelijke reis zijn oneindig. Dat geldt ook voor de routes waar je uit kunt kiezen. We lichtten eerder al hoogtepunten uit tijdens een roadtrip langs de oostkust. Een andere klassieke route is natuurlijk de ‘Mother Road’, ook wel bekend onder het nummer 66. Cliché? Een beetje wel. Maar dat kan met deze tikkeltje bizarre tussenstops op Route 66 ook anders!

Opmerkelijke tussenstops op Route 66

De route die oorspronkelijk een sleutelrol speelde bij de handel in Amerika, spreekt voor auto- motor en reisliefhebbers nog altijd tot de verbeelding. Met Los Angeles, Las vegas en vele nationale parken op de route vind je hier hoogtepunten genoeg. Maar er zijn ook genoeg onverwachte plekken onderweg. Zonde om er aan voorbij te rijden! Wij zetten 5 van deze opmerkelijke tussenstops op Route 66 voor je op een rijtje:

1. Cadillac Ranch, Amarillo

Een kunstwerk van autowrakken- niet de meest vrolijke plek om tijdens je rondtrip langs te gaan zou je denken. Maar een maar quirky plek als deze moet je gewoon met eigen ogen zien. Er doen een hoop legendes de ronde over de Cadillac Ranch, gelegen in Amarillo. Maar de waarheid is dat het gewoon een gek kunstwerk is van oude Cadillacs die met hun neus in de grond begraven staan. Het excentrieke laagje verf maakt het af en verandert ook met de dag. Neem je spuitbus dus mee en laat je eigen creatie achter!

tussenstops op Route 66

2. Route 66 Drive-In Theater, Carthage

Een roadtrip door de VS is natuurlijk niet compleet zonder naar een echte drive-in te zijn geweest. En laat er nou net een drive-in theater aan de route 66 gelegen zijn! De drive-in is gelegen in Carthage, midden in de Tornado Alley. is geopend tijdens de lente- en zomer, van april tot september. Op de motorkap liggen, popcorn erbij en genieten. Amerikaanser dan dit wordt het niet!

3. Wigwam Motel, Holbrook

Middelmatige motels vind je genoeg langs de Route 66. Op zoek naar een bijzonder alternatief voor de afwisseling? In Holbrook vind je een klassier: The Wigwam Motel. Bestaand uit 15 tipi’s waar je nog echt betaalbaar in kunt overnachten ook. Voor zo’n 50 euro heb je al een tweepersoons tipi. De hutjes zijn van alle gemakken voorzien, maar nemen je toch helemaal terug naar het Amerika van de jaren ’50.

tussenstops op Route 66

➸ TIP: Met de auto naar Schiphol? Kan prijzig zijn maar hoeft absoluut niet! Vergelijk de kosten voor het parkeren op Schiphol via de website parkago.com, dan ben je in ieder geval het voordeligst uit.

4. Calico Ghost Town, Mojave Desert

Calico is een oude mijnstad, gesticht in 1880. In de bloeitijd werd hier voor meer dan 20 miljoen dollar aan zilvererts gemijnd. Toen in de jaren ’90 van de 19e eeuw de waarde van zilver kelderde, raakte Calico totaal verlaten en bleef er niets meer over dan een angstaanjagende spookstad. Tegenwoordig is de stad met alle verlaten straten en gebouwen te bezoeken. Toegegeven: het stadje moest om toegankelijk te kunnen blijven gerestaureerd worden, dus er hangt een onvermijdelijk toeristische sfeer rondom de plek. Desalniettemin een bizarre gewaarwording om rond te dolen door deze oude mijnstad en een van de leukere tussenstops op Route 66!

5. Petrified Forest National Park

Rij je de route 66, dan word je getrakteerd op prachtig mooie landschappen en nationale parken. Eentje die niet vaak bovenaan de lijst staat maar je echt zal verrassen is het Petrified Forest National Park. De naam verklapt eigenlijk al dat dit een van de meer opmerkelijke tussenstops op Route 66 is. Miljoenen jaren geleden heeft een vulkaanuitbarsting die gebied verborgen onder een grote laag vulkaanas. Het resultaat is een bizar soort maanlandschap van versteende bomen en vlaktes.

tussenstops op Route 66

Meer reistips voor een roadtrip door de VS

Wel roadtrippen door de VS maar past een eigen huurauto niet binnen je budget? Ook met het bus en trein kan je je in de Verenigde Staten goed verplaatsen. Lees voor tips en adviezen het artikel over Reizen door de VS met openbaar vervoer. Op onze continentpagina van Amerika vind je meer reistips voor een trip naar of door de States!

Foto’s: Waxhawian (incl. header), Graeme Maclean, Frank Kovalchek

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

One thought on “Bizarre tussenstops op Route 66 in de Verenigde Staten”

Wat vind jij? Laat van je horen!