culinair Lissabon

Culinair Lissabon: de lekkerste wine & dine gelegenheden

Genieten van Vinho en creatieve smaken in de hotspots van de Portugese hoofdstad

Smalle straatjes, brandende zon en talloze heuvels waarop de prachtige stad gebouwd is: het recept voor flinke honger en dorst. Gelukkig is er aan gezellige bars, authentieke restaurants en hippe wine & dine-gelegenheden in culinair Lissabon geen gebrek.

Eten en drinken in culinair Lissabon

Net als zo vele landen in de Mediterrane profiteert Portugal van een zomerse keuken met veel verse vis, kruiden en krachtige wijnen. Tijdens je stedentrip in Lissabon hoef je echt niet om te komen van de honger en je kan makkelijk rondstruinen en een willekeurig terrasje uitzoeken voor een heerlijke lunch. Wil je niet het risico lopen dat je in een tourist trap aanschuift of de echte pareltjes mist? Dan is het altijd meegenomen om wat adresjes op zak te hebben. Wij delen vast een aantal gouden vondsten!

culinair Lissabon

Vinho: wit, tawny of ruby?

Na een late middag slenteren door het pittoreske wijkje Bairro Alto, kun je de avond het best beginnen met een vinho of een porto vinho. Portugal staat bekend om zijn heerlijke wijnen, die mag je zeker niet missen als je er bent. Hoewel port zijn oorsprong in Porto vindt, kun je ook in Lissabon niet om de zoete wijnsoort heen. Ook als je niet per se een fan bent van wijn is het het proberen waard. Ga bijvoorbeeld naar The Old Pharmacy Wine Inn en test of wit, tawny of ruby je voorkeur heeft. Laat je verrassen met een proeverij!

Creatieve smaken

Lekker eten is geen kunst in Lisboa, maar wil je er iets bijzonders van maken, ga dan naar een van de restaurants van José Avillez, een onbetwiste sterrenkok waar je pas echt kennismaakt met alles wat culinair Lissabon te bieden heeft. Hij heeft meerdere (fantastische!) restaurants, waarvan Cantinho do Avillez een betaalbare is. Nooit eerder heb ik in zo’n restaurant gegeten: een relaxte sfeer, eenvoudige en minimalistische inrichting, maar overweldigende, pure en creatieve smaken. Ga hier eten en je zult, net als de andere gasten die naar de recepten vragen, niet teleurgesteld worden.

culinair Lissabon

Een ander bijzonder restaurant is The Decadente, gelegen in het pand van het hostel The Indepente. De bediening is jong en allen voorzien van een hipsterbaard en dito bretels, het eten is overheerlijk Portugees met een twist. Nadat het eten je enthousiast heeft gemaakt voor de avond, heb je de mogelijkheid je tegoed te doen aan de cocktails in de bar – een must! Binnenkort naar Lissabon?

Meer tips? Lees gelijk ons artikel over een stedentrip Lissabon waarmee je de massa’s leert te ontwijken.

Foto’s: Aapo HaapanenMary H Goudie (header).

Geschreven door - Anne reist het liefst zonder plan en vertrouwt daarbij op haar instinct. Een eigenwijze wereldreiziger die alles doet wat ze niet laten kan, met behoefte aan adrenalineboosts. Tegen alle adviezen in alleen naar Brazilië, bijvoorbeeld! Op de bucketlist: Antartica.

Wat vind jij? Laat van je horen!