Festival Burning Man komt naar Nederland!

Het legendarische festival strijkt neer op de Veluwe

Het is HET festival ter wereld. Burning Man, het festival dat draait om vrijheid, blijheid en gelijkheid vindt jaarlijks plaats in de Black Rock Desert in het Amerikaanse Nevada. En nu is bekend dat het ook naar Nederland komt!

Het 7-daagse festival Burning Man trekt elk jaar in augustus maar liefst 50.000 feestgangers. Daarnaast is er nog het kleinere zusje AfrikaBurn, in Zuid-Afrika. Met ingang van deze zomer wordt Nederland daar aan toegevoegd! Fans van het festival (wie niet?!) kunnen zich verheugen op een speciale Burning Man editie op onze eigen Veluwe. DE kans om kennis te maken met dit legendarische evenement zonder de halve wereld over te hoeven vliegen.

Burning Man

Festivalgangers leven dagen lang in een utopische wereld.

Utopische wereld

Het doel van de nieuwe Nederlandse versie is dan ook om de waardes en principes van het festival over te brengen naar Europa. Achter het festival gaan een aantal principes schuil. Zo draait alles tijdens het feest om saamhorigheid, is er niets te koop en moet iedereen zelfvoorzienend zijn. Zo creëren ze een plek die gebaseerd is op geven en ruilen in plaats van nemen. Festivalgangers leven op deze manier een paar dagen lang in een soort utopische wereld.

Burning Man

Burning Man

Meer over het Burning Man Festival

Burning Man Nederland

Where the Sheep Sleep is de naam van Burning Man Nederland. Het festival gaat 3 dagen duren, van 29 t/m 31 juli. Geen woestijn maar de Veluwe dient dit keer als epische setting. Het is nog niet bekend wanneer de kaartverkoop van start gaat, maar om deel te kunnen nemen moet je wel lid zijn van de Burning Man Community.

Beeld: Burning Man, door Bexx Brown-Spinelli
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!