kerst in de zon

Christmas Getaways: Zonovergoten eilanden om kerst te vieren

Thuis, met vrienden en familie, lekker eten op tafel en een dik pak sneeuw in de achtertuin. Klinkt heerlijk toch? In werkelijkheid pakt kerst vaak wat anders uit en zit je dankzij de grijze, druilerige dagen alwéér in een winterdip, terwijl je agenda zich vult met verplichtingen. Herkenbaar? Spring achter je computer en scoor een ticket naar een van deze fijne bestemmingen. Op naar kerst in de zon!

1. Curaçao

De nummer 1 bestemming voor wie kerst in de zon wil vieren. Het klimaat is er ideaal voor, het is hier immers het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Laat je niet weerhouden door het regenseizoen, want hoewel de kans op regen rond de kerst hier aanwezig is, houden tropische regenbuien zelden lang aan. Voor je het weet lig je weer aan het zwembad!

kerst in de zon

2. Cuba

daar is ‘ie weer: Cuba! Want ook in de winter is dit een topbestemming. De temperaturen liggen boven de 25 graden en zorgen om regen hoef je je eigenlijk niet te maken. December behoort namelijk tot de beste reistijd voor dit mooie eiland. Waarom we er extra blij van worden om deze kerst nog op Cuba door te brengen? Het land staat momenteel aan het begin van een grote verandering en het karakteristieke Cuba zoals je dat nu kunt zien, zal niet lang meer hetzelfde zijn. Pak die kans dus!

Van paradijselijke stranden tot intens groene valleien en steden waar je op elke straathoek je ogen uitkijkt. Ja, Cuba is absoluut een van onze favorieten voor 2017. Veel van ons zijn er de afgelopen jaren al op bezoek geweest en zo hebben we heel wat tips verzameld. Neem gauw een kijkje op onze Cuba pagina voor een overzicht van al onze artikelen!

scooter door Viñales

3. Thaise eilanden

Nog een bestemming waar december de ideale reistijd is: Zuid-Thailand! De regenperiode zit er dan net op, dus de natuur is op haar groenst. Deze maand gaat wel gepaard met de meeste toeristen en dus de hoogste prijzen. Maar dat dure ticket wordt dan wel weer gecompenseerd met lage prijzen op de bestemming zelf. Aan accommodatie, eten/drinken en activiteiten hoef je relatief weinig te besteden.

reistips voor Thailand

4. Filipijnen

Het orkaanseizoen is net voorbij (tot begin december) en de ergste regen is achter de rug. Voor een kerst in de zon zijn de filipijnen dus helemaal geen slecht idee. Regen valt in deze eilandengroep eigenlijk het hele jaar wel, maar op de centrale en voornamelijk westelijk gelegen eilanden heb je hier het minste last van in december, als daar de droge periode al begonnen is. Onze tips: Bohol, Siquijor en het nog weinig bekende surf paradise Siargao!

kerst in de zon

  EUROPA  
   

Kerst in de zon binnen Europa?

Al deze fijne, paradijselijk en zonovergoten eilanden hebben 1 ding gemeen: rond kerst schieten de prijzen er door het dak en kost een retourtje soms wel het dubbele van wat je er buiten de kerstperiode voor zou betalen. Reis je op een budget dan kunnen deze bestemmingen dus wel eens voor problemen zorgen. Een verre bestemming zit er dan misschien niet in, maar ook in Europa zijn genoeg eilanden waar je kerst in de zon kunt vieren. Geen 30 graden, maar ook verre van grijs en druilerig. Waar kun je het beste zijn in Europa voor een zo zonnig mogelijk kerst?

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden scoren eigenlijk elk jaar het hoogst als het om winterzon gaat. Houd er rekening mee dat er tussen de eilanden veel verschil kan zitten qua temperatuur en neerslag. Fuerteventura wordt gezien als het eiland met de meeste zonuren, al kan het hier door de wind juist wel koeler zijn. Daarnaast zijn Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote de beste opties om je kerst in de zon te vieren met temperaturen rond de 20 graden!

kerst in de zon

En daar sta je dan met je blote voeten in het zand terwijl er thuis nog een extra trui tevoorschijn wordt gehaald! Toch rond de feestdagen even iets van je laten horen? Via kaartje2go.nl kan je online je kerstkaart uitzoeken en personaliseren met een eigen foto. Vergeet dat fijne moment in bikini met kerstmuts dus niet vast te leggen… het thuisfront jaloers maken mag best toch?

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!