Rome

Boekrecensie: Ciao Tutti Rome

Wie denkt aan Rome, ziet al gauw highlights als het Colosseum voor zich. Maar wist je ook dat je er een straatkat kunt adopteren? En dat er een Italiaanse versie van Hollywood is? Met Ciao Tutti Rome in je tas leer je de stad écht kennen.

Ciao Tutti Rome

In navolging op het boek Ciao Tutti, naar de gelijknamige blog, komt Italië-expert Saskia Balmaekers nu met Ciao Tutti Rome. De nadruk ligt op het (her)ontdekken van Rome buiten de gebaande paden. Geen oneindig lange lijsten met must-see’s en bezienswaardigheden, ingewikkelde uitvouwkaarten en voorgekauwde stadswandelingen dus.

Pizza en Gelato

Wel een reisboek vol originele plekjes, prachtige foto’s, vermakelijk achtergrondverhalen en tips die je naar de beste pizza en gelato van Rome leiden. En dat met zulk aanstekelijk enthousiasme geschreven dat je geneigd bent meteen een ticket naar de Italiaanse hoodstad te boeken! Terwijl de meeste reisgidsen je regelrecht naar de overvolle toeristische plekken sturen, neemt Ciao Tutti Rome je mee naar de zijstraatjes, verborgen pleintjes en onontdekte cafeetjes. Het brengt je naar plaatsen waar je geen hordes fotograferende Japanners zal aantreffen maar waar je kunt genieten van het échte Rome en haar inwoners.

Ciao Tutti Rome

Ontdekkingsreis

Ben je op zoek naar een praktisch reisboek met daarin uitgebreide beschrijvingen van alle historische gebouwen in Rome, dan is het wellicht verstandig ook een standaard reisgids aan te schaffen. Maar heb je zin om op ontdekkingsreis te gaan naar het minder bekende Rome, neem dit boek dan mee in je rugtas en ervaar!

Ciao Tutti Rome
Saskia Balmaekers
Prijs: €15,-
ISBN: 9789401601139

Geschreven door - Marije is een schrijvend reisfanaat die altijd op zoek is naar plekken die nog niet ontdekt zijn door de grote massa. Het liefst gaat ze voorzien van backpack naar bestemmingen met een hoog cultuurshock-gehalte.

2 thoughts on “Boekrecensie: Ciao Tutti Rome”

  1. Mooi! Ik ben nog nooit in Rome geweest, terwijl iedereen het er over heeft. Maar ik hou niet zo van die gebaande paden, dus ik ben zeer benieuwd naar het boek. Facebook page + artikel geliked!

Wat vind jij? Laat van je horen!