Strand in Antwerpen

Chillen aan het strand in Antwerpen

Voeten in het zand, koud drankje erbij en genieten maar!

Met je voeten in het zand midden in een drukke stad? Onze zuiderburen maken het mogelijk. Strantwerpen, het zogenaamde pop-upstrand in hartje Antwerpen is alleen geopend tijdens de zomermaanden. Dus: vamos a la playa!

Strantwerpen is gelegen in Antwerpen-Zuid, waar inderdaad geen zee te bekennen is. Toch is er wel de mogelijkheid om een frisse duik te nemen. Om het beachconcept compleet te maken is Strantwerpen namelijk voorzien van een verwarmd zwembad van zo’n 22 vierkante meter groot.

Strand in Antwerpen

loungebedden en cocktails
Het concept is niet echt in een hokje te plaatsen. Het is in eerste instantie een plaats om te relaxen en te genieten van vakantie in de stad. Dit kan met een drankje en een hapje op een loungebed of aan de cocktailtafel.

Er is ook een restaurant met dagelijks verse gerechten en vier tot vijf dagen per week is er ook een mogelijkheid om uit te gaan. De zogenoemde ‘nightlife’-concepten starten rond 22:00 uur en om ‘binnen’ te komen heb je een lidkaart nodig die eenmalig is aan te schaffen voor tien euro. De kaart blijft het gehele seizoen geldig.

Strand in Antwerpen

Beachfood
Bij het echte vakantiegevoel hoort goed eten. En ook dat kan. Het duurste gerecht is 22 euro en in het eten wordt de stijl van Strantwerpen doorgetrokken. Zo wordt er beachfood geserveerd, geïnspireerd uit de Aziatische en Italiaanse keuken. Alle gerechten zijn licht, gezond en bovendien in huis gemaakt.

Ben je aan je strandstoel vastgesmolten? Geen paniek, ook op het strand zelf kan je je maaltijd verorberen. Iedere zondag wordt er zelfs een Beach BBQ georganiseerd, waarbij je voor 25 euro kan genieten van een saladebuffet en een variatie aan vis en vlees op de grill.

Pop-up
Strantwerpen is een pop-up concept, wat helaas betekent dat je er niet het hele jaar door terecht kan. Dit jaar is het geopend sinds 16 mei en blijven ze open tot 24 september, maar bij extreem slecht weer (stortregen, of herfsttemperaturen) zijn er aangepaste openingsuren. Normaal is Strantwerpen dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Veranderingen worden gemeld via de Facebookpagina.

Strantwerpen

Nu is het strand nog te vinden in zuidelijk Antwerpen, maar na acht jaar zal het concept vanaf 2014 naar een andere locatie in de stad verhuizen. Het nieuwe adres is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte! Voor meer informatie kan je ook de website van Strantwerpen in de gaten houden.

Strantwerpen
d’Herbouvillekaai 25
Antwerpen
+32 474.040.040

Elodie Kint
Geschreven door - Elodie Kint is 22 jaar en een echte Zeeuw. Ze gaat graag buiten de provinciegrenzen op zoek naar mooie plekjes in de wereld. Onder meer Curaçao, Zuid-Afrika en Thailand staan al op haar lijstje. Maar ook Europese bestemmingen bezoekt ze graag met pen, papier en een fotocamera in de aanslag.

Wat vind jij? Laat van je horen!