creatief met vakantiefoto's

Creatief met je vakantiefoto’s: ideeën & inspiratie

Kom je om in de foto's van al je reisjes? Laat ze niet op die USB stick staan!

Je camera gaat overal mee naartoe als je op reis bent, met als gevolg dat je een lading foto’s hebt waar je bij thuiskomst niet meer naar om kijkt. Eeuwig zonde als je ze enkel in een mapje op je laptop bewaart! Maar wat doe je er dan mee? Wij verzamelden ideeën om creatief met vakantiefoto’s om te gaan. Hang ze op, plak ze vast; met deze manieren droom je nóg vaker weg bij  al die mooie reisherinneringen!

1. Maak een Travel Journal

De gepimpte versie van een fotoalbum! Heb je tijdens je reis in een schriftje verslag gedaan van al je ervaringen? Of misschien een reisblog bijgehouden voor het thuisfront? Dan is het heel leuk om die verhalen te combineren met de foto’s die erbij passen. Nog mooier wordt het als je ook tastbare herinneringen mee naar huis hebt genomen, zoals bonnetjes, armbandjes of kaarten van bepaalde gebieden. Je kunt het zo gek en uitgebreid maken als je zelf wilt. Ook leuk: maak een online fotoboek, laat die afdrukken en zorg dat er lege pagina’s overblijven om op te vullen met kleine spulletjes en handgeschreven tekstjes. Best of both worlds! Wanneer je heimwee hebt open je dit journal en ben je voor even weer terug op reis!

creatief met vakantiefoto's

2. Collage in de vorm van je bestemmincreatief met vakantiefoto'sg

Vergt iets meer tijd, maar het resultaat is er ook naar! Teken op een groot vel papier de vorm na van het land of continent waar je bent geweest en plak op de andere kant je foto’s. Zodra ze er allemaal op zitten, kun je langs de lijntjes op de achterkant knippen. Et voilà: een super originele collage! Dit voorbeeldje van Afrika is gemaakt door Mirte, nadat ze een half jaar op exchange was geweest in Zuid-Afrika.

3. Polaroids aan een hanger

Super easy, maar super leuk: een polaroidhanger. Laat je foto’s afdrukken op polaroidformaat en hang ze met kleine knijpertjes aan een lijntje. Voor het ‘traveleffect’ kun je dit bijvoorbeeld ook voor een wereldkaart doen. Extra tof aan deze polaroidhanger is dat je het makkelijk kunt updaten, na iedere reis hang je weer nieuwe kiekjes op!

creatief met vakantiefoto's

creatief met vakantiefoto's

4. Creatief met een pinboard

We kennen inmiddels allemaal de scratchmaps, maar datzelfde principe kan je natuurlijk ook met foto’s doen! Hang een wereldkaart op en pin op de plekken waar je geweest bent je favoriete foto van die reis op. Het vergt behoorlijk wat knip en plakwerk, maar hoe gaaf is het om langzaam de kaart achter je vele foto’s zien te verdwijnen!

creatief met vakantiefoto's

5. Een web van herinneringen

Het pinboard idee is een van onze favorieten, maar waar je bij de grote landen geen problemen zal hebben, kunnen je foto’s in het gekrioel van landen in bijvoorbeeld Europa een beetje weg gaan vallen. Daar weten we wat op! Zet een punaise met een touwtje of lint eraan in het land waar het om gaat en pin hier op een andere plek op of buiten de wereldkaart een foto aan vast. Zo krijg je al snel een heel ‘web’ van al je mooie reizen! Het leuke is dat er nu ook genoeg ruimte is om andere dingen op te hangen die je aan je reis herinneren, zoals postzegels en toegangskaartjes!

Beeld: Ville Chalet (header), Kelly Purkey, RoogieMag, CutCraftCreate, Postalpix, MT
Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!