stedentrip Arnhem

City Guide Arnhem: het mooiste in én om de stad

Een stad vol creatieve ondernemers, leuke initiatieven en veel groen: reisblogger Laura noemt haar favorieten!

Wekelijks reis ik de hele wereld rond, van Nepal tot Brugge en van Japan tot Jamaica. Maar ik heb ook een heel fijn en bruisend plekje om thuis te komen: Arnhem. Een stad vol creatieve ondernemers, leuke initiatieven en veel groen. Ik ben Laura Coolen, 27 jaar jong en fulltime blogger op mijn reisblog What About Her. Ik neem jullie graag digitaal mee naar mijn favoriete adresjes voor een stedentrip Arnhem!Shoppen in Arnhem

Arnhem is een fantastische stad om een dag te gaan shoppen. In de Vijzelstraat en de Ketelstraat zitten alle bekende ketens, maar duik ook eens de zijstraatjes van Arnhem in. Het barst er van de eigen ontwerpers en hippe initiatieven verdeelt over lieflijke steegjes en leuke pleintjes. 

Vergapen aan bijzondere interieuritems doe je bij Meijer & Floor en Iccoon. Mooi vintage spul koop je bij het Kaufhaus en FrouFrou’s. Prachtige (concept)stores zijn Coming Soon, Loft, Van Mij, Bos & Heij en Graphic Playground.

stedentrip Arnhem

Dwaal ook eens rond in de wijk Klarendal en het Modekwartier, hier zitten ontzettend veel Arnhemse ontwerpers met fijne winkeltjes. Mocht je nog mooi én ecologisch verantwoord nieuw haar willen, ga dan eens langs bij Dot Hair in het Modekwartier. 

Het barst in Arnhem ook van de biologische initiatieven. De leukste biologische eetwinkel is Mimint. Iedere zaterdag is er een biologische markt op het Kerkplein, en vergeet de gezellige Sonsbeekmarkt niet: elke eerste zondag van de maand in het Sonsbeekpark. Vol foodtrucks, niet te missen!


Raw & Rooftops

Plan je je stedentrip Arnhem voor 30 augustus, dan is dé plek om even te borrelen (met een fantastisch uitzicht over de stad!) Roof Garden: een heerlijk zomers initiatief met bar en daghap op het dak van een parkeergarage. Hier organiseren ze ook vele activiteiten. Yoga op het dak? Hier regelmatig te doen. Leuk hè, Arnhem? 

In de binnenstad zit je goed bij Urban Chef en Arnheym, waar je kleine lunchtapas bestelt. Ook een leuk initiatief is Brownies & Downies. Billy’s heeft fijne hapjes en bij Rawsome eet je hip raw food. Het vintage Tape heeft ook lekkere lunchhapjes. Kom je vanuit het Modekwartier, strijk dan neer bij Sugar Hill of Caspar. Koffieliefhebber? De beste koffie van Nederland drink je bij Babo.

stedentrip Arnhem

Wist je dat Arnhem de groenste stad van Nederland is?

Groen genieten

Genoeg te doen in het centrum tijdens een dagje of stedentrip Arnhem. Maar de stad eventjes ontvluchten is minstens zo fijn. Wist je dat Arnhem de groenste stad van Nederland is (en daarbij ook een Fairtrade gemeente)? Genieten van een heerlijke dag doe je in het Sonsbeekpark. Hier vind je ellenlange wandelpaden, bossen, meertjes, vijvers, kasteeltjes, watervallen en Stadsvilla Sonsbeek, een heerlijke plek om even bij te komen onder het genot van een wijntje en een hapje. Arnhem ligt natuurlijk in de Veluwe en aan de Rijn en heeft Burgers Zoo, dus mocht je tijd hebben om je stedentrip Arnhem te combineren met een fijne roadtrip: de omgeving van Arnhem is prachtig.

stedentrip Arnhem

Goed happen

Ik spendeer vele zomerse avonden bij Zafvino, een leuke tent met het beste plankje vol lekkers van Arnhem: het Zafje. Voor de beste burgers en wijn loop je naar Iveau. Gek op vlees? Vlees & Co is jouw stek, of wandel naar Holy Five voor ‘beef & lobster’. Voor dat eerste zit je ook goed bij onze eigen Barley’s Beergarten. Hou je meer van exotisch eten? Het beste Thaise food eet je bij Salathai. Ook leuk: restaurant Roses aan de Rijnkade bouwt elke zomer een stadsstrand met loungestoelen aan het water.

stedentrip Arnhem

Zomerse stedentrip Arnhem

En van dat soort activiteiten zijn er in de zomermaanden veel meer. Zo heb je regelmatig buitenfestivals, open air bioscoopavonden (onder andere Pluk de Nacht aan de nieuwe havenweg!) en andere fijne initiatieven zoals foodfestival Arnhem Proeft en Park Open waarbij 13 zondagen gratis live muziek klinkt in Sonsbeekpark. Nog niet genoeg van de stad? Maak van je stedentrip Arnhem een weekendje en blijf slapen bij Bar Spijker of hotel Modez. Ben je al om?

Foto’s: Laura Coolen, Urban Chef, Ward van Wanrooij, Pluk de Nacht, Park Open, Benji Rietman (header)

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

One thought on “City Guide Arnhem: het mooiste in én om de stad”

Wat vind jij? Laat van je horen!